Upp i luften över stan

Dag 2,

Då var man äntligen tillbaka på plats i Japan och här kommer äntligen den första, säkerligen smått efterlängtade uppdateringen om det nygamla livet här! ^^ Igår var förstås en smått omtumlande dag, inte bara för att jag fick infinna mig i favoritstaden utan främst på grund av hela resan. Ni vet, det tar ju ändå lite tid att åka hit och sedan ligger man dessutom helt plötsligt 9 timmar före Sverige! X) Och jobbigt var det ska sägas, för den lugna resan till trots fick jag inget lugn själv - i kroppen! Istället för att sova blev det 3½ timmes blundande och hur rosamt det nu än må ha varit att hålla ögonlocken stängda, så laddade det inte direkt kroppens alla batterier.

TITEL Uppe i det blå bland mysiga moln

Så när jag väl landade i Osaka, efter 19 timmars restid och 21 timmar av vakenhet, var jag hyfsat mosig i huvudet - men extremt glad över att få stå på japansk mark igen! Dessutom hade stressen i Shanghai, 2½ timme tidigare, jagat upp mig ganska duktigt då det tog så pass mycket tid att ta sig igenom dels den obligatoriska tullen - vilken innebar att samtliga väskor behövde passera genom en säkerhetskontroll och detta innefattade även incheckat bagage, dels även pass- och immigrationskontrollen. Samt då även en ny incheckning ovanpå det... Det var nära att jag gick helt fel både en och två gånger, men till sist så lyckades jag befinna mig vid rätt terminal och därefter även rätt gate - med 30 minuter till godo innan planet skulle avgå! Då var jag inte bara svettig och uppjagad utan även hög på koffeinet från den iskaffe som jag kastat i mig på väg till gaten för att orka med den sista ressträckan på 2 timmar 8)

Svettig kan jag ju erkänna att jag var redan i kön till passkontrollen. För där och då slog det mig plötsligt... behövde jag verkligen inget mer än passet för att komma till Japan? Utfärdas ett turistvisum verkligen så annorlunda från ett studentvisum - där jag ju behövde åka till den japanska ambassaden i Stockholm för att personligen hämta ut mitt omgjorda pass?? Jag hade ju faktiskt googlat på saken någon vecka innan, men tänk om jag tryckte på fel länk eller bara missade någonting av det jag då läste? Tänk om jag faktiskt saknar något form av dokument?
Plötsligt kändes det som om personerna bakom disken var bödlar och jag gick rakt mot en avrättning. Hade man tagit något form av blodtryckstest på mig just då så hade jag förmodligen kunnat bli anklagad för att vara påtänd, så hög puls och farligt rädda ögon som jag lär ha haft! Men tack och lov tog jag mig igenom såväl de kinesiska som japanska kontrollanterna och allt gick väl.

TITEL Mycket folk befann sig i rörelse på Shanghais enorma flygplats

Så vad har jag nu då gjort här? Hur har dessa två dagar varit? Har jag kunnat återfå den förlorade sömnen?

Jag har gjort allt och inget! Dagarna har varit underbara! Jag har sovit totalt 5 timmar sedan jag klev upp kl 7 på söndag morgon XD För trots hur trött jag var igår kväll så gick allt ändå åt skogen när jag väl la mig. Efter 3 timmar i sängen bestämde jag mig för att jag och mina ögonlock var tillräckligt bekanta och behövde lite tid ifrån varandra. Istället klev jag upp och fixade i ordning mitt rum - genom att packa upp och undan!

TITEL Roligt att få sova i våningssäng! Barndomsminnen ^^

TITEL Prydligt ska det vara, då får sinnet ro!

Sedan googlade jag, igen, men den här gången på avslappningsövningar :P Ett råd var att dra djupa andetag och räkna ned långsamt från 10. Ett annat att föreställa sig att man stod och skrev tal från 100 till 0 på en flera meter hög griffeltavla - som man därefter suddade ren efter varje tal. Så jag kombinerade de två och drog ett djupt andetag var gång som jag skrev det jättelika talet, samt även när det suddades ut ^^ Förvånansvärt effektivt ändå, att ha någonting så enkelt och harmlöst att koncentrera sig på! Kroppen blev liksom allt tyngre som det kändes, speciellt när jag hade räknad ned till 60. Jag hann faktiskt hela vägen ned till 0 men sedan slocknade jag - efter att ha känt flera gånger hur huvudet bara ville driva iväg någon annanstans, bort från den där jobbigt höga griffeltavlan ;)

Upp klockan 8 nästa morgon, med förhoppning om att jag skulle kunna göra kroppen lagom trött tills ikväll! Å andra sidan hade jag även förhoppningar om att 1) kunna besöka Yodobashi idag och 2) sitta och skriva detta för en timme sedan, men nix nej till båda två ;P Istället för att ta mig till Yodobashi och handla ett gäng roliga prylar så blev det istället att jag jagade runt efter större snabbköp så att jag kunde få tag på ingredienser till vettiga måltider! Hur gott och bekvämt det nu än må vara att bara gå till en Lawson, 7-Eleven eller Family Mart och plocka upp färdiglagad mat (sushi inkluderat). Slutligen fann jag i stort sett allt som jag letade efter (keso, jag SKA finna dig någonstans!!) och då hade jag även hunnit med en liten tripp in på ett stort tempelområde (Yasaka) - dit så pass många människor i vackra kläder förflyttade sig att jag bara tvunget behövde ta en kik! Det var för övrigt här inne som jag firade nyåret med Robert, Chiara och Mark för snart 2 år sedan :)
En spontan liten film genom mobilens kamera blev det faktiskt, men den får komma upp senare! För som sagt, jag hade ju hoppats på att få skriva det här inlägget mycket tidigare också så jag vill rappa på och lyckas lägga huvudet på sängen snart X)

TITEL Yasaka-tempelgården som ropade på mig!

TITEL Life är en jättekedja att lita på när det kommer till livsmedel!

Och annars har jag inte gjort mycket, men ändå mått så himla bra under de här två dygnen!! :D Första dagen gjorde jag faktiskt en snabb tur in till stan på min cykel - köpt för 400kr av ägaren till det här gästhuset - bara för att snabbt börja nöta in vilken väg jag ska cykla, och så ville jag ju kunna fira min födelsedag också med ett riktigt gott fika ^_^ Givetvis satte jag mig på Delifrance vägg i vägg md just Yodobashi, där jag ju spenderade så mycket tid när jag pluggade här :) Lyckades dock köpa en ostsufflé istället för cheesecake bara för att jag läste för snabbt på menyn och drog förhastade slutsatser, men de var ju god den också! XD Det blev dessutom en scones med instoppade, stora chokladbitar och jag var himla nöjd med det fikat, trots avsaknaden på tårta eller kaka ^^ Kunde heller inte motstå att springa till alla fantastiska maskiner med samlarprylar i sig som kommer ut i små plastbollar och självklart behövde jag mata två av dem med pengar ;D Hade garanterat blivit fler som fått mina Yen om jag bara inte hade hållit tillbaka mig själv! Ska ju ändå dit imorgon igen ^^

TITEL Grattis till mig! Ostsufflé, chokladscones, kall mjölkte och två roliga prylar :D

Därmed har ni dels fått en kort resumé av mina 34 timmar här samt en uppdatering om vad som händer imorgon! Jag tänker göra som så att jag laddar upp mitt sparade tåg- och busskort med lite cash och åker in till centrum och Yodobashi, istället för att cykla! Så behöver jag inte betala några pengar för att ha cykeln parkerad och kan dessutom handla utan att behöva tänka på hur det sedan ska behöva tynga ned cykelkorgen 8) Dessutom ska jag göra mitt första träningspass på Gold's Gym i Nijo nu på fredag, så då är det bra om jag har lokaltrafikskortet laddat och kommer ihåg hur det används!

Med detta lämnar jag er med de bilder som togs under dagen, inklusive de från tempelgården så att ni har någonting att titta i väntan på att videon också ska läggas upp nu till veckan ;)

Förhoppningsvis hörs vi igen imorgon!

2015-09-29 22:30

PS. Än en gång ett enormt tack till Måns, Mikael, Frida, Rebecca och Martin som såg till så att jag lyckades ta mig iväg till slut. Nu är jag på riktigt lycklig ska ni veta ^^

TITEL Än en gång blev det lunch i Helsingfors - samma café!

TITEL Flådigt var det i shoppingområdet efter säkerhetskontroll #1!

TITEL Hyfsat nöjd över att denna gång faktiskt ha passerat ruta 1 ;D

TITEL Tyvärr ingen blodröd måne under hela flygresan! Attans tråkigt.

TITEL Flygmaten hade en... fin bild på mjukostens förpackningen ^^'

TITEL Ner mot stan på cykel, första kvällen!

TITEL På plats i rummet med både melonbröd och en kall kaffe!

TITEL Antalet maskiner och dess samlarinnehåll tycks aldrig ta slut

TITEL *Jag såg, jag köpte, jag myste :'D *

TITEL En massamassa folk på väg från Yasaka!

TITEL Absolut att jag ska dit bort, speciellt om dessa två också ska det! ;D

TITEL Tempelområdet :)

TITEL * Tempelområdet :)*

TITEL Mjau ^^

TITEL Vackert klädda :D

TITEL Från insidan ut mot därifrån jag kom gående

TITEL Har snabbt fyllt upp kylen och nu är den ännu mer full X)

TITEL I Japan är melon en jättefin present att ge bort! En sådan skiva kostar 35kr o_O

TITEL Inne bland hyllorna på Life - som har ett extremt stort utbud!

TITEL Sötsakerna får dock vänta tills senare!

Loading Google+ Comments ...