Uppladdning inför avslutet

Dag 21,

En vecka kvar till hemfärd och återkomst, då jag ju lämnar Japan och Kyoto måndag den 26:e och även hinner anlända till Umeå samma dag - på grund av hur klockan vrids så pass många timmar bakåt. Det kommer förmodligen att kännas lite märkligt hur man stiger upp kl 6 på morgonen för att ta ett plan kl 9 och kliva ut på Umeå AirPort kl 19, som om det vore värsta snabbflyget man har åkt med och betalat dyrt för 8) Men i verkligheten har jag... 17 eller 18 timmars flygresa, vill jag minnas att det är totalt! Men då också med ett sedvanligt uppehåll först och främst i Beijing (2,5 timme) och därefter en snabbis i Stockholm (1 timme).

TITELUtöver resväskor blir det även en och två kartonger via båt!

Så idag har jag påbörjat, eller snarare fortsatt, mina förberedelser inför resans avslut! Det är dags att på riktigt börja bocka av "kom ihåg"-listan av presenter, intressanta föremål och förfrågningar hemifrån :) Men framförallt ska både ett och två paket med grejer skickas hem! För jag vill ju få med mig mycket mer än vad flygbolaget tillåter att jag smusslar ombord ;) Dessutom är det lite blandat godis, ingredienser och dryck - sånt där som kan vara problematiskt att forsla ut ur och även genom vissa länder.

Gjorde därför en liten avstickare förbi ett postkontor och införskaffade den låda som ni ser här ovanför, samt fyllde upp med de grejer som jag har planerat ska få gå via båt! Det tar ju förvisso 2-3 månader men kostar då också bara hälften så mycket som "vanlig" post, och typ en fjärdedel av vad det skulle kosta att skicka via flyg. Det här är ändå inget som jag måste få hem nu direkt utan jag kan gott och väl vänta på grejerna - såsom mina reservjeans och jag kommer även att låta mina promenadskor få åka båt (de är inte direkt anpassade för den svenska hösten eller vintern).

TITELUnderbart väder dessa sista dagar!

Annars har jag hållit mig utomhus bara för att vädret fortsätter att hålla i sig här borta! Sådär galet fint som det egentligen inte borde vara här just nu, men jag klagar verkligen inte ;D Jag lär ju dock klaga desto mer när jag väl landar i Sverige och man blivit bortskämd av den japanska hösten :P

Så, iväg på cykeln för att som sagt få beta av sådant som jag har haft uppskrivet på min lista att göra/köpa om pengar finns kvar och så även tid samt plats för det hela! Och efter att ha börjat med ett återbesök till den helt underbara Ghibli-butiken, som jag ju besökte förra veckan, så var anhalt nummer två denna fantastiska butik:

TITELThe Tintin Shop - Kyoto

Tintin är en person som jag har vuxit upp med och håller oerhört kär än idag. Jag har läst album, lyssnat på ljudböcker och sett TV-serier - samt givetvis även den film som kom 2011 (gud vad tiden går, var är egentligen nästa film?!). För mig är förstås Tomas Bolme den sanna Tintin eftersom det är honom som jag har lyssnat på :)

TITELAlldeles för mycket grejer som man vill ha

Här blev det totalt fyra inköp: två presenter, två saker till mig själv. Skaffade då även ett nytt stämpelkort eftersom mitt gamla tyvärr hade hunnit gå ut, vilket jag också misstänkte. Man får nämligen en stämpel för varje 500 Yen som spenderas i en av dessa butiker och efter ett visst antal stämplar så rabatteras nästa köp :) Förrförra året lyckades jag faktiskt komma så pass lång på bara två besök, men så finns här också enormt mycket och i alla prisklasser från 30kr upp till så mycket som 50.000kr - för de riktigt stora modellerna av begränsad upplaga.

Om jag någon gång blir plötsligt rik så lovar jag att den här butiksserien kommer att få väldigt mycket av mina pengar X) För de dyrare modellerna, och då menar jag självklart även för ett par tusenlappar, är verkligen löjligt fina.

TITELThe Kyoto Museum

TITELRådhuset i Kyoto

Annars cyklade jag förbi de här två pampiga byggnaderna och kände att de tiggde om att bli fotade, i synnerhet rådhuset som var så stort att jag nästan trillade baklänges när jag såg det :P Sjuk ståligt och snyggt, lite skillnad mot rådhuset i Umeå - som jag ändå också tycker är väldigt gammaldags och fint i all sin "enkelhet" i jämförelse med detta ^^

TITELPanorama mellan Sanjo och The Tintin Shop

Den här panoramabilden passade jag på att ta när jag ändå stod vid en stor korsning på väg till Tintin-butiken efter att ha svängt vid tågstationen Sanjo. Det var som så stort där, en härlig stadskänsla bara. Sanjo-gatan är verkligen bred och trelig att cykla längsmed :)

TITELEn pappa och hans son med fiske i blicken :)

Och slutligen en bild från när jag cyklade tillbaka hem längsmed Kamo-floden, där det alltid står folk och fiskar. Här vad jag gissar är en far med sin son.

Det var allt! Tog det väldigt lugnt idag eftersom jag har planerat en ordentlig vandring imorgon till Fushimi Inari-taisha; ett otrolig stort och populärt shintoismtempel här vars 10.000 röda torii-portar leder en upp till berget Inariyamakanyuchi! Har för mig att det ska ta typ 3 timmar att promenera hela vägen, så jag tänkte ge mig på det och givetvis ta med kameran ^^

Vi både hörs och ses imorgon, med andra ord! :D

2015-10-19 18:50
Loading Google+ Comments ...