Lördagsgodis och lördagsbilder ^^

Dag 127,

Gårdagen började ganska trögt för att vara en skön, ledig lördag. Jag vaknade redan strax efter 7 och lyckades därefter inte somna om - bara slumra till och från under en hel timme, innan jag slutligen steg upp eftersom jag hursomhelst hade tänkt börja med läxorna runt 8-snåret. Dock så var jag vid den här tiden inte vidare pigg på vare sig den idén eller i huvudet, tvärtom kände jag av en lätt huvudvärk. Men med förhoppningar om hur en flaska vatten, för att återställa vätskebalansen som jag misstänker att min AC berövar mig lite på under natten, samt en lunchpromenad senare in på dagen skulle kunna friska upp kroppen, tog jag mig ändå upp från sängen.

Lördag 8

Och jodå, när jag väl påbörjade min promenad vid övergången till lunchtid så släppte det faktiskt i huvudet och jag började känna mig både piggare och mer förhoppningsfull om hur dagen skulle kunna bli riktigt fin ändå :) Åtminstone humörmässigt - för gårdagens väder var en riktig soppa. På riktigt. Under natten hade det nämligen såväl snöat som regnat och det såg inte ut att bli mycket bättre såhär på dagtid. Skitvädret var dock inget som jag själv lade särskilt mycket tonvikt på eftersom jag inte hade några som helst planer på att röra mig utomhus - utöver promenaden då. Men för Robert och ett par av hans klasskamrater var det desto tråkigare, eftersom man hade planerat att besöka ett par olika tempel. Detta genomfördes också, vädret till trots, och på kvällskvisten när Robert väl kom hem så verkade dagen ändå ha varit okej med tanke på omständigheterna.

Men jag gjorde som sagt inte mycket mer än att pyssla med läxor, äta godsaker och promenera lite i området där jag bor. Så här kommer nu därför ett gäng med bilder från allt detta! ^^

Lördag 8

Den här platsen bör jag ha tagit kort på såhär utifrån åtminstone en gång tidigare, men jag har däremot aldrig vågat mig in på området - förrän nu. Inte så mycket av oro över hur stället ska vara privatägt (då borde ju portarna var stängda, kan man tycka) som rädslan för det jättelika spindelnät som tidigare har hängt alldeles innanför portarna :P Men nu var nätet borta, så därför gick jag hela vägen!

Lördag 8

Lördag 8

Fint och mysigt, som på alla dessa platser ^^ Jag såg dock ett paraplyställ som hade både ett och två paraplyer stående i sig, samt även lika många parkerade cyklar, och vågade mig därför inte på någon längre vistelse eller gå längre in än så här.

Men så befinner jag mig ju ändå i Kyoto så jag behövde inte gå alltför många steg förrän nästa inbjudande tempelområde öppnade upp sig:

Lördag 8

Lördag 8

Lördag 8

Jag har ju sagt det förr och jag säger det igen: kommer verkligen att sakna att promenera omkring i den här staden. Det spelar ju liksom ingen roll vart jag än drar mig i Sverige, för den här underbara arkitekturen och supervackra tempelområdena kommer jag verkligen inte att kunna se någon annanstans än här.

Lördag 8

Hehe, huhu ^^ Någon som haft roligt antingen tidigt på morgonen eller sent igår.

Lördag 8

Jag vet inte hur bra detta går att utläsa på bloggen, men den där lilla skylten som står till vänster om dörren har följande skrivet på sig:

"PLEASE remove your shoes and don't take a BETTER pair with you"

XD

Bra tips och bra skylt om man nu har gäster ofta ^^

Lördag 8

Tvättbjörnsstatyer är någonting som jag ser väldigt ofta här i staden, vilket har med folkhistorier och sägner att göra. Vanligtvis i ganska rimliga storlekar på allt från ett par centimeter till någon decimeter, men här kände jag att dessa meterhöga varelser faktiskt blev ganska skrämmande... o.O

Lördag 8

Snart hemmavid igen efter en cirka 20 minuter lång runda. Den här bilden tillhör också kategorin "avsaknad när jag kommer hem till Sverige". Det är inte tåget, det är inte elstolparna, det är inte de små bilarna eller trånga vägarna. Här har jag givetvis tagit ett kort på det som finns där borta i horisonten: bergen <3

Att inte längre ha en bergskedja som omger staden och är synlig vart man än går, är en syn som jag verkligen kommer att sakna... Och den här så uppenbara fascinationen för (snarare kärleken till) berg är faktiskt inte någonting som har växt fram här i Kyoto, utan så har jag mer eller mindre alltid känt. Redan för 20 år sedan när jag fortfarande var bosatt på familjens gård ett par mil utanför Umeå, så upplevdes jag precis samma dragning till de skogsbevuxna berg som därifrån gick att beskåda långt borta i horisonten - berg som jag verkligen ville ta mig till och klättra upp på för att kunna blicka ut över området.

Jag förutspår hur jag denna sommar kommer att vara betydligt mer pigg på att följa mina syskon och min mor hem till gården över helgerna än vad jag tidigare har varit, just på grund av hur gårdens avlägsenhet och lummiga omgivning kommer att påminna mig betydligt mer om Kyotos än vad stadsmiljön i Umeå gör.

Nu blir det godsaker:

Lördag 8

Lördag 8

Plockade upp denna pudding för 7kr och mumsade på medan jag läste Yotsubato. Riktigt god, speciellt för det priset :)

Lördag 8

Och så här såg middagen ut: välfyllda pannkakor med både sylt, grädde och banan 8)~

Lördag 8

Avslutningsvis tryckte jag även i mig en sådan här på kvällskvisten. Det var typ som ett wienerbröd, väldigt smörigt och skört, med chokladkräm. Kanske inte så svårt att gissa huruvida det smakade gott eller inte ;)

Lördag 8

Bonusbild: Här satt jag på huk och tittade ut genom fönstret när det föll superstora snöflingor, samtidigt som jag lyssnade på fantastiska Deportees (bandmedlemmar från Vindeln och Umeå!) och bara kände "Åh, så fint här är" :D

Tack för mig, det var kul att dela med sig av ett gäng bilder från området och få kommentera varje! Nu ska jag spendera resten av den här kvällen med att... ja hörni, det blir nog lite av varje - kanske spela en halvtimme, plugga en halvtimme, packa gymväskan så att den är redo imorgon och därefter göra mig själv redo för sängen ^^

PS. Nästa söndag ska jag och Jeremie iväg på "modelljobbet", så då får ni höra allt om hur det gick :)

2014-02-09 20:00
Loading Google+ Comments ...