Dag 1, De första gångerna

De första gångerna!

Dag 1,

Så börjar den första dagen här i Uji-city, Kyoto lida mot sitt slut och med den också alla de där "första gångerna"; första gången jag stiger in i "mitt" share house, första gången jag ätit ute, första gången jag handlat mat och första gången som jag tillagar mat hemma, bara för att nämna några av dagens upplevelser. Ej heller att förglömma första gången som någon känner igen en vilsen "gaijin" (som ju då alltså betyder "utländsk") och erbjuder sin hjälp på helt okej engelska ^^

Men om vi skulle börja från början och ta detta i en effektiv samt snabb ordning, eftersom "tid" just nu är detsamma som "batteri" och "batteri" är inget jag har vidare mycket av - ungefär lika lite som möjligheten att ladda upp såväl dator som mobiltelefon... allt pga att jag totalt lyckades missförstå hur de japanska uttagen faktiskt ser ut nu här, när jag nu väl är på plats -.-' Nåja, ska nog kunna reparera det misstaget ganska snart, hoppas jag.

Mitt boende, först och främst. Ett så kallat "share house" vilket betyder att jag delar hus med några stycken andra (för närvarande bara en, men ytterligare en person är på väg). Totalt finns här fyra rum på 104 kvadrat, med flertalet toaletter samt ett badrum och tillhörande tvättmaskin. Ett rymligt kök delar yta med vardagsrummet.

Panorama på utsidan

Vardagsrun och kök

Vardagsrum och kök

Mitt eget rum är benäget på den andra av två våningar och här finns precis det som jag verkligen önskar mig: ett fönster med vacker utsikt, ordentligt med utrymme på fönsterbrädan/bordet, stora garderober och tillräckligt med plats för att jag ska kunna placera en kotatsu (mysbord med filt samt ett värmeelement under) här i framtiden 8) Efter att ha fått allting uppackat så började det kännas väldigt mycket mer som "hemma" :D

Mitt alldeles egna rum

Men innan jag faktiskt fick ordning på torpet så började jag med att leta upp en plats att äta på. Klockan var nu nämligen närmare 13 och någon frukost, när jag blev väckt 9.30, hann jag inte med då jag nämligen hade råkat försova mig. Tanken var att vakna redan 8.30 för att dels kunna äta, dels gå hela vägen till det företag som jag hyr rummet från - en promenad som skulle ta 15-20 minuter enligt hostel-receptionisten (företaget ägs av samma som har detta share house). Problemet var bara att natten inte var sådär jättegod: först 3 timmars sömn, därefter 3 timmar vaka, och så ytterligare 3,5 timmes sömn - vilket jag är oerhört glad över att jag kunde få efter alla de där vakna timmarna när huvudet inte fick någon ro (inte öronen heller för den delen, eftersom en av personerna i rummet snarkade så jag blev tvungen att leta fram mina klyftigt nedpackade öronproppar).

Efter att först ha snurrat runt ett bra tag på samma superlånga gata som man viker in för att ta sig till huset, av rädsla att annars lyckas irra bort mig bland alla smågränder, vågade jag mig slutligen på att leta lite "djupare" in i Uji och snubblade då äntligen över det jag hade förväntat mig skulle finnas i var och varannan gränd: en mysig liten nudelbutik! :D

Nudelbutikens utsida

Här inne lyckades jag på världens kanske sämsta japanska (jag skämdes verkligen lite över hur ställd jag blev av att börja prata med någon som inte kunde ett ord engelska) fråga mig fram till om det fanns några nudlar med kött i, dels för att jag kunde ordet för kött (niku) och dels för att jag inte är såå himla förtjust i seafood och var lite rädd för att prova deras fiskar (sakana). Biff är ju liksom biff, så är det bara :P Den extremt jättesöta och urtrevliga gamla japanska damen började så att tillreda det jag hoppades skulle bli just en portion ramen/nudlar med biff i och 5 minuter senare var detta precis vad som ställdes fram i en skål på mitt bord lycka :'D

Ramen in the making

En skål av mumsig lycka

Efter att ha slurpat i mig allt det goda så tackade jag för mig (satt och övade i huvudet på hur jag skulle uttrycka mig för att slippa snubbla på orden igen) och sa att jag absolut skulle återkomma, vilket gladde den lilla damen som var så söt när hon tackade och önskade mig välkommen åter, att mitt hjärta fullkomligt smälte ^^

Så tillbaka hem igen för att få väskorna uppackade! Och ett tu tre så blev det som på följande vis:

Installerad i rummet

Det var inte klokt hur snabbt klockan verkligen gick, för nu började magen tycka att "ey, vad sägs om att börja tänka på middagen - som du kanske ska äta om typ en timme??". Och mycket riktigt hade den ju också rätt, då klockan blivit närmare 16! Så, först och främst en dusch eftersom här är så kopiöst varmt hela tiden (luftfuktigheten är typ halvtropik), även om jag nu har en extremt behaglig AC installerad i rummet, och därefter bar det iväg ut på äventyr!

Jag fick faktiskt med mig en karta från fastighetsmäklarna (eller vad jag nu ska kalla dem) som visade det närliggande området och här hade man varit vänlig nog att märka ut såväl en livsmedelsbutik som apotek! Så jag styrde helt enkelt kosan åt det hållet, vilket gick lite knaggligt då vägarna inte riktigt stämde överens med verkligheten, men jag tror att den här kartan inte tog med några gränder och sådant utan endast större vägar som man faktiskt kan köra på (vilket är jävlart överallt - finns banne mig ingen plats där bilar inte är, kan jag säga, utan ryms de så kör de också!). Hursomhelst lyckades jag på något mirakulöst vis faktiskt hitta fram till sist och vad som tog kanske 10-15 minuter dit gick givetvis bara på 5 tillbaka :)
Grejen är nu dock att jag på väg till butiken inte hade några batterier kvar i mobilen, således får bilder från detta ställe vänta till en annan gång...

...men detta är i varje fall vad jag handlade (laddade mobben genom datorn :)) Totalt kostade allting ungefär 4300 Yen, vilket blir cirka 300kr. Inte tvärbilligt, nej, men då kostade också den där stora 5kg-säcken med ris typ 150kr. Så det blev ändå inte jättedyrt heller tycker jag - särskilt inte med tanke på hur jag lyckades krama fram hela tre portioner mat av ingredienserna, samt hur det då blev över såväl en stor tomat som en halv lök (och massor av sallad, förstås)!

Maten inhandlad

Maten tillagas

Maten är serverad

Tadaa, köttfärs stekt tillsammans med lök och tomater - allting kryddat med örtsalt samt oregano som jag tagit med mig hemifrån, plus ett par skvättar sojasås :D Blev riktigt gott och mättande och som sagt, det finns två portioner kvar i kylskåpet ^^

Men ja, det var väl ungefär vad som har hänt idag - lite sådär kort och koncist kortfattat för att konservera batteri! Nu ska jag spendera kvällen här på att bädda sängen som jag har fått, ta ytterligare en dusch, promenera runt lite i området för att bekanta mig med det även när mörkret nu har fallit, samt invänta min inneboende - om hon nu någonsin dyker upp XP Hört att hon har pojkvän så jag antar att det är där hon huserar för tillfället.

Tack så mycket för er uppmärksamhet, för era tankar och för alla kommentarer överallt!! Här kommer några fler bilder från hur dagen har sett ut:

Sakura uthyrning av lägenheter

Kontrakt att fylla i

{<14>}På väg till staden Ujis

Typiskt japan XD

2013-10-05 20:48
Loading Google+ Comments ...