5 timmar på en cykel! Del 1...

Dag 44,

Min rumpa! Efter att ha suttit på cykelsadeln i 5 timmar (ja!) idag så är det enormt skönt att ha en sjukt mjuk kuddstol under sig just nu ^^ Och att snart få ligga i en säng kommer att kännas än mer sagolikt. Det gjorde det faktiskt redan kl 16:35 - när jag hade ätit middag och lade mig för att sova en kort stund. För så pass trött var jag efter att ha kommit hem, vilket jag själv vill säga är fullt förståeligt när man har varit uppe sedan kl 7 på morgonen och som sagt ägnat en hel del tid på att cykla runt i Kyoto :P

Klockan är i ottan

Men jösses vad mycket fint jag har fått se idag också! Dagen blev faktiskt mycket bättre än vad jag hade förväntat mig, den tidiga morgonen till trots. Jag har absolut ingenting emot att stiga upp tidigt en helgdag utan brukar tvärtom vakna någon gång mellan 8 och 9 då för att påbörja dagen :) Men när man gör det för att utföra ett skolarbete...
Som tur var blev det faktiskt en mycket trevligare och roligare upplevelse än väntat! Mycket berodde också på att vi (jag och mina gruppmedlemmar, som sagt - grupparbete idag) hade ett så vackert väder med oss, även om detta nu ledde till hur jag fick ångra att jag dragit på mig långkalsonger på morgonen X) Det var faktiskt inte varmare än +9 grader då (visst, det är kallare i Sverige men ni har inte vår luftfuktighet!) och med tanke på att jag förväntade mig spendera 5-7 timmar utomhus så kände jag inte för att ta några chansningar på huruvida man skulle hinna frysa ihjäl och bli förkyld på kuppen innan man tog sig hem igen eller ej ;P

Gruppen på plats!

För att förtydliga dagens utflykt och anledningen till denna: nyligen blev klassen indelad i fyra grupper som alla fick välja varsitt tema/ämne som hade med Kyoto att göra, för att i framtiden - om ungefär 3 månader - hålla i en presentation om detta, komplett med ett stort plakat som ska innehålla såväl kortfattad information om ämnet som relaterade, helt egna fotografier. Vår grupp har valt ut Jinja-helgedomar (tempel) och "ema"; små träskyltar som troende av Shinto-religionen har skrivit böner och önskningar på och därefter hängt upp i Jinjas för gudarna att ta del av. Så vad vi gjorde idag var att besöka ett dussin sådana här helgedomar och fotografera såväl dem som deras emas :)

Kartan

Och gissa om jag därför har bilder att dela mig av idag! Ett "par stycken" om vi säger så ;P Faktum är att de är många (närmare 100st tagna) att jag behöver lite tid till att gå igenom dem alla och gallra ut vad som blev bra samt mindre bra. Så här kommer därför en första laddning från dagens utflykt, så visar jag helt enkelt resten imorgon istället! För efter den här långa dagen, som jag avslutade med att gå och träna framåt kvällen, är jag verkligen trött och tänker således sova omgående! Men måndagar innebär ju kortdag då jag slutar redan kl 12:30, så därför kommer jag att kunna gå igenom resten då :)

Godnatt och ha det så trevligt med alla dessa bilder från enormt vackra Jinjas - och resan mellan dem!

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

Tempelutflykt

2013-11-17 22:35
Loading Google+ Comments ...