Inlägget som föll bort

Dag 53,

Anledningen till gårdagens avsaknad av uppdatering var faktiskt inte "för mycket för att hinna med bloggen". Jag lyckades bara helt enkelt med konsten att glömma bort det och anledningen till denna minneslucka hade heller inget med läxor eller plugg att göra - det fanns bara inte på kartan när jag kl 21.30 kände mig redo att börja tänka på refrängen, eftersom jag ändå inte hade någonting särskilt att göra i mitt vakna (om än trötta) tillstånd...

Vad får ni då för detta idag?? Jo ett dussin bilder av blandade motiv, med tillhörande kommentarer ^^

Dagens bild

Först och främst såg jag detta i förrgår och blev bara så glad över det ^^ Och för den som ställer sig tveksam till exakt vad det var som gladde mig så säger jag bara "Shellshock!" ;P

Dagens bild

Igår när jag tog mig genom centrum för att betala min hyra, eftersom nu företaget kräver kontant betalning den 25:e varje månad, gick jag förbi det här stora varuhuset och bestämde mig för att ha som mål att utforska detta någon dag framöver! Kan nog bli en intressant bilduppdatering av det besöket ^^

Dagens bild

Idag fick jag svar från en av tjejerna som var ute efter modeller förra veckan och därför mätte upp bland andra mig, Robert och Jeremie. Sista omnämnda man samt jag själv blev utvalda för projektet, så imorgon onsdag ska vi träffas igen och prata lite detaljer :))

Lyckades hålla en kort sms-konversation (blåa pratbubblor = mina meddelanden) som säkert var ganska knagglig i hennes ögon, men jag tycktes då åtminstone göra mig tillräckligt förstådd för att lyckas boka upp exakt var och när vi ska ses ^^

Dagens bild

Igår kunde jag äntligen ta mig iväg till den trevliga, närliggande ramenbutiken och få träffa ägarna igen!! Åtminstone en av dem, för den här gången var endast farbrorn/mannen där - som jag tror hette... typ, Santou eller Sando eller någonting åt det hållet åtminstone ^^

Hursomhelst tycktes han vara glad över att se mig igen och kom faktiskt ihåg halva mitt namn :D Vi stod och småpratade lite och hörde oss för med varandra hur det var med livet. Fick reda på att han nyligen hade snubblat och slagit i huvudet så det blev ett sjukhusbesök av hela incidenten oO Men det var då ingen fara! Innan jag gick bad jag honom att ta hand om sig själv (karada wo odaijini) och han såg så himla glad ut då att jag blev ännu varmare av detta än den lika varma som goda maten ^__^

Himla kul att få praktisera sin japanska på riktigt i vardagen! Det var värt lika mycket som maten och att få träffa ägaren :)

Dagens bild

Alltså... Mimmi (och även Musse) på prinskorvar... nä alltså. Nä det här känns verkligen bara fel ><'

Dagens bild

Kaffebryggaren har pajat så jag måste in till Yodobashi och försöka få den utbytt/reparerad, en procedur som ska bli oerhört intressant att få se hur den fungerar här i Japan - med min tidigare arbetslivserfarenhet som serviceansvarig på Elgiganten. Kan ju meddela att en kaffebryggare så billig som min hade blivit utbytt direkt på plats där.

Så nu kokar jag, som synes, med andra ord kaffe på hederligt vis istället! ^^

Dagens bild

Lite kvällsfika blev det igår när jag väl hade fått läxorna gjorda :) Det här var något form av småsötat bröd med vad jag tror var en väldigt sedvanlig sötad bönpasta som fyllning.

Dagens bild

Grupparbetet på skolan fortskred idag när vi påbörjade planschen som ska innehålla alla bilder på de tempel vi besökte, med tillhörande information om vardera :)

Dagens bild

Jag och en av mina tre gruppmedlemmar: Sung-Nam Park ^__^

Dagens bild

Gruppen bredvid oss i klassrummet har "Kyotos Katter" som tema :'D En underbar idé :3

Dagens bild

Vi hann med att få alla bilder samt kartan på plats, så nästa tisdag väntar att skriva ner information kring alla tempel! :) Vi delade upp detta arbete redan förra veckan, så att alla har 2 tempel vardera att skriva någonting om och jag gjorde mitt färdigt i helgen. Satt fånigt länge och kämpade med att skriva ned den info jag fick från nätet - på japanska! Tog typ 40 min att pussla ihop 2½ mening ><'

Dagens bild

Avslutande bild blir denna på ett gäng korpar som cirkulerade ovanför mig när jag promenerade till stationen efter att ha parkerat cykeln hos Jeremie.

Mata ne!

2013-11-26 22:18
Loading Google+ Comments ...