En gaijins vardag

Dag 16,

Hallå allesammans! Idag rapporterar en oerhört utvilad gaijin från sitt share house i Japan och känner sig rätt så nöjd med denna lugna söndag :) Blev betydligt mindre "rännande" idag och därför tänkte jag också ta upp en idé på blogginnehåll som syrran kom med förra veckan, eftersom jag inte har så mycket att rapportera just idag!

Dagens ämne blir: vardagslivet. Nu har jag ju förvisso redan pratat om detta en gång sedan tidigare, när jag dag 4 hade ett ordentligt bildspel som berättade om hur vardagen såg ut för mig. Men det var ju och nu är nu - med såväl skola som regelbunden träning och allt vad det innebär ^^

Först och främst börjar dagen 6.40 när väckarklockan ringer. Upp och fixa frukost i form av flingor samt müsli med mjölk. Helst skulle jag vilja ha fil eller yoghurt istället, men det förstnämnda har jag inte sett röken av här och det andra alternativet är för dyrt för att jag ska kunna äta det varje dag (blev överlycklig bara av att faktiskt hitta det!).

Mitt tåg avgår 7.41 från stationen, så jag har alltså en hel timme på mig att äta, dricka kaffe, se till så att väskan är packad och bara allmänt piggna till samt göra mig redo :) Därefter har jag en restid på 12-13 minuter för att komma till Chushojima som ligger 5 stationer bort, innan det är dags att byta till tåget mot Demachiyanagi som tar ytterligare 15-20 minuter på sig - så länge som jag hoppar ombord på något av expresstågen, för det "lokala" som stannar vid varje station längsmed vägen tar närmare en halvtimme på sig :S

Från Demachiyanagi har jag sedan en 20-25 minuter lång promenad till skolan, men nu har ju den här tiden kortats ner till 10 minuters cyklande istället! :D Så är jag framme runt 8.50 och den första lektionen börjar kl 9. På måndagar är den första lektionen konversation/talövning med Nagashima sensei, medan övriga dagar istället går direkt in på läroboken Minna no Nihongo (Alla kan Japanska) med antingen Tsuno sensei, Miyajima sensei eller rent utav Nagashima sensei även här - som för övrigt också är vår klassföreståndare.

Dagarna i klassrummet sträcker sig mellan 9.00-12.30 måndag, onsdag samt fredag. Tisdagar samt torsdagar fortsätter från kl 13.30 fram till 15.10, efter att man har haft tid till lunch, något som jag alltid äter även när jag slutar tidigt eftersom man vid den här tiden är hungrig som en varg och maten på skolrestaurangen som sagt är både god och billig!

När skolan är slut väntar samma resa hem, det vill säga den tar ungefär 1 timme. Men det är förstås inte alltid som jag tar mig vidare hem direkt efter undervisningen utan för det mesta är det en god idé att ta itu med studierna på t.ex biblioteket eller i foajén, om inte på något närliggande fik såsom jag ju gjorde en av dagarna förra veckan. För när man väl har tagit sig hem är det väldigt lätt att bli distraherad av annat, såsom Internet och alla Facebook-notiser ;) Samma sak på helgerna: det känns bra att komma iväg från lägenheten och plugga någon annanstans, vilket var precis vad jag gjorde idag när jag tog lunch på den mysiga ramen-butiken i närheten och i sedvanlig ordning pratade lite smått med ägarna, som den här gången frågade om mitt namn och hur skolveckan hade varit :D Mys mys, så himla söta och fina människor ^^

Men där finns ju även annat som upptar tiden borta från skolbänken i form av all träning på Gold's Gym som jag går till 4 dagar i veckan, och det är en riktig tidsbov vill jag lova. Det här är någonting som jag tar itu med just de dagar när jag slutar 12.30 eftersom det annars blir så sent när jag kommer hem. För just nu gör jag på följande vis: lunch på skolan, 1 timmes restid hem, 30-40 minuters restid till gymmet, 1 timmes träning, 15 minuters dusch och ombyte på gymmet, 30-40 minuters restid hem igen. Totalt brukar det alltså gå åt ungefär 3-4 timmar för att lyckas träna på just en skoldag och 3 timmar en helgdag o.O Men det är det faktiskt värt, för jag skulle ju klättra å väggarna om jag inte kunde träna :P Men jag ska faktiskt börja leta efter en ordentlig ryggsäck som jag kan använda mig utav de här dagarna - så att jag rymmer både skolböcker och gymutrustning för att ta mig direkt vidare till gymmet efter skolan. Det skulle trots allt bespara mig minst 1 timme vid varje träningstillfälle och jag har redan kollat upp att transportmöjligheter mellan skola och gym finns. En sådan mer praktisk lösning på bärmedel skulle även innebära att jag kan börja cykla från skolan till gymmet, för att spara respengar.
Nånting lär jag då hitta på i framtiden men för stunden har jag åtminstone funnit en lösning som fungerar, även om den nu som sagt är väldigt tidsödande.

När jag har gjort mina läxor nu under veckan som gått, har jag behövt spendera 2-3 timmar på att få dem avklarade. Det ska bli intressant att få se om det här justeras någonting nu framöver - ifall det blir mer eller mindre som ska tas in beroende på tempoväxling. Den första av våra två läroböcker ska trots allt vara färdig innan årets slut, om jag inte misstar mig helt, så det känns som hur det blir till att ligga i (tack och lov att man i vår klass åtminstone börjar på kapitel 14 av 25 eftersom det är ungefär där som vi ligger med våra tidigare kunskaper)!

Nu kommer slutligen ett litet bildspel från idag, även om det inte finns så himla mycket att visa eftersom det som sagt har varit lugnt här på min sida av jordklotet :) Det bästa och mest intressanta som hände idag var när Chiara visade mig en ny livsmedelsbutik som förvisso ligger längre bort än den jag brukar gå till, men oj så mycket bättre priser de hade!! Så dit blir det till att promenera hädanefter, om jag inte har väldigt bråttom med att t.ex få tag på mjölk till kaffet :D
För på tal om kaffe så har jag nu invigt kaffemaskinen som jag köpte igår, efter ett litet stopp inne på en matbutik i gallerian under Kyoto Station där jag fixade både nyttig müsli (med mycket havregryn i sig) och ett kilo kaffe! Jag såg för övrigt även till Annas Pepparkakor här eftersom detta är en matbutik med massor av importvaror (har nämnt butiken en eller två gånger tidigare när jag just hade anlänt till landet) :D

Dags att få läxorna gjorda! Hoppas att helgen har varit bra för er som läser också :)

Bildspel 1

Bildspel 2

Bildspel 3

Bildspel 4

Bildspel 5

Bildspel 6

Bildspel 7

Bildspel 8

Bildspel 9

Bildspel 10

Loading Google+ Comments ...