Skola träning och tillökning

Skola, träning och mer sällskap

Dag 3,

Kära dagbok, idag gick jag till skolan för första gången! Jag missade även ett tåg, klev av på fel station, besvärade 4 japaner med min trasiga japanska... OCH blev medlem på Golds Gym - så att jag äntligen kunde träna för första gången på en vecka!! Dessutom har kollektivet i detta share house fått en ny inneboende: Robert.

Men först och främst, skoldag, KICL: Kyoto Institute of Culture and Language. Det hela började med hur jag efter hela 4 timmars sömn (woho! ><) tillredde en frukost av rang; nämligen helt vanliga flingor med mjölk till, samt en banan och tillhörande obligatorisk kaffedrink att dricka X) Måste dels komma ihåg att få tag på sylt, dels köpa havregryn (om inte annat så vet jag att detta finns i butiken med utländsk mat som jag hittade under Kyoto Station igår) så att det blir mer matigt och framförallt även smakar någonting annat än bara lite puffar och halvmärklig mjölk. För det är precis vad de har här i Japan, men eftersmaken på just den här lättmjölken som jag köper är i varje fall mer "intressant och spännande" än "urk"...

Jag äter frukost

På väg till skolan

Men sedan började alltså dagens riktiga äventyr som legat till grund för varför jag sovit så lite i natt (halvt nervös, halvt förväntansfull), nämligen den första skoldagen! Att ta sig dit innebär en timslång resa med tre olika tåg, dvs två byten, men är inte fullt så jobbigt eller stressigt som man kanske kan tro. Däremot misslyckades jag - eller rättare sagt Google Maps - med att förstå hur pass långt jag skulle åka med tåg #2 och således klev jag av alldeles för tidigt. Förvirrad, vilse och stressad frågade jag både en och två personer om nästa tåg över huvud taget gick hela vägen till de station dit jag ville, men jodå jag hade absolut hamnat rätt - så nu var det bara att invänta nästa tåg. Därefter gick allting smärtfritt, men de 4 minuter som jag tappade på det här misstaget gjorde att jag blev lite sen trots hur jag sprang hela vägen från stationen. Det visade sig dock inte göra någonting alls, för inskrivningen pågick fortfarande och det trillade dessutom in ytterligare både en och annan person efter mig, så det var ingen som sa något. Lucky! :)

Skolans ingår och utsida

Väl innanför dörrarna fick jag en smak av vad som komma ska i form av fokuserad undervisning, då 98% av allt som sades var på japanska - av en vettig anledning också! Det var faktiskt en otroligt rolig och nyttig upplevelse att verkligen tvinga sig själv att lyssna på, förstå och tala språket i den utsträckning det gick när lärarna gav instruktioner om vart man skulle gå samt vad som skulle hända härnäst.

I klassrummet

Först och främst skulle man svara på ett par frågor gällande ens mål och tankar bakom studierna samt valet av skola, vilket är det formulär som jag har fotat (tillsammans med lite info). Därefter skedde ett skriftligt prov på, eller rättare sagt en test av, hur mycket japanska man redan kunde sedan tidigare (fick inte lov att fota då, frågade om det gick bra). Det började med enkla ord som skulle översättas från kanji (漢字) till hiragana (ひらかな) och vice versa. Därefter övergick man till läsförståelseS med riktigt svår grammatik ju längre man tog sig genom häftet beståendes av typ 80 frågor. Jag får vara glad om jag klarade ens 40% av allting för de sista delarna var sjukt svåra - jag kunde förvisso tyda en hel del av vad som stod, men inte pussla ihop en tillräckligt korrekt mening för att också ge ett korrekt svar... Ska bli både hemskt och roligt att få veta hur det gått och var man blir placerad ^^ Skojigt nog satt det två svenska tjejer i klassrummet å pratade med varandra :) Men jag höll mig för mig själv ändå - satt en bit bort och det är ändå inte säkert att vi ses på några framtida lektioner. Dessutom är det ju inte svenska som jag vill prata här borta, även om det blir svårt nu med tanke på vad mer som har hänt idag (detta kommer vi snart till)...

När det skriftliga så var över typ 1 timme senare blev det dags för intervju (efter 45 min väntan) och den gick väl också sisådär. Stammade en del i onödan för att man blir som så nervös av att prata här XP I efterhand kom jag på betydligt bättre svar än de som jag uppgav, men då vet ju både de och jag var det behövs träning.

Känns desto bättre när jag tänker på alla situationer jag rett ut idag genom att kunna utöva den japanska jag faktiskt ändå kan ^^ T.ex fråga personal på ett snabbköp om det finns några träningskläder för herrar!

Formulär att fylla i

Svenska töser

Men mycket mer än så behövde inte göras idag utan efter intervjun (tog kanske 5 min) var det klart! Bara att traska tillbaka till stationen och följa resvägen bakvänt. Med några små stopp på vägen i butiker där jag dels bara gick in för skoj skull, dels inte kunde låta bli att handla i X) Fann ytterligare ett snabbköp med bra priser och det känns ju bra när jag ändå ska ta mig till det här området varje dag från och med nästa måndag! Vi får alltså pass lång tid på oss att smälta alla upplevelser å intryck innan skolan faktiskt rullar igång :D Sedan har de förstås också en hel del att göra nu när så många resultat ska granskas.

Hittade även åt en liten djurbutik som jag kände mig tvungen att kolla in, men där var det så totalt vansinnesvarmt att det bara blev ett snabbt varv och några bilder :P

Korgen packas snabbt i snabbköpet

Djurbutik

![Djurbutik[(http://i.imgur.com/89i8saWl.jpg)

På tal om att handla grejer: kolla så smart förpackningslösning på den här Gundam-figuren som jag hittade i en betydligt mindre butik dit jag gick på grund av de billiga bananerna som jag skyltade i fönstret (5st för 7kr)! Alla instruktioner är alltså tryckta på botten av kartongen, samt runt kanterna. Klyftigt :) Anledningen till köpet var för övrigt att den bara kostade 100 Yen, alltså typ 7kr!! Vansinne O_O Och om en viss Anders läser detta så får du förlåta att jag köpte denna till mig själv och inte dig ;D Meeen än är det ju inte jul om vi säger så ;))

Gundam

Och när jag väl kom hem där runt 13.30 (inskrivning 8.45) gjorde jag som så att jag letade mig tillbaka till den mysigs lilla ramen-butiken som jag hittade i förrgår :D Söt-gumman där kände förstås igen mig direkt och hälsade glatt ^^ Vi småpratade dessutom en hel del, både hon å gubben hennes, så gott det gick då de var lite nyfikna på vem jag egentligen var, hihi ^_^ Beställde en ny maträtt den här gången - på rekommendation från henne - som var både stor å matig och god! Under allt det här goda på toppen fanns det givetvis massor av nudlar och dessutom ett stort, löskokt ägg :D Kostnad för kalaset? Typ 40kr :)) Måndagens nudlar med kött kostade för övrigt drygt 30kr.

Den här filuren som jag står och poserar bredvid agerar för övrigt ett bra riktmärke för i vilken gränd jag ska svänga in för att hitta rätt X)

Passade även på att fota hur en av biljettautomaterna ser ut - här med både biljett och växel redo att plockas! :)

Ägg å godsaker!

Inne i butiken

Tanuki

På tal nu om att åka tåg och det här med biljettsystem och annat. Jag lyckades klanta till det igen senare på eftermiddagen, när jag väl hade smält den goda lunchen och bestämde mig för att återbesöka Golds Gym för att bli medlem. Nära en av de två sedan tidigare utforskade tågstationerna här i närheten, visade det sig nämligen existera ytterligare en station bara 300m längre bort - som dessutom hade en helt annan linje vad gäller tåg som passerar där! Och självklart skulle tåget som kunde ta mig till gymmet gå förbi där... Så det uppstod en del rabalder innan jag begrep detta, men hade turen att få hjälp av en ung japanska som kunde en del engelska och då informerade mig om situationen - samtidigt som hon även översatte allt detta för en tågkonduktör som då kunde hjälpa mig att återbetala den biljett jag hade köpt :) Sedan följde hon dessutom med mig till "JR Line"-stationen! Så slutade även det äventyret väl :D

Så tog jag mig slutligen fram till Golds Gym och efter att ha fyllt i ett ordentligt formulär och gjort mig förstådd med de två expediterna där, blev jag officiellt medlem! Det fantastiska var att jag fick både en folder med information om gymmet samt ytterligare en som innehöll en massa smakprov på olika proteinpulver - plus en rabattremsa på bland annat en mjölkblandad proteinshake för halva priset, som då gjordes direkt på plats :D Detta var jag snabb på att utnyttja och kunde därefter konstatera att Banana Flavor inte kommer att vare sig köpas eller drickas igen i framtiden X)

Jag blev för övrigt kallad "handsome" av båda två när fotot skulle tas, hähähä ;) Och de fnittrade sött åt min väldigt spontant blyga reaktion som kom till följd av detta :P

Golds Gym

Mitt medlemskort

Startpaket

Fnittrande flickor är ju för övrigt något jag har stött på både en och två gånger här, kan jag säga, som igår när jag tog mig hem för dagen å tre unga skolflickor satte sig i "fyrkanten" på tåget där jag upptog endast en av platserna :P "Sumimasen" ursäktade dem sig och fnittrade med ena handen för munnen.

Jag får dock också fnissa en del, kan jag säga, när jag ser så många olika människor ombord på tågen! Här är en riktigt söt äldre herre som såg precis ut som en gammal sköldpadda när han satt och blundade just innan bilden togs XD Det är för övrigt många som är riktigt trötta vid den här tiden när de är på väg hem från jobbet - flertalet av dem sitter och nickar till ordentligt, halvt framåtböjda som en avslappnad gam.

När jag kom tillbaka hem igen gick jag till apoteket igen för att kolla om där fanns några sömnmedel eftersom det känns som att jag snart kan komma att behöva detta om mina sömnsvårigheter ska fortsätta så här, men jag hoppas ju att kroppen blir tröttare nu när jag sätter igång och tränar (är riktigt slut nu kan jag säga). Och det var faktiskt inte vidare svårt att se vad för slags medicin som fanns var någonstans - med dessa fina skyltar ovanför vägghyllorna ;D

Välskyltat på apoteket

Slutligen blev jag bemött av vår nya inneboende när jag väl kom hem: Robert, från Sverige... vafan?! XD Och han går också på KICL! Men vi sågs inte idag eftersom det tycks som att man delat upp elevernas inskrivningsmöte. Kul iaf, på ett sätt, att ha någon som pratar svenska - även om det nu inte är därför jag är här och jag har redan råkat använda fel språk med italienskan som också bor här... vars namn jag givetvis inte kommer ihåg nu -_- Det känns då som att vi är ett riktigt bra gäng som kommer att stortrivas ihop :)

Sista bilden kommer från när jag ikväll för första gången tvättade i den tvättmaskin som står på nedervåningen i rummet intill badrummet! Äntligen, för så mycket som man svettas här är det hopplöst att inte vilja såväl duscha som byta om varje dag och det kommer ju inte direkt bli mindre av allt sånt nu när jag har börjat gymma igen :P
Och eftersom det här är Japan så spelar tvättmaskinen givetvis en söt liten trudelutt både när den startar och avslutar programmet ;D

Tvättdags

Nu ska jag ta hand om lite disk och därefter försöka sova, för jag är verkligen verkligen trött i kroppen fortfarande efter träningspasset kl 17!

På återseende å håll till godo med de här bilderna från vad som redan har börjat kännas som vardag! :D

Vardagsbild

Vardagsbild

Vardagsbild

Vardagsbild

Vardagsbild

2013-10-07 23:56
Loading Google+ Comments ...