Det är söndag, jag lever!

Dag 120,

Även om nu min podcast är tillbaka och så även Eskapisterna, som påbörjade sitt andra år i torsdags, så förstår jag ju att om inte den här bloggen blir uppdaterad såhär en söndagskväll - fyra dagar efter mitt senaste inlägg - så kommer någon oroad själ att börja dödsförklara mig ;P

Men vad sjutton jag ska skriva om vette tusan, för den här helgen har varit ganska tråkig och de senaste dagarna väldigt händelselösa. Jag driver runt bäst jag kan, oroar mig inför alla mina tal och presentationer som ska hållas, samt löser skoluppgifter efter bästa förmåga. Jag skulle ju gärna skriva att jag helt enkelt "lever livet", men det känns som alldeles för stora och fina ord ;P Även om jag idag, på väg mellan gymmet och huset, kunde uppleva lite av en sådan sinnesstämning i det superfina vädret som var på eftermiddagen :) Regnet stod som spön i backen på morgonen kl 8.30, men vid lunchtid började det klarna upp och det var då som jag bestämde mig för att ta ett söndagspass på gymmet. Jag upptäckte dessutom hur min omegastora kaffeburk (snarare container) endast innehöll två kvarvarande mått med kaffe, så det kändes bättre att stanna till vid Kyoto Station, där jag då alltså köper mitt kaffe, idag än imorgon - när jag riskerar att ha ogjorda läxor att tänka på efter såväl skolan som måndagsträningen.

Och på eftermiddagen hade himlen inte bara klarnat upp utan rent utav gjort en klassisk tvärvändning, så nu sken helt plötsligt solen och jag behövde inte fler klädesplagg på överkroppen än min t-shirt och tunna regnkappa. njöt jag faktiskt en hel del av livet och kände hur otroligt skönt det kommer att vara om en månad, när studierna är över, och jag får strosa runt bäst jag vill - utan att behöva tänka på någonting annat än mig själv och vilka upplevelser jag vill skapa för dagen :)

När jag passerade genom Yodobashi på väg till Shijo Station för att där kunna använda mitt tågkort - så att jag skulle slippa behöva betala för en biljett från Kyoto Station (periodkorten fungerar nämligen bara mellan förutbestämda sträckor, om jag inte redan har förklarat detta), så uppkom även dessa bilder via mobilkameran:

Dagens bilder

Någon form av utlottning och dragning lockade till dig denna folksamling alldeles innanför dörrarna. Bland annat kunde man vinna en mobiltelefon. Lustigt nog så var här dock helt tomt på folk (förutom arrangörerna) bara 10 minuter senare när jag passerade förbi där igen, så folks intresse verkade ha svalnat snabbt - för tävlingen var fortfarande aktiv 8)

Dagens bilder

...är det bara jag eller känns någonting fel med den här hunden? -.-'

Dagens bilder

Sjukt söt grävling. Jag dog lite inombords när jag såg dem hänga här och ville köpa minst två ;)

Dagens bilder

Istället för mjuka grävlingar blev det ett hårt paket för 15kr. Innehållet kommer från en maskin med fyllda plastbollar och jag kunde inte låta bli att ta fram plånboken när jag såg hur en av maskinerna hade pyttesmå bordsspel av olika slag!

Dagens bilder

Rejält pilligt var det vill jag lova. Den vikta plastgrejen som ni ser ligga på bordet i bakgrunden var för övrigt tänkt att agera pincett... Fungerade uselt, kan jag meddela :P

Dagens bilder

Fääärdigt! Hur fint som helst men praktiskt taget ospelbart, fast lite söt är den ju å det är huvudsaken ;)

Dagens bilder

Dagen avrundades med detta. Köpte vispgrädde för första gången då jag ville lyxa till mina pannkakor igår och när det blev en klick över, så tänkte jag genast "varm choklad ". Den koppen blev helt enkelt ikväll :)

Ja hörni, mina vänner. Det var det. Nu börjar klockan trots allt närma sig midnatt här så jag ska förhoppningsvis kunna sova, beroende på hur pass aktivt som mitt huvud bestämmer sig för att vara. Har bara sovit 5-6 timmar per natt under veckan som gått pga presentationerna, läxorna och det kommande slutprovet. Därför var det extra skönt med helg nu, så att jag kunde få 8 timmar både igår och i förrgår :) Men vid det här laget är jag nog tillräckligt trött för att bara sluta ögonen och försvinna iväg!

2014-02-02 23:43
Loading Google+ Comments ...