Shopping i galleria!

Dag 15,

Igår och idag har det varit ganska kallt och tråkigt väder, vilket ju lämpar sig alldeles utmärkt för inomhusaktiviteter! Således spenderade jag gårdagen på att plugga och det är ju inte så jättespännande att försöka skriva ett blogginlägg kring, men idag har jag återbesökt en gammal galleria som jag såg väldigt mycket reklam för när jag pluggade här: Kuzuha Mall!

TITEL Gallerian i all sin prakt, med ytterligare en byggnad till höger!

Och Kuzuha Mall ligger i Kuzuha (tänka sig!) cirka 20-25 minuter härifrån med expresståg, en galleria som jag som sagt såg mycket reklam om för 4½ år sedan och då ägnade typ en halvdag i samt shoppade den slungväska som jag har använt väldigt flitigt sedan dess – framförallt på mina resor till just Japan. Eftersom sagda väska börjar bli ganska sliten och har ett par trasiga sömmar så bestämde jag mig redan för två veckor sedan att jag skulle återvända till gallerian så snart som det blev regnigt väder och jag väl hade fått lön, för att dels gå runt och fönstershoppa och dels även köpa mig åtminstone en ny väska :)

Sagt och gjort började jag därför dagen med att äta frukost samtidigt som jag satt och avhandlade en anime som jag nyligen avslutat, vartefter jag språkade en del med Millaa här i gästhuset – som hade sin sista heldag här i Kyoto igår och nu skulle vidare norrut i landet, till någon form av munk- och meditationsstad i mellan 5-10 dagar. Efter att ha kramat honom farväl så fixade jag ihop två snabba avokadomackor bara så att jag skulle kunna stå mig lite längre, då jag hade tänkt mig en eftermiddagslunch i gallerian, och sedan tog jag min packade axelväska och drog iväg!

TITEL Här finns det mycket att välja på vill jag lova ^^

Och precis som fallet var för fyra år sedan slogs jag än en gång av hur pass sjukt stor den här gallerian är, samt hur många butiker och matställen den rymmer. Jag vet inte huruvida gallerian har växt eller krympt sedan 2014, men då hyste den i varje fall 240 olika företag över tre våningar och två stora byggnader! Det är en del att titta på, vill jag lova, men jag lyckades faktiskt ändå hålla nere min besökstid här till 3½ timme och då ägnade jag dels en kort stund till att dricka kaffe, dels åt jag som planerat en eftermiddagslunch – som vi ska komma till senare, då det råkade bli en gammal men ändå ny upplevelse för mig :)

TITEL En del av andra våningen – med Tully’s Coffee!

Jag började med att helt enkelt gå ett varv runt första våningen, sökandes efter den butik där jag hade shoppat min nuvarande väska. Förvisso mindes jag inte alls vad butiken hette, men jag kunde fortfarande se framför mig hur det såg ut där inne och var kassadiskarna låg belägna, så jag tänkte att jag skulle säkert kunna identifiera butiken och rent utav minnas namnet när jag väl såg det!

Men... bottenvåningen såg inte riktigt ut att ha något av det jag sökte efter, plus att jag började få lite svårt för att fokusera på sökandet då jag blev väldigt trött av tågresan och de otroligt bekväma sätena som tåget hade X) Därför bestämde jag mig för att ta rulltrappan upp till andravåningen så att jag dels kunde leta vidare, dels dricka en kaffetår och på så vis piggna till samt förstärka mina sinnen! Och jag drogs snabbt in på Tully’s Coffee helt enkelt på grund av vad de serverade som jag inte har sett tidigare någonstans: Maple Syrup Toast Latte!

TITEL Maple Syrup Toast Latte: en kaffe latte smaksatt med lönnsirap som dessutom toppats med grädde, bär och små rostade brödkuber!

Om den här kaffedrycken ser god ut kan jag bekräfta att så verkligen också var fallet ;) Satt och slurpade i mig den långsamt samtidigt som jag läste bok 13 av Yotsubato, då jag väntar på att få bok 14 skickad till mig från Amazon vilken dag som helst nu – när den väl har release!

TITEL Bild från andra våningen och alla rulltrappor som går kors och tvärs 8)

TITEL Ursöta ugglor ^^

Här på andra våningen fick jag faktiskt napp, när jag såg namnet på en butik som hette ”Izumiya” och detta ringde faktiskt en lite¬n, bekant klocka! När jag sedan såg just hur kassadiskarna var placerade i förhållande till in- och utgångarna så var jag helt säker på att detta var samma butik som jag köpte min första slungväska i :D

Ungefär en kvart senare hade jag sett ut två nya väskor som jag ville ha: en sedvanlig slungväska som var något bredare men kortare än min nuvarande, och en annan betydligt mindre som gick även att bära med axelrem eller en karbinhake i bältet! Kunde se perfekta, praktiska ändamål med bägge två och således slog jag till på dem :) Den här gången blev det dock lite dyrare än 2014, då jag har kollat upp att min gamla väska kostade cirka 200kr. Den nya väskan som jag köpte idag gick på närmare 400kr och den andra lite mindre typ 150kr. Men två väskor för under 600kr känns som ett bra fynd och jag är övertygad om att de såväl kommer till väl användning som håller i lika många år som min nuvarande har gjort!

TITEL Bild på mina två inköp!

Och med mitt ärende uträttat så började jag faktiskt känna mig väldigt färdig med besöket till Kuzuha-gallerian! För jag ville inte spendera mer pengar just här men tänkte att jag åtminstone skulle se resten av gallerian och dess butiker osv. Så därför fortsatte jag att spatsera omkring och tog även den sista rulltrappan upp till tredje våningen, vartefter jag knallade över till den intilliggande byggnaden och dess butiker!

TITEL Vy ned från den tredje och tillika högsta våningen!

TITEL Mars över bron vidare in i nästa byggnad!

Här fanns det inte sådär jättemycket att kika på egentligen men det som ändå lockade mig till att gå in hit var ett Toys R Us ;) Dock inte alls lika rolig eller stor butik som den de har i AEON-gallerian här i centrala Kyoto, som jag för övrigt borde gå och besöka innan jag åker hem – som jag alltid gör varje gång jag är i Kyoto!

TITEL Katter, katter, katter ^^ Och jag hittade fler hyllor som dessa, med helt andra grejer än just porslin! För övrigt väldigt fina muggar men jag kunde inte riktigt förmå mig att betala så pass mycket som ~250kr...

TITEL Alltid roligt att stanna upp och tänka på hur de egentligen döper butiker på engelska i det här landet XD

Men den bästa upplevelsen för dagen kom i form av lunchen och det var en total överraskning och slump! För jag bara vandrade runt på bottenplan bland alla matbutiker som de hade placerat längs en utomhusgata, och försökte bestämma mig för vad jag var hungrig på. Det slutade med hur jag fastnade utanför ett ramenhak som såg ut att ha riktigt bra portioner, så jag betalade i automaten vid ingången, behövde sedan förklara för en av de anställda att ”jo, jag vet att ramen redan innehåller ett ägg, men jag vill ändå ha ett till”, varpå jag satte mig och inväntade att bli serverad 8)

TITEL Tsukemen Ramen!

Och detta är vad jag blev serverad! Jag trodde mig ha ätit allt ramenbaserat här i landet, men tydligen inte. För ”Tsukemen” var faktiskt en helt ny matupplevelse för mig och vad detta innebär är precis vad det ser ut som: man får alltså spadet/buljongen serverad i en separat liten skål, vilket gör den mycket rikare på smak och lite fylligare. Därefter är det alltså inte meningen att man ska hälla över spadet ned i skålen med nudlar och ägg m.m, utan maten ska istället doppas i spadet! Och jäklar vilken god buljong man hade fått till, det var riktigt mycket smak på den :D Ska leta upp fler såna här ställen i just centrala Kyoto, och se om det finns något fler som är så här pass bra! Prismässigt låg det runt 1000 Yen (~80kr) med typ 10kr pålägg för det extra ägget som jag bad om.

TITEL Vy från stationen, väntandes på tåget!

Och det var den dagen det! Eller, ja, det som känns värt att skriva någonting om ;) För när jag hade tagit mig hem igen och lastat av mina inköp, stack jag iväg på cykeln för att sätta mig på ett Starbucks och jobba lite med en spelartikel. Vid den här tiden har jag förstås även hunnit äta middag och jag ska nu gå ned till köket/allrummet för att se om någon annan befinner sig där, medan jag äter ett litet kvällsmål!

Tack för uppmärksamheten för den här gången och vi skrivs snart igen ^^

2018-04-25 21:00
Loading Google+ Comments ...