Studier och framsteg

Dag 46,

Då var snart halva veckan överstökad då! Tiden rinner iväg som vanligt och särskilt när man har fullt upp med att plugga - hade inte skadat med ytterligare en dag att få träna på kanji och grammatik, men helst av allt hade jag gärna helt sluppit läxor för en gångs skull :P Alla i klassen blev nog lika förvånade när det även idag delades ut såväl papper som information om vad vilket kapitel som stod härnäst på tur i arbetsboken, trots att vi har grammatikprov imorgon... Håhå jaja, men snart är det över - den här tiden imorgon har jag bara fredagens stora kanjiprov kvar att tänka på.

Manga

På tal om kanji/grammatik så satt jag och läste i Yotsuba&-mangan ikväll igen när jag pausade från pluggandet och blev så glad över hur mycket det gick att förstå av det första kapitlets andra halva - där jag senast stängde pocketboken! Massor av ord och meningar föll på plats (hela sidan här ovan) och det uppstod ett flyt som verkligen fick mig att känna hur trots att man har häcken full och är oroad inför framtiden, så lär man sig åtminstone fortfarande saker och kan se något slags resultat av det :D Behövdes verkligen för självförtroendet ^^
Under en av dagens talövningar, där vi satt två och två och intervjuade varandra som butiksägare respektive arbetssökande, kändes det också himla bra att trots hur mycket man stakade sig fram genom meningarna, så kunde man ändå göra sig förstådd samt förstå vad som sades tillbaka.

Idag har jag annars endast ett par enstaka bilder från omgivningen, när jag promenerat samt cyklat i närheten av tågstationen vid skolan, att bjuda på! Håll till godo med dessa efter nu två dagars bildfrossande, så hörs vi igen imorgon när jag har ett prov mindre att oroa mig inför ^^ Och annars kan ju även ni som ännu inte har lyssnat på helgens ordentliga podcast-avsnitt göra detta nu istället ;)
Dagens bild 1

Dagens bild 2

Dagens bild 3

2013-11-19 21:55
Loading Google+ Comments ...