Uppstädning och podcast-arkiv!

Konnichiwa alla läsare, gamla som nya!

Ja hörni, det går ju som dåligt det här – med att ta sig till Japan :P I skrivande stund är landet fortfarande under en viss lockdown på grund av Covid-19 och det var bara förra veckan som bl.a vi svenskar fick tillträde igen. Men vissa restriktioner och regler lyder ju förstås fortfarande. Så, jag har inga direkta planer på – eller ens tankar om – att försöka ta mig in i landet nu under 2022...

Men! Även om detta nu förstås innebär att bloggen fortsätter ligga i dvala ett tag framöver, så har jag ändå någonting roligt att förmedla angående En Gaijins Vardag! Och det är, som rubriken antyder, en viss uppstädning samt ett podcast-arkiv vilket är den största anledningen till detta inlägg! :D

https://i.imgur.com/2J1fjrh.jpg

Jag kom nämligen plötsligt att tänka på den gamla podcasten som jag och min vän samt före detta podcast-kollega Danny Ahrling hade, främst under mitt studiehalvår i Kyoto men som också återuppväcktes vid varje semesterresa därefter. Det slog mig att samtliga avsnitt inte längre fanns tillgängliga att lyssna på eftersom själva sidan där allting laddats upp inte längre är i bruk, vilket kändes oerhört tråkigt för den här bloggens fortsatta kvarlevnad; att inte vara ”komplett” i detta avseende, likt vissa bilder som ju försvann efter både en och två serverkrascher under årens lopp och jag än idag inte har lyckats återställa...

Men tack och lov ändå för att typ allt på internet sparas någonstans, på ett eller annat vis, om man bara letar! ;D Detta innebar nämligen att jag kunde söka upp alla avsnitt som publicerades – och placera dem någonstans där de ligger säkra och tillgängliga även för framtiden! När detta väl var gjort gick jag lite snabbt igenom hela bloggen och ersatte samtliga trasiga länkar med nya fungerande \^_^/

Men inte nog med det! Jag har även rättat till ett gäng felande YouTube-videos som förvisso fortfarande finns uppladdade till mitt konto, men som publicerades med vad som idag visar sig vara gamla, förlegade inställningar gällande vad YouTube räknar som ”privat” och ”publikt”. Så nu bör alla sådana videobloggar vara synliga igen, istället för att ge något felmeddelande om att vara endera ”privat” eller bara otillgängligt :)

Slutligen kommer detta inlägg att få agera podcast-arkiv i framtiden, med en lista på alla avsnitt här nedanför – så att man inte behöver leta upp respektive blogginlägg för att kunna lyssna! Dessutom var det inte alltid jag länkade till podcasten från bloggen, så vissa avsnitt går endast att nå härifrån.

Mycket nöje med att lyssna på En Gaijins Vardag och på återseende! Mata ne!

2022-04-15 21:50
Loading Google+ Comments ...