Tågkort och löpning

Tågkort, pokémons och löpning!

Dag 8,

Äntligen kommer jag att kunna börja åka tåg fram och tillbaka mellan skolan och hemmet utan att detta kostar mig en femtiolapp om dagen! Åtminstone från och med tisdag när skolan verkligen börjar, men fram till dess behöver jag ju ändå inte använda kortet :) Det går dock även att använda till att ta sig in "till stan" och då menar jag Kyoto, inte Uji, om jag hoppar av på en station som ligger typ 1,5km från Kyoto Station. Men en liten promenad på ungefär 15-20 min är ju helt okej när övrig sträcka är gratis att åka :)

Tågkortet

Nu på kvällen så tog jag mig även iväg på en löptur för första gången sedan jag kom hit!! Äntligen fick man röra på benen på det här viset igen, var faktiskt lite orolig över hur det skulle kännas eftersom jag inte har sprungit någonting på ungefär 1½ vecka. Men det gick förvånansvärt smidigt! Närmare 5km löpte jag på en halvtimme, vilket är ett lite långsammare tempo än vad jag brukar hålla men det kändes åtminstone bra såväl konditionsmässigt som i benen. Så nästa gång går jag mera "all out"!

Men, hörni, idag var det ju en historisk dag inte bara här i Japan (men kanske framförallt just här) utan även världen över. För det senaste Pokémon har nu släppts världen över ;D Och av just den anledningen var jag bara tvungen att gå in på spelbutiken i varuhuset Yodobashi! Nu anlände jag dock så pass sent som runt 11.30 så därför hade givetvis den stora ruschen redan varit - man öppnade trots allt rent utav tidigare för det här ändamålet. Men visst fanns där fortfarande folk som handlade och jag såg både en och två stå och prata om de nya spelen (två olika versioner, som alltid) :) Det var ju dessutom lördag idag, så det bara allmänt kryllade av folk överallt av den anledningen!

Pokémon X

Pokémon Y

Och ja, faktum är att även jag nu är på väg att köpa detta via digital nerladdning ^^ Det blir faktiskt mitt allra första Pokémon som jag ger ett helhjärtat försök att sätta mig in i och det känns som att jag befinner mig i precis rätt land för att göra detta, med massor av potentiella spelkamrater att lära känna och utbyta pokémons med samt utmana på dueller :D Är dessutom så sjukt givande och belönande att promenera runt med en 3DS i det här landet eftersom man konstant träffar andra människor som spelar - vilket ger en väldigt många fördelar i majoriteten av spelen och på så vis förlänger dess hållbarhet.

Det fanns dock helt andra saker i spelbutiken som gjorde att jag fick lägga band på plånboken (något som även Robert hjälpte mig med, då han följde med för att fixa sina egna rabattkort på resor) och det var alla prylar som var relaterade till Monster Hunter-spelserien X) Här lär det ryka en del pengar i framtiden, det känner jag ju redan nu XD Men detta är också någonting som jag planerar att unna mig och som jag också ser som en del av studierna - att få lära sig använda japanskan i spelsammanhang :) För en japansk spelkonsol med spel på det lokala språket är ju också ett sätt att omge sig med språket! Jag menar bara där och då i butiken så använde jag mina små språkkunskaper till att fråga personalen om de hade den specialdesignade Monster Hunter 4-konsolen inne och hur mycket en sådan kostade ;D

Monster Hunter <3

Annars har jag ytterligare ett "äventyr" att dela med mig utav, ni vet sånt där som inte är planerat utan bara händer. För på väg tillbaka hem efter att ha betalat för mitt tågkort (vilket för övrigt bara kostade 850kr för tre hela månader!), bestämde jag mig för att göra ett kort stop i Fushimimomoyama där jag sedan tidigare hade märkt ut en spelbutik på Google Maps. När jag nu ändå var i farten och stationen ligger längsmed samma tågsträcka som tar mig hem, tyckte jag att det var lika bra att bara snabbt kolla in stället. Jag var dock inte helt beredd på hur den här butiken skulle visa sig ligga längsmed en gata som var proppfull av allsköns butiker, restauranger samt caféer! Så här följer ett par bilder från det som jag såg där under mina 45-50 minuter i området :D

Fushimimomoyama 1

Fushimimomoyama 2

Fushimimomoyama 3

Fushimimomoyama 4

Det blev faktiskt att jag handlade lite grejer här också när jag ändå var igång. Butiken med det roliga namnet "My Kitchen Smile" visade sig nämligen sälja livsmedel till riktigt bra priser, så då tog jag och plockade på mig ett par nödvändigheter för att kunna tillaga fler middagar inför den stundande veckan!

På tal om mat och på tal om att handla. När jag och Robert gick igenom Yodobashi så var det främst med handdukar i åtanke - någonting som vi kände saknades inne på toaletterna i vårat hus (jag har använt mitt badlakan eller hushållspapper, Robert en pytteliten handduk som han tagit med sig). Ergo gick vi runt och letade efter detta och hittade till sist - bland mycket annat, vilket ni helt enkelt får _ytterligare ett bildspel av här och nu ;D Däribland från en restaurang som vi gick in och åt riktigt god mat på! Min maträtt kostade 43kr och glaset med apelsinjuice gick på 20kr.

Mat på random ställe 1

Yodobashi

Yodobashi

Yodobashi

Bilder från Kyoto

Yodobashi

Yodobashi

Yodobashi

Yodobashi

(Måste bara få tillägga denna bildkommentar: få se nu här, vad ska jag egentligen välja - en söt liten flicka med grönt hår eller en skalbagge? XD)

Yodobashi

Och det var allt för den här gången! Nu tänkte jag hinna med att spela lite på min 3DS eftersom jag köpte och laddade ner två spel i morse för 10$ totalt (amerikansk enhet) - spel som utnyttjar just att man ska träffa så många andra 3DS-ägare som möjligt för att lyckas få ut någonting av dem, och det är ju som sagt det man gör hela tiden här i Japan: träffar folk som bär omkring eller står och spelar på sina 3DS:er ^^

Spela 3DS

Adjöken!

Bilder från Kyoto

Bilder från Kyoto

Bilder från Kyoto

Bilder från Kyoto

Bilder från Kyoto

Bilder från Kyoto

Bilder från Kyoto

Bilder från Kyoto

Bilder från Kyoto

Bilder från Kyoto

2013-10-12 23:36
Loading Google+ Comments ...