Sovmorgnar och uppackning!

Dag 2 och 3,

Oj vad tiden har lyckats flyga under de två senaste dagarna, tre med denna när jag nu väl lägger mig för att sova! Det blev som synes ingen uppdatering av bloggen igår även om jag hade för avsikt att göra detta, men även om extasen över att få återleva det japanska vardagslivet självfallet var en starkt bidragande faktor till varför uppdateringen uteblev, så var det framförallt min oplanerade sovmorgon som var den största orsaken. Min första natt här såg nämligen ut som så att jag sov fyra timmar och försökte därefter desperat somna om – under tre förvånansvärt korta timmar. Eftersom klockan vid det här laget hade hunnit slå 4 så tänkte jag ”jag ger det en timme till, sedan stiger jag upp och tar igen den förlorade sömnen med en tupplur mitt på dagen istället”.

Och vad händer? Jo, jag lyckades somna om och vaknade inte förrän strax efter 12... inte riktigt vad jag hade planerat, men heller inte helt fel eftersom jag absolut behövde ta igen mig efter resan. Detta bidrog ju dock självfallet till att dagen bara sprang iväg för mig, när jag efter en hastig lunch (blev bjuden på vegetarisk soppa!) cyklade iväg mot centrum för att scouta efter ett par presenter samt småsaker på Yodobashi (ny plånbok, wohoo!) och därefter styrde kosan till en lågprislivsmedelsbutik. Väl hemma igen fick jag en sådan sjuk lust att ta min första springtur eftersom temperaturen var så härligt perfekt, så då spenderade jag en halvtimme på sagda aktivitet vartefter det blev dags för middag – och jag blev sittandes i gästhusets fantastiskt fina umgänge i köket ^^

TITEL Två små sällskapsspel som jag länge har velat äga!

Idag pallrade jag mig upp desto tidigare och på förmiddagen följde jag med Yuki till ett närliggande allaktivitetshus, där man har ett superbilligt gym för alla i det närliggande området att utnyttja – inte helt olikt ett kvartersgym! Vi registrerade oss båda två men behöver närvara på en introduktionskurs innan vi kan gå in och faktiskt börja träna, och den introduktionen skulle hållas på torsdag nästa vecka. Till dess får jag helt enkelt sjå mig... eller tillfälligt gå och träna någon annanstans, vilket jag också kommer att göra – åtminstone en gång även om det kostar typ 150kr att göra :P
Komisk fakta om gymmet: jag och Yuki blev informerade om att linnen inte var tillåtna, bara t-shirts, för att man skadade sig lättare om man bar linne... ursäkta vad? Jaja... okej... jag låter er komma undan med dessa märkligheter bara för att gymmet är så pass billigt (ungefär 40kr per besök) >_>

TITEL Uppackad och städad, äntligen ordning och reda!

Så, när det nu inte blev någon träning kunde jag istället ägna tid åt vad som kanske egentligen var lite viktigare och som hade gnagt mitt samvete sedan jag anlände: att mina resväskor fortfarande stod ouppackade och det lilla jag hade packat upp låg lite överallt i mitt rum. Därför blev det till att spendera 1 timme på att få ordning och reda här i rummet! Och bara för att jag vill få ytterligare möjligheter att kunna organisera mina grejer så har jag faktiskt beställt en liten, låg bokhylla med en tillhörande korg som tillsammans bara gick på 150kr. Jag betalar gladeligen den lilla struntsumman för att kunna ha det ordnat och snyggt när jag ju ändå ska bo här under en hel månad framöver 8)

Men när jag väl hade lyckats få ordning på allt detta så begav jag mig ut i det turbosoliga vädret som rådde! Gårdagen var ganska molnig men ändå låg temperaturen på över 20 grader, medan det idag har legat strax under 20 hela dagen och solen till trots ville jag ändå bära både t-shirt och en tunn jacka över, som jag bara kunde ta av mig när jag befann mig inomhus. Hade faktiskt trott att solens strålar skulle göra lite mer, men enligt väderrapporten kan jag vänta mig både sol och turbovärme (23 grader) om ett par dagar, så jag känner att jag kan hålla mig till dess ;) Då blir det helt klart lite solande längs floden på någon solsten (ja, stora stenar som agerar typ jättebänkar eller sängar som man kan ligga på för att solbada)!

TITEL Ute och rör på mig, helt enkelt ^^

Men idag blev det inte mycket mer gjort utöver ovan nämnda saker, samt att jag pluggade lite inne på ett café och därefter McDonalds, som jag ju konstaterade förra gången jag var här att de har så sjukt goda lattes till snuskigt lite pengar! Samt att det faktiskt är ett riktigt bra ställe att sitta och plugga på, så länge som man är där innan typ 17-18 för sedan dyker alla skolungdomar upp och då kan jag lova att det blir ganska livat :P Köpte för övrigt även med mig mina gamla favoritkakor (med lönnsirap) till gästhuset, för att bjuda alla trevliga människor på ^^ Ställde fram dem på köksbordet och skrev ”皆食べて下さい、美味しいよ!/Tomas” på en lapp så de vet att man får ta för sig!

TITEL Utsikten från McDonalds går inte att klaga på!

Så, det här blev ju som synes en ovanligt tidig uppdatering från min sida och det är för att kompensera för att jag inte bara var helt tyst igår, utan även för att bloggen gick ned sig någon gång igår utan att jag märkte det förrän en vän till mig hörde av sig om det! Behövde bara starta om servern som hade genomgått underhåll. Så då vet ni, ifall nu någon har undrat vad som hände :)

Inga större planer inför morgondagen annat än att ta mig iväg till ett gym för ett endagspass, som sagt, då det hursomhelst ser ut att bli regn typ hela dagen. Så, det lär bli mycket tid spenderad inomhus och det är lika bra det när jag nu inväntar paket från Amazon! Kanske rent utav spelar något av sällskapsspelen som jag köpte också, eftersom ett par av de som bor här blev väldigt intresserade av den saken igår när jag berättade om mitt köp :D

Ha en fortsatt fin fredag allesammans!

2018-04-13 18:20

TITEL Favoritbutiken A-TOO som numera har bytt namn och även fått lite bättre ordning på alla sina grejer!

TITEL Random-foto på leksaker i en monter som jag fann lite roliga X)

TITEL Kamo-floden som rinner genom typ hela Kyoto

TITEL Sakura/körsbärsträden blommar fortfarande, även om det inte är fullt lika rosa blommor som när de slår ut :)

TITEL Cyklandes ovanför floden där det finns bl.a blommande körsbärsträd lite varstans!

Loading Google+ Comments ...