Den sista dagen

Dag 31,

Idag har jag spenderat min sista riktiga dag här i Kyoto. Imorgon blir jag hämtad kl 6:50 för att köras till flygplatsen i Osaka (cirka 1½ timmes restid), varifrån planet avgår 10:50. Därefter väntar en cirka 15 timmar lång flygresa – först 10 timmar till Finland, därefter Stockholm och slutligen Umeå.

Så, hur har jag spenderat min sista dag här i mitt hjärtas stad? Dags för en bilddagboksuppdatering ^^ (för er som inte skrollar hela vägen ned säger jag redan nu tack för den här tiden och att ni läste)

TITEL Dagen börjar nära Gion-Shijo där jag lämnar tillbaka min hyrda cykel, varpå jag styr kosan mot shoppinggatan Shijo

TITEL Och shopping blev det också! In på en BOOK-OFF (för femtioelfte gången) för att plocka upp fler av denna nyupptäckta, läsvänliga manga! Sedan blev det en snabb lunch från ett närlivs

TITEL En fantastiskt solig dag med 27 graders värme gör att jag, återigen, sticker ut en massa med mitt linne 8) Eftersom nu ingen annan här i landet bär sådant, bortsett från en löpare som sprang förbi mig på ett ställe!

TITEL In på nästa butik: A-TOO, men bara för att titta en sista gång – på allt jag verkligen vill köpa men inte har plats för, vare sig i resväskan eller hemma XD

TITEL Floden som jag aldrig tröttnar på att fota, eller promenera längsmed ^^ Speciellt när vädret är så här pass härligt

TITEL Rör mig in mot Kyoto Station och Yodobashi, men för ovanlighetens skull går jag i smågränder. Mest för att söka efter skuggan, eftersom jag snabbt inser att den här hettan annars kommer att bränna mig XP

TITEL Och man hittar så himla mycket bland de japanska smågränderna! Bortsett från välsmakande udon- och ramen-hak, som jag nämnde senast, kan man även snubbla över små och vackersöta tempelgårdar

TITEL Något otippat ser jag även både ett och två arbetsplatser/kontorslandskap när jag tittar in genom vissa av byggnadernas fönster! Det ser som så charmigt mysigt ut när folket sitter på det här viset och jobbar, i vad som kanske rent utav är familjeföretag :)

TITEL Higashi Honganji: tempelområdet som jag misslyckades med att uttala hela namnet på i en av mina videos ;P Lika imponerande som vackert att skåda på håll

TITEL ”Watch your head” sager skylten, och tur är väl det – för annars hade jag verkligen aldrig sett den här låga bjälken X)

TITEL Söker skydd från solen inne på Yodobashi och köper då en chokladstång som det inte bara står ”Black Thunder” på, utan också ”Dark Matter”! Således är den ett givet köp X’D

TITEL På väg upp för en herrans många rulltrappor i Kyoto Station, för att ta mig till ”Sky Garden”! Noterar populariteten hos Mister Donut – som verkligen är en stor kedja här i Japan där man helt enkelt serverar flera olika sorters munkar!

TITEL Vyn från Sky Garden som ligger högst upp på Kyoto Station och erbjuder en imponerande vy. Härifrån säger jag tyst farväl till mitt Kyoto, precis som jag också gjorde när min studieperiod var över 2014 och jag filmade staden under en hel dag

TITEL Myrstacken aka Kyoto Station 8) Det är inte klokt hur många människor som faktiskt passerar härigenom dagligen!

TITEL En bild på Kyoto Tower, byggnaden som jag faktiskt aldrig har varit upp till. Erbjuder en ”romantisk vy” över staden, som man själva säljer in det, men jag tycker att den vy som man får (gratis) uppe på Kyoto Station räcker lika bra

TITEL Klockan börjar närma sig middagstid och jag drar mig således tillbaka hemåt, särskilt som det tar ungefär 25-30 minuter att promenera den sträckan – nu när jag inte längre har en cykel

TITEL Den här butiken... kändes väldigt speciell och nischad 8)

TITEL Bara ytterligare en bild av en gränd där jag vanligtvis inte är och promenerar, men nu tar jag en lite längre väg hem bara för att!

TITEL En oavsiktligt läckert skuggad bild från när jag håller i mobilen och promenerar, nu bara 600-700 meter kvar till gästhuset. Givetvis är det Kamo-floden man ser i bakgrunden och det går även att skymta Kyoto Tower ovanför takhusen

TITEL Hör att det kvittrar väldigt mycket ovanför mitt huvud när jag går genom den gränd som tar mig nästan hela vägen till gästhuset, och mycket riktigt har fåglarna party i ledningarna 8)

TITEL Min sista stora måltid här i landet blir det som finns kvar i kylskåpet, eftersom jag förstås behöver tömma detta X) Skinka, lök, tomater och bladlök steks ihop i lite soja samt apelsinjuice. Drycken är en melonsoda som jag lyxar till det hela med

Nu kvarstår ju fortfarande 1-2 timmar av kvällen innan det är läggdags, och den tiden tänker jag helt enkelt spendera här i huset med de som bor här å har samkväm nere i köket/vardagsrummet, något som jag har gjort alldeles på tok för sällan under min vistelse. Jag kommer framförallt att tacka Yuki, som har varit en väldigt god vän och gymkamrat, men även de övriga för hur trivsamt min vistelse i huset har varit – genom att bjuda på en Marabou-chokladkaka som jag har sparat ända sedan ankomsten :)

Tack alla ni som har läst och följt med mig under denna resa! Självklart kommer jag tillbaka till landet, men nu kommer det att dröja 2 år fram till nästa resa. År 2017 tillägnar jag nämligen åt att resa runt lite i Sverige istället – för att delta i diverse spelkonvent runtom i landet och hälsa på folk som jag känner men inte har träffat på länge, eller inte alls!
Så, bloggen får återigen gå i dvala, men En Gaijins Vardag återkommer alltid förr eller senare, så länge som min kärlek till landet, språket och kulturen finns kvar ^^

Sayonara, Kyoto <3

Hejdå finaste.

2016-10-20 20:55
Loading Google+ Comments ...