Tramsprov och helg

Dag 49,

Godkväll och goddag på er allesammans! Jag hade egentligen inte tänkt försöka hinna med någon uppdatering ikväll, men bara för att det har blivit så pass många hål/luckor på sistone så tänkte jag fylla i dem ^^ Jag vet ju hur gärna ni vill få kunna läsa om och se så att jag lever och mår väl och efter den här veckan ska det nu förhoppningsvis bli lugnt fram tills nästa månads mitterminsprov om inte annat!

Och prov ja, det hade jag ju idag - på all kanji som vi har lärt oss hitintills. Således förväntade jag mig att få sitta 45-60 minuter med kanske 100 frågor framför mig där det skulle såväl identifieras som skrivas kanji, men döm av min förvåning om inte provet såg precis likadant ut som när vi bara har haft 20-30st nya kanji att memorera... Samma upplägg, samma antal frågor, samma korta tidsbegränsning (runt 15 minuter). Bah, humbug säger jag! :P Det här var verkligen inte vad jag pluggat inför, men men, jag ska väl på ett sätt inte klaga eftersom det nu bara blev lättare att göra bra ifrån sig - med så få kanji att skriva ner eller översätta. Jag hade bara önskat mig någonting större för att verkligen få se hur pass mycket man egentligen kommer ihåg. Jaja.

Ett par bilder har jag att bjuda på även denna dag, men det kommer att bli desto fler denna väldigt händelserika helg! Så håll ut för att såväl få läsa ett längre inlägg som se fler bilder om 24-48 timmar :)

Dagens bild

Det börjar bli tröttsamt mycket med hur många gånger man kan böja de olika verben beroende på huruvida formen är imperfekt, particip, infinitiv och Gud vet allt som existerar :P Här är en bild där vi repeterar böjningar för när ett verb sker av sig självt (ormen kryper ut ur korgen) kontra när någon agerar för att någonting ska hända (du tänder lampan).

Dagens bild

Robert får sina mått tagna och detsamma händer med såväl mig som Jeremie - samt ytterligare två svenskar! Två av oss ska nämligen få stå som modell i framtiden för... jag tror det handlade om bröllopskläder. Lite osäker på detta, men det var i varje fall designers på skolan som skulle visa upp sina verk i februari och det söktes långa västerlänningar, så vi ställde upp på detta :) Nästa vecka får vi alla veta vilka av oss som har de "rätta måtten" för detta ^^

Dagens bild

Mm godbitar på skolcafeterian 8) Men det blev inget för varken min egen del eller någon annan, då det här tydligen var rester från gratis tårta igår när ett evenemang hade ägt rum på skolan (Robert var där) X)

Dagens bild

Åkte buss direkt från skolan till gymmet idag och jag minns hur jag vid min första bussresa här i landet, för över en månad sedan, inte hade en aning om vad som stod på den här knappen - men kunde förstås väldigt enkelt gissa att den sa någonting om "tryck här för att stanna bussen". Nu idag har jag inga som helst problem att förstå den! :D

Ordagrant står det att vid resans slut - vänligen tryck på denna knapp :)

Dagens bild

Ett försök att fånga en väldigt vacker natthimmel ^^

2013-11-22 23:59
Loading Google+ Comments ...