En månad senare!

Dag 31

Den 4:e oktober anlände Tomas till Japan. Trött, förväntansfull, något spänd och utan en aning om hur det här hade gått till ;) Nu är det den 4:e november och således har en hel månad redan hunnit passera, med tre veckors skola. Fantastiskt vad fort det har gått och det gör mig så glad att då kunna tänka "11 månader kvar" istället för bara "5 månader kvar" :) Om nu inget drastiskt händer när den här terminen är slut - jag har faktiskt inte helt uteslutit möjligheten att återvända hem "redan" efter ett halvår, det beror ju helt och hållet på hur studierna går och betygen ser ut i mars.

Men jag har då infunnit mig i vardagen här och tycker om det japanska livet! Särskilt nu med finmöbler på plats i rummet :D Känner mig allt mer hemma och bekväm med min tillvaro :)

Holly is back

Idag blev en ordentlig repris på igår: jag vaknade 8:30, åt frukost, intog en rejäl lunch några timmar senare, tog mig iväg till Gold's Gym, satte mig på Holly's Café efteråt för att plugga, kom hem och förberedde middag. Den enda stora skillnaden var hur allting utfördes något senare eftersom jag inte hade någon tid att passa på kvällen utan istället tog jag det piano och har ägnat ytterligare någon timme såhär på kvällskvisten åt att försöka expandera mitt vokabulär - eftersom jag känner att det brister en del. Visst är det viktigt att få koll på grammatiken och språkets uppbyggnad, men det är svårt att bygga (och förstå) meningar när ordförrådet inte räcker till :P

Den extra tiden som jag hade gjorde även att jag smet in på en galleria i närheten av gymmet för att se vad den hade att erbjuda, så varför inte följa med mig in?? :D

Galleriabild 1 Söta maskotar utanför gallerian, som dock hade problem att stå stadigt då det blåste så sjukt mycket just då - därav att två personer rycker ut för att hålla fast den vänstra av dem XD

Galleriabild 2

Galleriabild 3 Insidan av gallerian, alldeles just innanför dörrarna! Inte såå himla stor men ganska lagom ändå, med två våningar :) Mer mat än shopping som erbjöds här nere, kan jag säga.

Galleriabild 4

Galleriabild 5 Och på tal om mat så tillhör dessa bilder en del av brödutbudet som serverades inne på bageriet här! Gillar brödkorvarna och minipizzorna ;D

Galleriabild 6 Har fortfarande inte testat någonting sådant här och det skäms jag nästan lite för!! Omurice som är precis vad det heter: omelettris 8) Alltså en omelett som har ris inbakat i sig! Och så tenderar de ringla någonting över den också, lite beroende på hur den egentligen är gjord.

Galleriabild 7 Hmm nästa helg när jag kommer hit till Nijo för att träna och studiefika igen (bra kombo så därför planerar jag att fortsätta så) så kanske jag måste lägga 50kr på en sådan här munsbit 8)~

Galleriabild 8 Våning två visade sig erbjuda en spelhall! Som var extremt lik den jag gick till med Robert, Mark och Jeremie förra måndagen. Väldigt många maskiner där det gick att vinna prylar och godis, samt en hel uppsjö av musikspel och sådana där fysiska spelkort var inblandade.

Galleriabild 9

Galleriabild 10

Galleriabild 11 Hittade värsta seriösa travsportsimulatorn där man tydligen investerade i sin egen häst samt tränare och lade ner tid på att träna upp bägge inför lopp som man sedan kunde vinna pengar på o_O Förstod inte mycket av det men det såg sjukt seriöst och invecklat ut! Ni ser ju bara på stolarna också att här räknar de med att folk sitter länge och leker stallägare X)

Galleriabild 12 Ooh om det någon gång blir så att jag väljer att spela bort mina pengar för att försöka vinna lite, så blir det helt klart här bland dessa klassiska enarmade banditer! :D

Galleriabild 13 Vad detta än var så såg det mumsigt ut ^^ Typ nån form av frasiga crêpesrullar likt glasstrutar. Vet att jag känner igen det från en och två animes men kommer inte å namnet!

Galleriabild 14 En biograf lyckades jag också hitta här inne, hör och häpna! Jag häpnade då åtminstone eftersom detta var den första jag sett sedan min ankomst. Inte för att jag har direkt letat efter en, men ändå - förväntade mig snubbla över en tidigare än så här.

Här kan ni då se vad som var topprankat, men jag glömde kolla priserna.

Galleriabild 15 Hemgång klockan 17:38 och det är som synes redan mörkt ute. Mycket folk på perrongen även idag, förmodligen för att de flesta liksom jag själv har varit lediga idag. Men den här gången rymdes jag då ombord utan några större problem ^^

Galleriabild 16 Ännu mer folk på Kyoto Station. Upphör aldrig att förvånas över hur det ser ut här mellan 18-20 när folk är på väg hem.

Galleriabild 17 Godnatt, nu somnar jag här under min varma, mysiga kotatsu tillsammans med min värmefilt ;D

2013-11-04 22:12
Loading Google+ Comments ...