Mitt rosablommiga Kyoto

Dag 178,

Körsbärsträden

Åh gud alltså, den här staden just nu... Det är helt obeskrivbart hur vansinnigt vackert allting har blivit med de blommande körsbärsträden - som nu slår ut för fullt överallt i Kyoto! Vilken skillnad på bara ett par dagar dessutom, jag som var lite orolig där ett tag att jag knappt skulle få se särskilt mycket av det.

Men nu... nu är det verkligen ett rosa Kyoto som jag spenderar dessa sista ~60 timmar i :D

Gympass

Men först och främst, innan ni får se mer av denna fantastiska upplevelse, och på tal om "sista". Igår tog jag farväl till personalen på Gold's Gym när jag meddelade hur det inte bara var så att mitt medlemskap skulle upphöra, utan att jag rent utav åker tillbaka till Sverige. Jag tackade så jättemycket för dessa 6 månader och fick många glada tack tillbaka :)

Ramen

Därefter sa jag ett desto tråkigare och än mer jobbigt farväl till ägarna på ramenhaket i Obaku. Jag tog mig nämligen in dit en sista gång för att få äta en ordentlig måltid i form av lunch efter träningspasset. Det blev följande set med stekta grönsaker och köttbitar, misosoppa samt ris :) Som vanligt supergott och som alltid så var de två ägarna både pratglada och rara :D Jag fick nu även veta att köket skulle stänga om bara två månader!! Då var det nämligen pensionsdags, eftersom de båda närmade sig 80 år - vilket ju är smått ofattbart, särskilt då de fortfarande ser så pass unga ut!

Jag skojade till det och sa att "men i framtiden, när jag kommer tillbaka hit och känner mig hungrig, vad ska jag då ta mig till??" ;)

Följde upp skämtet med lite allvar när jag sa att detta var min sista måltid eftersom jag flyttat ut från Obaku och skulle spendera mina kvarvarande dagar nära centrum. Så plockade jag upp en avskedsgåva som jag köpte förra veckan när jag promenerade igenom Teramachi: en presentask med 8st jordgubbsfyllda mochi-bollar :) Självklart viftade de lite med händerna först och tyckte att "nej nej nej inte kan vi ta emot detta inte!", men jag envisades lika mycket själv och de var så tacksamma för att jag hade tänkt på dem :D Frun sa rent utav någonting i stil med "Åh nej nu kommer tårarna också" och höll sig för ansiktet - rörd över gesten, vilket i sin tur förstås rörde mig också ^^ Karln kallade mig återigen för vänligsinnad och godhjärtad och jag sa detsamma om dem samt tackade så jättemycket för all den goda maten som jag fått här.

När jag så lämnade stället, följde han med mig ut och stod utanför butiken och vinkade tills jag svängde runt hörnet och in på stationen...

Kommer verkligen att sakna såväl maten där som ägarna.

Obaku

Obaku

Bilder från när jag satt på Obaku Station för sista gången (och nu är det verkligen på riktigt också som jag skriver detta) och såg hur vackert det hunnit bli även här under dessa sista dagar - med träden i blomning :) Här satte jag mig dock inte för att åka hela vägen tillbaka till lägenheten, utan istället ta chansen att åka vidare mot Kuzuha!

Kuzuha?

Kuzuha! :D Den staden har nämligen en jättelik galleria med 240st butiker (!) som jag har sett väldigt mycket reklam för på senaste, då man öppnat upp nya butiker och potentiellt även renoverat eller byggt om (endera som jag har förstått det). Men det marknadsförs då i varje fall väldigt friskt på tågen och jag tyckte att en så pass stor byggnad lät helt galet och rolig att få besöka! :)

Men för att jag ska lyckas komma mig i säng någon gång ikväll och det här inlägget samtidigt återgå till att handla om körsbärsträdens blomning, så tar vi gallerian imorgon istället. För den var verkligen en riktig upplevelse och jag har många bilder att dela med mig av även därifrån!

Nintendo

Jag vill dock få skjuta in två saker som gjordes idag i samband med att alla dessa vackerbilder togs: först och främst letade jag upp två av Nintendos högkvarter till cykel - såväl deras allra, allra första från den tiden när de tillverkade kortspel istället för TV-spel, som det nuvarande högkvarteret i all sin prakt:

Nintendo

Nintendo

Därefter, på eftermiddagen, hade jag inbokat en fikaträff med följande två glada och mycket trevliga människor :D

CDR-träff

Martin med sin fru Sivan! Martin här är en av de som mycket troget följer mina videorecensioner på YouTube och när det nu blev av en resa till Japan, så bestämde vi träff på mitt favoritcafé Délifrance å Yodobashi! :D

CDR-träff

Bortsett från den otroligt trevliga fika- och pratstunden på ett par timmar så fick jag även detta av dem i present! Paret bor som synes i Israel och hade därför tagit med sig såväl ett vykort som godispåse samt till och med ett kortspel från landet :D Ska bli spännande att få prova detta hemma i Sverige igen! Sjukt kul var det att få se dem, särskilt som Martin är väldigt aktiv i min Facebook-grupp så därför känner jag ju till honom väl :))

Efter detta handlade jag ett par sista småsaker inne på Yodobashi för att få tömma mitt medlemskort på de återbäringspoäng som jag sparat ihop och sedan åkte jag hemåt med tåget - glad över att få vila rumpan på ett säte istället för cykelsadel, efter allt jag cyklat såväl på för- och eftermiddagen idag som tidigare dagar ^^

Här kommer nu alla de bilder jag tog idag som porträtterar den så vackra, numera väldigt rosa staden. Mitt Kyoto <3

2014-04-01 23:25

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Körsbärsträden

Loading Google+ Comments ...