Universal Studios Japan!

Dag 13, Universal Studios Japan!

Idag har jag äntligen gjort det som jag borde ha gjort redan för 4 år sedan när studierna led mot sitt slut, närmare bestämt att besöka den stora nöjesparken Universal Studios i grannstaden Osaka, som vid det laget dessutom just hade börjat med vad man kallade för Monster Hunter The Real: ett showområde med attraktioner som helt enkelt kretsade kring Monster Hunter-franchisen! Sedan våren 2014 har jag gång på gång blivit lika besviken som missnöjd över att inte ha haft möjligheten att kunna uppleva MHTR när jag varit här i Japan, eftersom detta är en väldigt tidsbestämd och begränsad attraktion/händelse som inte är en permanent del av nöjesparken, utan det sker alltså endast vid specifika tillfällen.

Men den här gången lyckades jag alltså äntligen tajma min resa med när MHTR faktiskt inträffar och således har detta varit en av de saker som jag har sett absolut mest fram emot med årets Kyoto-vistelse! :3 Jag hade kunnat betala de cirka 600kr som inträdet till USJ kostade enbart för att få se de monster och den utrustning som man har tagit från spelserien, tillsammans med möjligheten att köpa såväl exklusiva souvenirer som maträtter, och byggt denna temagrej kring. Men nu hade jag givetvis mer än så i åtanke när jag klev upp kl 6:20 imorse för att börja göra mig i ordning inför den drygt 1 timme långa tågresan för att ta sig ända bort till grannstaden Osaka, hela vägen till nöjesparken!

TITEL På väg mot biljettkassorna och därefter vidare in på själva nöjesparkområdet!

Men varför sitta här och försöka beskriva denna upplevelse med text och bilder när jag istället kan visa er allting genom min videokamera?? ;) Således presenterar jag en 50 minuter lång video där jag upplever allt från monster till dinosaurier och till och med självaste Spindelmannen! Och under video följer dessutom en hel drös med bilder därtill, för jag fotade såklart även en hel del av det jättelika området ^^

Mycket nöje!

2018-04-23 20:40

TITEL Packade som sillar denna morgon eftersom det är ”business hours” och folk förstås reser till såväl jobbet som skolan

TITEL Avstigen och rusandes mot biljettkassorna för att försöka komma så långt fram som möjligt!

TITEL Inne på området! Woohoo! Rusar direkt mot Monster Hunter The Real men tvingas sjå mig då de inte öppnar förrän om cirka 40 minuter :P

TITEL Första åkturen och attraktionen för dagen: Jurassic Park The Ride!

TITEL Första åkturen och attraktionen för dagen: Jurassic Park The Ride!

TITEL Första åkturen och attraktionen för dagen: Jurassic Park The Ride!

TITEL Första åkturen och attraktionen för dagen: Jurassic Park The Ride!

TITEL Äntligen Monster Hunter The Real! Information (briefing) ges av samma karaktärer som finns i Monster Hunter: World ^^

TITEL Äntligen Monster Hunter The Real! Detta är alltså ens vapen, som kameror kommer att läsa av olika beroende på hur man håller sin hand 8)

TITEL Bilder från Monster Hunter The Real och den ”digitala showen” som jag vill kalla det för, där man poserade med låtsasvapen som kameran i rummet projicerade i ens händer

TITEL Bilder från Monster Hunter The Real och den ”digitala showen” som jag vill kalla det för, där man poserade med låtsasvapen som kameran i rummet projicerade i ens händer

TITEL Grymt fräck Rathalos huggen ur sten :3 <3

TITEL En av de anställda på området och vid MHTR såg mig försöka ta en selfie och erbjöd sig att fota mig ^^ <3

TITEL Sååå mycket merchandise som man vill ha!! Men jag kunde verkligen inte tillåta mig gå lös alldeles X)

TITEL

TITEL

TITEL Köpte mig ett mål mat för cirka 120kr eller nå sånt! En riktigt god och välsmakande omelett, med mindre gott grönt té serverat till maten XD Men det var riktigt läskande och fräscht i solen och hettan!

TITEL Selfie med min fina dryck, vars pappershållare jag tog med mig hem för att använda på Espresso House etc i framtiden ;)

TITEL Final Fantasy var en av de fyra spel- och animefranchises som tillsammans kallades för ”Cool Japan”, varav Monster Hunter var det andra spelet

TITEL På väg in till Cyberdyne för Terminator-showen!

TITEL På väg in till Cyberdyne för Terminator-showen!

TITEL Bänkad på en riktigt bra plats för att uppleva detta 3D-spektakel, som var rätt bra gjort och med mycket inlevelse!

TITEL Terminator 8)

TITEL Mysig Harry Potter-butik!

TITEL Harry Potter-merchandise fanns det gott om här inne, förstås ;)

TITEL Harry Potter-merchandise fanns det gott om här inne, förstås ;)

TITEL Bild av området :)

TITEL Bild av området :)

TITEL Stack in huvudet i en Hello Kitty-butik för att köpa något till min systerdotter och när jag kom ut igen så befann sig självaste Kitty utanför ^^

TITEL Bild från den delen av området som kändes väldigt barninriktat och således gick jag inte längre än såhär :P

TITEL Tagna foton under The Amazing Spider-man som var en riktigt kul åktur, där jag nästan riskerade att bli åksjuk X) Jag sitter längst bak i vagn 13 iklädd linne och med kameran i högsta hugg!

TITEL Jaws upptod också en del av parkens yta! :D

TITEL Tillbaka i Jurassic Park-området, inväntandes en show som skulle äga rum!

TITEL Vy från JP-restaurangen, ut över vattnet och mot andra sidan av nöjesparken

TITEL Bild från Jurassic Park-showen som ägde rum mitt i området, med flertalet dinosaurier som vandrade runt och var riktigt imponerande gjorda!

TITEL All shopping som skedde inne på området! Blev ändå inte mer än typ 600kr spenderat totalt, vilket jag känner mig väldigt nöjd med – då jag har sett ut väldigt mycket annat här i Kyoto som jag vill köpa :D Det som ligger kvar i plastpåsarna längst till höger är presenter 8)

Loading Google+ Comments ...