Studiefika och städning

Dag 23,

Jaha då var det söndag igen då och således städdag. För vi har kommit överrens om detta i kollektivet att varje söndag så städar vi upp i hela huset; torkar badkaret, tvättar av toalettstolarna, dammsuger i alla rum och torkar av köksborden. Jag som ändå är van vid att dammsuga min lägenhet i Umeå varje söndag tycker att det lämpar sig alldeles utmärkt att göra detta varje söndag - så känns det snyggt och fräscht under veckan :)

Faktum är att min söndag började redan kl 8.20 med hur jag klev upp, åt frukost och pluggade en del kanji. Har nämligen ett nytt prov nästa fredag och då är det tre kapitel med totalt 30-35st tecken som ska sitta. Några är helt nya, andra kan jag sedan tidigare. Lika bra att börja nöta dessa redan nu så att man inte råkar sitta där på onsdag eller torsdag och stresspluggar för att trycka in dem i huvudet :P

Uppe med tuppen

Klockan 9.47 hoppade jag ombord på ett tåg till Nijo för att gå till gymmet och 12.30 var jag hemma igen. Åt en lättare lunch innan städningen påbörjades, av såväl huset i största allmänhet som mitt eget rum! Äntligen tog jag mig tid att sätta in alla papper samt kvitton i pärmar, sortera bort sådant som inte alls var av vikt och se till att förvara alla papper som hör till skolan på ett särskilt ställe. Ordning och reda! Så nu kommer här en fin liten panoramabild på rummet i sitt nuvarande skick :D

Rumspanorama

Och på tal om hur mitt rum ser ut så ligger nu avsnitt 3 av podcasten En Gaijins Vardag uppe, där veckans ämne är just "boende"! Så där kan ni höra Danny ställa ett par frågor om mitt share house och vad jag egentligen hade att välja mellan innan flytten :D Pratar även en del om hur skolveckan har varit och den japanska undervisningen i största allmänhet.

Därefter blev det ännu mer studier! På eftermiddagen tog sig jag och Robert oss till Rokujizou igen och gick in till samma galleria som vi besökte för närmare två veckor sedan - dag 10. Här satte vi oss på Holly's Café och tog såväl lite fikabröd som varsin dryck, med läxböckorna upplastade på bordet :) 2 timmars plugg blev det totalt och bortsett från kaffe så drack jag även en kopp varm choklad. Fick betala 33kr för fikabrödet på bilden här nedan, samt 15kr extra för chokladkoppen.

Fika på Hollys

Studiefika med Robert

Den där våffelliknande saken har jag velat pröva länge nu eftersom det tycks vara så enormt populärt här i Japan, och det smakade bra! Nu var ju dock denna givetvis inte lika färsk som det bagerierna säljer i bland annat Kyoto Station, men det smakade ändå gott till kaffet :)

Bortsett från att få en del plugg gjort kunde jag även hjälpa Robert en del eftersom jag ligger en bit före honom i läroboken och språkmässigt, vilket bara är kul - han brukar kalla mig "senpai" (vägledare) med jämna mellanrum ^____^ Jag gillar ju trots allt att lära ut och visa hur saker och ting går till samt fungerar, så länge som det inte blir för mycket och jag inte får någonting gjort själv X)

Men nu har jag inte så mycket mer att säga, utan ni ska istället få ett gäng bilder från idag med kommentarer till varje! Ashita mata ne, vi hörs igen imorgon :D

Dagens bild 1

Dagens bild 2

Dagens bild 3

Dagens bild 8

Dagens bild 9

Dagens bild 4

Dagens bild 5

Dagens bild 6

Dagens bild 7

2013-10-27 20:20
Loading Google+ Comments ...