Bic Camera med lite mera!

Dag 137,

Nej, tyvärr - ännu har jag inte mottagit några bilder från modellföreställningen och således får del 2 av denna mycket spännande upplösning vänta! Men jag har i varje fall mailat och frågat designern Sohyoo om hon har sett eller hört någonting, för själv har jag hållit såväl byggnaden Shin-puh-kan som PLAY ON!!-arrangörernas Facebook-sidor under bevakning utan resultat. Så hav tålamod!

Istället tänkte jag slänga ett par helt andra bilder på er, varav de flesta kommer från varuhuset Bic Camera som jag besökte igår tillsammans med min vän Fei :) Vi passade på att träffas igen innan han drar iväg till Kina ett par veckor. Först gick vi in på nämnda varuhus, därefter vidare till Yodobashi eftersom jag lovat honom en guidning där ^^

Bic Camera

Alldeles innanför dörrarna slogs jag av att stället var betydligt större än jag hade förväntat mig. Visst hade jag hört att här skulle finnas en hel del prylar, i synnerhet då kameror samt ljudartiklar och spel, men byggnaden visade sig vara hela 7 våningar (!) hög! Så med andra ord precis som Yodobashi och varuutbudet var i stort sett detsamma också - med såväl sagda artiklar som leksaker, hobbypryttlar och hushållsmaskiner. Dock var ytan per våning mindre än Yodobashi, som därmed fortsätter att vara kungen för mig ;)

Bic Camera

Här ser vi den huvudsakliga anledningen till varför Fei ville in och kika i butiken: hörlurar :) Han behövde ett nytt par inför resan till Kina och efter att ha spenderat typ 15-20 minuter här, så hittade han någonting som var både billigt och lät bra för pengarna :D

Därefter kollade jag upp vad samma modell skulle kosta inne på Yodobashi och eftersom priset där nu råkade vara 30 spänn billigare och vi ändå skulle in dit, så blev det inget köp här på plats ;D

Bic Camera

På väg från ljudavdelningen för att utforska de andra våningarna, fångades min uppmärksamhet av detta! Vid första anblick fick jag för mig att det var en stickad liten högtalare, men det visade sig ju rent utav vara hörlurar! Fanns i flera olika mönster :) Mysigt och värmande ^^

Bic Camera

På lördag släpps PlayStation 4 här i Japan. Då ska jag stå utanför dörrarna till Yodobashi och hänga typ en timme innan öppning, hade jag tänkt 8)~

Bic Camera

Kul liten "barnhörna" med ett gäng arkadkabinett och olika spel :D

Bic Camera

Leksaksavdelningen var inte helt oväntat placerad bredvid barnhörnan och lockade förstås även in mig och Fei ;)

Och det var alla bilder som jag tog här inne på Bic Camera! Som sagt, väldigt likt Yodobashi när det kom till utbudet, men mindre butiksyta.

Därefter fick Fei en kort rundtur av ett par av Yodobashis våningar innan vi avrundade kl 18 med att sätta oss och fika en timme, innan det var dags för mig att återvända hem till studierna och läxorna :) Så nu ska ni få se någonting helt annat innan jag avrundar även det här inlägget!

Random bilder

Inne i en bok- och tidningsbutik nära gymmet där jag hittade en hel hyllrad av olika hobbytidningar! Tyckte att de som ligger här närmast i bild var så intressanta att jag ville fota dem för sitt upplägg och koncept; för dessa tidningar erbjöd läsarna mer än bara information:

Random bilder

Random bilder

Som synes fick man rent utav ett ordentligt startpaket för att kunna påbörja hobbyn :D Himla kul grej tyckte jag och blev ju nästan sugen att köpa någonting bara för att! Den där lockande känslan när man som barn fick en leksak tillsammans med Kalle Anka-tidningen sitter fortfarande kvar ;)

Random bilder

Sist men inte minst: ett par söta grytor/kärl för att hålla ramen-maträtter varma och söta ^^

Nu är jag både trött i huvudet, kroppen och tyvärr även lite illamående när detta skrivs, så jag tar detta som tecken på att jag behöver sova!

2014-02-19 22:32
Loading Google+ Comments ...