GOD JUL! :D

Dag 81,

Så var det då jul igen och ja hörni, en sådan dag det har varit! Jag kan dock inte gå in på riktigt alla detaljer eftersom det är en stor och väldigt speciell uppdatering i sig - som kommer imorgon :) Men jag kan då prata om hur jag firade julafton när jag väl fick tid för detta på kvällskvisten!

Julafton 1

Först och främst ordnade jag en riktigt smaskig middag när jag kommit hem och magen ropade efter näring, vilket väl i och för sig kanske var det sista den fick med en sådan här typ av måltid X) Kompletterade dock även med en onigiri (risboll) med fyllning för att det skulle bli lite matigare!

Julafton 2

Därefter lämnade jag det här fina meddelandet på kylskåpstavlan, för Chiara att läsa och glädjas åt ;D Hon jobbar ju nämligen som vanligt, stackaren, eftersom nu julafton (och även juldagen) här i Japan egentligen inte betyder så värst mycket - som jag berättade om i gårdagens podcast-avsnitt. Så hon klev upp samtidigt som mig (8:00) för att äta frukost och drog sig iväg till universitetet och labbet ungefär en timme senare, där hon blev kvar fram tills 8 på kvällen ><

Julafton 3

Och det här är vad hon kom tillbaka med! Trots allt slit på labbet hade hon ändå julen och sin huskamrat i åtanke, så vid hemkomsten knackade hon på dörren till mitt rum och sa att eftersom det ändå var jul så hade hon köpt denna till mig :D För så firas julafton här att man köper en tårta (eller tårtbitar) och smaskar på. Finns även andra bakverk som bakas speciellt inför julen, men en gräddtårta (vilka brukar ligga runt 200kr) är typ pricken över i.
Sjukt snällt av henne och jag hade faktiskt precis samma tanke när jag ritade på kylskåpstavlan, men hon hann före XP Därför slog jag istället in en liten julklapp som jag hade liggandes (ett jättemysigt litet Totoro-pussel, för Chiara är förstås också förtjust i Ghibli-filmer) och lämnade på köksbordet, för henne att upptäcka imorgon ^^

Julafton 4

Julafton 5

Före allt detta, direkt efter middagen, satt jag dock här hemma helt själv och förberedde mig för julklappsöppning! Så här pass fint hade jag det ordnat för mig, som man också har kunnat se på Facebook vid tidpunkten :D Letade fram Karl-Bertil Jonssons Julafton på YouTube - eftersom det alltid har hört till att man i min familj öppnar klapparna under tiden som detta går på TV - och fixade med såväl kaffe som pepparkakor ^^
Krukväxten fick mycket riktigt agera julgran ;)

Julafton 6

Julafton 7

Men innan jag började slita i julklappspappret, så behövdes det någonting mer som även det är en tradition i min familj: nämligen julgodis 8) Det ska tuggas på någonting mellan paketen, så att man kan dryga ut öppnandet och eftersom jag nu inte har vidare många presenter här samt att hälften av dem är köpta av mig själv, så kan det ju behövas ;D

Julafton 7.5

Riktigt kul och smart grej med den här chokladkakan var dessutom förpackningen: som gick att riva av på mitten för att skapa en mindre förpackning som dessutom fortfarande är återförslutningsbar! Så när man har ätit halva kakan går det fortfarande att praktiskt förvara den utan en massa extra luft 8)

Julafton 8

Först ut från julklappshögen var den här fina kattkalendern från min vän Kristina! Vi har haft som tradition i 13 år nu att jag bland annat får en kalender med katter i sig till julklapp, och givetvis ville hon upprätthålla detta så därför kom denna på posten förra veckan :D glad

Julafton 9

Och min egen julklapp är denna Monster Hunter-figur! Som jag inhandlade i helgen för 250kr :D Velat ha länge men den har varit svår att få tag på och här lyckades jag fynda den i ett begagnat superskick!

Julafton 10

Därefter öppnades denna fina kopp som Syster Yster köpt till mig genom japanska Amazon! Gav henne min önskelista där och hoppades på det bästa ;D Katten är då alltså en sked - det ni ser här är bara toppen av den! :)

Julafton 11

Den här fick jag också från syster!! Weeee, första Monster Hunter-grisen i min samling! :D Den här finns i flertalet olika utföranden och jag har länge tänkt på att skaffa mig en, men det har bara inte blivit av. Nu äntligen var den saken ordnad ^^

Julafton 12

Julafton 13

Och de här präktiga skorna/kängorna köpte jag idag för pengar som mamma satte in på kontot! 200kr på 70% julrea, rena rama fyndet :D

Det var allt! Trevligt hade jag och bra presenter var det ^^ Så jag är väldans nöjd med min julafton 2013, särskilt med det äventyr som jag hade mitt på dagen! Men mer om det imorgon, helt enkelt ;)

Nu avrundar jag istället detta inlägg med ett par dagsfärska bilder från Kyoto!

GOD JUL PÅ ER ALLESAMMANS! :D

Julafton 14

Julafton 15

Julafton 16

Julafton 18

Julafton 17

2013-12-24 23:52
Loading Google+ Comments ...