Läxorna som Gud glömde

Dag 19 & 20,

Oh my God, jag missade att uppdatera bloggen igår! Jag har ett ord åt er och det är inte "förlåt", utan "läxor". Lyckades totalt missa två uppgifter i förrgår, så det blev helt enkelt bakläxa tills idag - vilket medförde att jag hade dubbelt så mycket att göra igår kväll. Varje uppgift är två sidor lång och att skriva färdigt en sådan sida tar mig ungefär en timme, så jag hade fullt upp kan jag säga... Satt med läxorna till 1 på natten, bestämde mig för att ta en tupplur eftersom jag var så trött, vaknade kl 2 men var ännu tröttare - sov till 5 när väckarklockan ringde men jag somnade om direkt efter att ha stängt alarmet. Masade mig istället upp kl 6 och fortsatte med uppgifterna då - som jag nätt och jämt hann bli färdig med på tåget till skolan.

Så då hoppas jag att ni har lite förståelse för varför jag varit seg :P

Läxor läxor dagen lång

Seg är för övrigt även nu när det här inlägget skrivs, men förhoppningsvis ska mina två kiwimackor, handfull med nötter och banan ge mig lite energi. Har redan druckit 3st koppar kaffe idag (fyra om man räknar kaffedrycken från burkautomaten på skolan) så jag vill inte hälla i mig några fler, särskilt inte den här tiden när klockan närmar sig midnatt. Ändå har jag fortfarande en sida av morgondagens uppgifter kvar att göra, plus att vi dessutom har ett nytt prov i kanji - som jag inte alls har hunnit med att studera. Men hälften av de 20 tecknen är åtminstone sådant som jag kan sedan tidigare, så jag bör klara mig.

Vad jag klarade desto mindre bra var gårdagens prov :/ Efter provet kändes det som att jag skulle kunna få allt från bara 50% upp till 80% rätt och mycket riktigt hamnade jag i mitten på 65%. Det skulle ha räckt till att få godkänt om detta nu hade varit ett av de riktiga slutproven, men det faktumet känns för mig som en väldigt liten tröst när innehållet var väldigt enkla grundkunskaper som jag borde ha kunnat betydligt bättre och fått åtminstone 75% i.

Provresultat

Desto bättre gick det åtminstone med gårdagens läxa, den som jag faktiskt hade koll på skulle lämnas in, och för det gav läraren mig till och med en liten smilgubbe som ni ser på bilden här ovan ^^ Blir intressant att se imorgon hur det gick på det som lämnades in idag.
Jag måste hur som helst ta och lägga om pluggandet, känner jag. Kan för lite av vad jag borde kunna och får just nu alldeles för lite sömn, så jag ska styra runt mina träningspass och ägna mer effektiv tid till att plugga. Insåg dessutom idag att jag missat ett par moment som vi förväntats träna upp på egen hand, så förhoppningsvis kommer denna insikt inte bara att ge bättre resultat på proven utan också bidra till hur jag får lättare för att hänga med i det som sägs och diskuteras under lektionen.

Men nu ska jag i alla fall sluta låta negativ och istället dra mig tillbaka - för att bli färdig med den sista sidan, så jag kan lägga mig så snabbt som möjligt och stiga upp senast 6 imorgon igen för att träna kanji.

Kapten Kid och plugg

Äntligen är det snart helg igen... som jag nog faktiskt främst ska nyttja till att bättra på min språkbas. Men självklart tar jag även lite ledigt - läser på min iPad och dricker något gott såsom mjölkté eller kaffe, precis som jag faktiskt unnade mig tidigare idag när jag kände av träsmak av att ha suttit med läxorna i någon timme ><

Godnatt på er, håll till godo med ett par bilder som visar en massa plugg, lite dåligt väder (som vi har just nu) samt slumpade motiv.

Dagens bilder 1

Dagens bilder 2

Dagens bilder 3

Dagens bilder 4

Dagens bilder 5

Dagens bilder 6

Dagens bilder 7

Dagens bilder 8

Dagens bilder 9

Dagens bilder 10

Loading Google+ Comments ...