Cykel på köpet

Dag 15,

Denna äventyrliga lördag har nu kommit till sin ända, men innan jag lägger mig i sängen för att sova ska jag börja med att sätta mig till ro i min fåtölj (läs: köksstol), ta min pipa (läs: glas med mjölkté) och samla folket (läs: er som följer bloggen) runtom mig att lyssna till min livslånga historia (läs: dagens händelser) ^^

Först ut på dagens att-göra-lista stod ett återbesök på vilket sjukhus/vårdcentral som helst för att få en ny dos vaccin mot hepatit A och B. Visst, det är inget som måste göras för en resa till det här landet, men när jag ändå ska stanna så pass länge så tyckte både jag och en läkare i Umeå att det var på sin plats.
Och nu var tiden inne för dos #2, så marsch iväg mot en av alla de olika typer av läkarmottagningar som fanns i området!

På väg mot sjukan

Och en sådan promenad det blev sedan :D Fler bilder följer längst ner i inlägget, för det var en himla trevlig väg att gå med en fin omgivning! Lagom temperatur också med sina 19 grader, varken för kallt eller varmt.
När jag sedan kom fram till sjukhuset så kunde man tyvärr inte hjälpa mig där eftersom man tydligen saknade vaccinationsmöjligheter och hänvisade mig därför till ett annat ställe - som låg mycket, mycket närmare mitt share house, så det var bara att gå nästan hela vägen tillbaka :P Men det var som sagt bra väder och fint där jag gick, så den omvägen kändes okej :) Det enda skumma var ett gäng små lövliknande saker som fastnat längst ner på skorna och byxorna - fick verkligen klösa bort dem för att de skulle lossna :S

Obaku Sjukhus

![Skumma grönsaker)(http://i.imgur.com/vePitvxl.jpg)

Vid nästa mottagning, som var väldigt liten och mysig, möttes jag av sjukt trevlig personal där läkaren hade studerat i USA så därför kunde han engelska, vilket ju var väldigt bekvämt :D Hörde hur en av damerna i den övriga personalstyrkan på tre personer blev smått överförtjust över att jag faktiskt var utländsk patient! Ropade "kakkoii" som då antingen kan ha betytt hur hela situationen var häftig eller att jag såg stilig ut 8)

Vaccinet fanns dock inte på plats men jag skulle återkomma nästa lördag så borde man ha fått tag på det till dess!

Vårdcentralen 1

Vårdcentralen 2

Det var dagens första uppgift det. Nu vidare till nästa: att ta sig till området "nära" skolan där jag kliver av tåget (Demachiyanagi) och köpa en cykel!! :D Så att jag kan börja cykla mellan dess två ställen istället för att gå 50 minuter varje dag, något som jag har märkt sliter en del på vaderna eftersom det blir så mycket promenerade i övrigt också.

Hade redan kikat ut en butik med bra priser samt utbud, så jag gick till dem och lyckades såväl göra mig förstådd som få hjälp ^^ En kvart senare hade jag betalat för både extralås och cykel samt fått den registrerad, något som är ett måste i det här landet - ingen cykel får stå utan ägare! Så, här har ni vad jag fick betala strax under 1200kr för :)

Cykeln

Växlar, korg och dubbla bromsar. Är mycket nöjd - provcyklade fram och tillbaka mellan skolan och stationen en sväng och det kändes bra, tog bara 20 minuter att göra den vändan istället för 50 :))

Sedan planerar jag även att använda denna för att ta mig till gymmet direkt från skolan vissa dagar, samt att på helgerna cykla hem den och använda där också. Då slipper jag åka tåg vart jag än ska, t.ex in till centrum :)

Med denna affär avklarad var det dags för nya inköp, efter en tripp in till stan och Yodobashi. Här började jag med att skaffa ett medlemskort för att kunna samla poäng, dra nytta av rabatter och få ta del av specialerbjudanden:

Yodobashi kort

Sedan öppnade jag upp plånboken på nytt och köpte mobilskal, plastfickor för mina kvitton, ett batteridrivet ljusband när jag springer ute på kvällstid och slutligen en fin liten kaffebryggare! :D Just därför som jag skaffade det här medlemslotteri eftersom man kan hitta det mesta som man söker just här inne, så nu kan jag då få tillbaka en liten slant på alla pengar som Yodobashi lär få av mig under det här året.

Bilder på inköp 1

Bilder på inköp 2

Och det var det! Hemåt bar det av vid femtiden och då var jag riktigt hungrig på middag, efter att ha hållit igång sedan 10 med allt detta.

Nu lämnar jag er med ett ordentligt bildspel från dagens äventyrande, så ska jag själv äntligen få lägga mig att sova efter en trevlig poddcastinspelning i trevligt sällskap :)

Bilder från idag 1

Bilder från idag 2

Bilder från idag 3

Bilder från idag 4

Bilder från idag 5

Bilder från idag 6

Bilder från idag 7

Bilder från idag 8

Bilder från idag 9

Bilder från idag 10

Bilder från idag 11

Bilder från idag 12

Bilder från idag 13

2013-10-19 23:56
Loading Google+ Comments ...