Bostäder i Japan

Sverige dag 7,

Sverige har blivit vardag. Jag tänker förstås fortfarande väldigt mycket tillbaka på min tid i Japan, som om den vore något av en feberdröm - svårt för att förstå vad som nu har blivit min nygamla vardag. Umeå är kyligt, inte uppvärmande. Umeå är gråbrunt, inte rosblommigt. Umeå är kalt med spridda skogsdungar, inte kullrigt med lummiga bergsområden.

Men Umeå är fullt av välbekanta ansikten, glada skratt och värmande samkväm som håller mitt humör uppe och min saknad borta :)

Det finns förstås mycket att prata om såhär en vecka efter hemkomst... men jag tycker att vi sparar detta ett par dagar till - närmare bestämt till söndag när nästa podcastavsnitt kommer. I detta pratar jag nämligen dels om de två sista veckorna i landet och dels hur det känns såhär i efterhand. En hel inkorg med frågor har jag också besvarat :) Så se fram emot detta extra långa och extra öppna avsnitt som även ska kompletteras med ett ordentligt blogginlägg - i en visuell återblick på det gångna halvåret!

Idag tänkte jag istället att det skulle vore på sin plats med ett bildkollage som jag har suttit och sparat ihop till under flera månader. Jag har nämnt det förr och nu presenterar jag det: bostäder i Japan. Vad ni har fått se en hel del av här i bloggen är ju alla möjliga gator, torg, butiker och vackra områden i allt från parker till tempel samt berg. Men hur ser det ut där folk bor? Ponera att man ville flytta till Japan och skaffa sig antingen en lägenhet, en bostadsrätt eller rent utav ett eget hus. Vad får man då egentligen tag på?

Jo, då kan det till exempel se ut på följande vis beroende på område, husval och inredning :D

View post on imgur.com

Hoppas att det ser lika roligt, mysigt samt hemtrevligt ut som Japan verkligen var ^^ Även om jag kanske inte riktigt skulle kunna tänka mig att bli placerad i alla dessa boenden ;)

Fler inlägg kommer, var så säkra på det! För riktigt ännu har jag inte tömt mig på allt bildmaterial som finns tillgängligt :D

Nu skall jag strax bege mig till Sagami här i Umeå och äta bland den bästa sushin som går att få tag på i Sverige!
Men inte är den riktigt lika god och framförallt inte så prisvärd som den i Japan mutter mutter ;)

2014-04-11 16:50
Loading Google+ Comments ...