Försenade, stora planer!

Hallå allesammans, ni som besöker den här bloggen lite nu och då eller bara har snubblat in väldigt nyligen, och som inte känner mig privat nog att veta vad jag tänker och planerar!

Visst var det väl länge sedan nu, va? Som jag senast reste till det fantastiska (snudd på förlovade) landet Japan. Vadan detta? Är jag restrött? Är jag Japan-trött? Har någonting hänt med livet eller bara lustan? Nej, absolut ingenting av det!

Faktum är att jag hade såväl en ny resa som plats på en ny språkskola inbokad och klar för ganska exakt ett år sedan! En sådan lycka, en sådan eufori - att äntligen få återvända till Japan under en längre period och kunna återuppleva den där fantastiska känslan och privilegiet av att faktiskt bo där! Meningen var att jag skulle resa iväg i mitten på april detta år och återvända hem till Sverige igen i oktober. Dessutom till en helt ny region och stad: närmare bestämt norra Japan och den stora, moderna staden Sapporo.

Vinter-Sapporo

Men så hände någonting, ja två saker dessutom! Den första saken var faktiskt inte Covid-19, utan istället att jag råkade träffa någon som jag nu i skrivande stund bor tillsammans med :3
Till en början, tidigt i förhållandet, kändes det faktiskt helt okej att spendera tid ifrån varandra under ett halvår och min partner var väl medveten om hur mycket jag hade sett fram emot språkresan. Men ju mer vi träffades desto jobbigare blev denna tanke för oss båda och eftersom Covid-19 redan då hade visat sitt fula tryne - samt börjat skapa en del oroligheter runtom i världen - så fick det helt enkelt bli så att jag avbokade min inplanerade resa (det flyget skulle hursomhelst visa sig bli inställt av flygbolaget bara tre veckor senare).

Och där befinner jag mig alltså fortfarande, såklart, oviss om när det hela egentligen kommer att lägga sig - om det ser bättre ut om ett halvår eller ett år. Jag som dessutom valde att avstå från att resa till Japan under 2019 enbart för att få en större reskassa till 2020! Så saknaden jag nu känner är förstås lika enorm som den är fruktansvärd...

Troligtvis blir det ingen språkresa under 2021, utan "bara" ett kortare besök på 2-3 veckor. Detta främst på grund av alla utgifter som har varit i och med mitt nuvarande tillstånd som sambo - i en helt ny lägenhet! Men jag håller hårt i framtidsplanerna på att få till en ny språkresa, och hoppas kunna försöka på nytt 2022 istället. Så länge som jag får återse Japan på något vis under 2021 så räcker det för tillfället, speciellt när framtidens resande osv är så oviss :)

Oavsett anledning till varför jag tar mig till Japan nästa gång så är en sak i alla fall väldigt säker: att denna blogg blir återuppväckt!

Mata ne!

2020-10-29 21:00

Loading Google+ Comments ...