Och plånboken grät

Dag 17,

Idag tog jag ut pengar att ha till Osaka - som jag planerar att besöka nu i helgen!! Förmodligen blir det av redan imorgon, men annars på antingen söndag eller måndag. Det beror på ifall någon av mina vänner från måndagens hajktur också vill vara med på något av mina äventyr där och i så fall nämner en specifik dag då det passar dem :) Men förmodligen kommer jag även att besöka Osaka en gång till innan jag åker hem, för att få träffa åtminstone Manabu då jag vet att han har det lite körigt i helgen med sitt jobb.

Men ja, jag tog alltså ut en rejäl slant (typ 1200kr) som jag tänkte skulle få ligga i plånkan tills jag begav mig till Osaka! ...men så hände någonting idag. Jag skulle bara göra ett litet besök till en viss butik på en viss gata som en tjänst till en god vän till mig, eftersom det hon hade efterlyst med största sannolikhet skulle finnas att få tag på där (det gjorde det också!). Och när jag ändå befann mig i det området så tänkte jag även få fönstershoppa lite - se mig omkring i de butiker som jag vet att den här gatan kryllar av.

Ett butiksbesök senare hade jag spenderat 900kr... Och då är ovan nämnda tjänst till inköp inte inkluderad! XD Huuur gick nu detta till, undrar ni säkert lika mycket som både mitt huvud och plånbok gjorde när jag väl stod där i kassan och betalade! Framförallt tänker jag mig att ni nyfiket funderar på vad sjutton jag egentligen köpte??

TITELVäskan provpackas!

Lugn och fin nu, vi denna dag ett steg i taget - och en bild åt gången! Först och främst fick jag äntligen tummen ur och kontrollerade hur pass mycket utrymme som alla mina inköp hitintills tog upp i den stora resväskan. Den här är nämligen viktigast och egentligen även svårast att packa, eftersom den är så oerhört stor och därmed egentligen skulle kunna rymma det mesta av såväl min egen packning som allt jag har köpt på mig. Men så har vi ju också flygbolagets viktgräns på 23kg per väska. Jag får ha med mig två väskor, men den andra är betydligt mindre än denna. Så jag behöver verkligen utnyttja utrymmena och fördela vikten bra :)

Det såg då i varje fall väldigt ljust ut i morse, med den här väskan på omkring 20kg packad med typ 90% av alla prylar! Då har jag alltså ett par kilo i felmarginal också, för man vet ju aldrig vad vågen visar när väskan faktiskt vägs på flygplatsen. Den mindre väskan blir således inget direkt problem, det finns nämligen ingen chans att jag rent viktmässigt kan råka överpacka den med tanke på storleken :P

TITELFantastiska små dioraman och byggnader av Japan

Så med detta i åtanke gav jag mig då iväg till gatorna Teramachi och Shijo för att i första hand uträtta mitt ärende, i andra hand fönstershoppa och i tredje hand faktiskt köpa någonting - nu när jag med säkerhet visste att där fanns utrymme kvar i mina väskor!

TITEL"The flog" X'D

Den här byggnaden som jag nu befinner mig i är förvånansvärt missledande utifrån! Här finns två skyltar: den ena säger Japan Quality Store och den andra B's Hobby och ingendera verkar särskilt stor. Men på insidan... herregud, den förstnämnda har 3 våningar med allt från figuriner till handarbetesgrejer till skriv- och papperstillbehör. Den andra är en källarvåning där varenda centimeter av lokalen är fylld med modeller och figuriner som kostar allt från ett par tior till flera tusentals kronor, beroende på hur pass stor och sällsynt den är! Jag var naiv nog att tro att jag skulle kunna gå in i dessa två butiker utan att handla mer än "kanske en eller två småsaker"... Det blev alltså en nota på 900kr när jag väl stod i kassan till B's Hobby, där de största inköpen skedde XD Därefter blev det ytterligare två hundralappar inne på JQ. Det var Osaka-pengarna det! ;P Och när jag ändå hade spenderarbyxorna på så kände jag också för att äta ute, så det blev ramen med gyoza igen - på samma ramenhak här i "närheten" dit jag nu har börjat ta mig regelbundet för att få just denna trevliga kombination:

TITELChashu ramen med gyoza till :3

Men nog om vad jag gjorde efter att han handlat! Vad sjutton spenderade jag egentligen över 1000kr på?!?

TITELInköp #1, #2 och #3

Den här rejäla karbinhaken med nyckelringar var bara för jävla fin för att jag skulle kunna motstå den, som en gammal SEGA-fanboy och Mega Drive-fantast :D Och Kushala Daoran till vänster (Monster Hunter) samt kartongroboten till höger (Yotsubato) är också nya! Måste ju skaffa fler nyckelringsprylar nu när jag rymmer extra mycket ;)

TITELOMG OMG Alucard OMG OMG

På tal om att inte kunna motstå, för jävla fin och även turbocoolt. Har alltid varit ute efter en fräck Alucard-figur (från Hellsing) och den här har jag tittat på fler än en gång på nätet. Revoltech gör riktigt bra figurer som går att posera som man själv vill, med en massa tillbehör. Har redan 4-5st olika där hemma och Alucard kommer att passa in sjukt fint bland dem <3

TITELMer av Yotsubato!

På ämnet Yotsubato blev det även följande figur som jag inte vet exakt hur den ser ut förrän jag har öppnat kartongen, samt också...

TITELMer av Yotsubato!

...denna plastmapp att samla dokument i :) Mycket bra då jag har tappat bort min förra som jag fick i samband med att jag köpte en PS4 här i Kyoto för 1½ år sedan!

TITELBekant märke för den som har sett eller läst något av Full Metal Alchemist.

Den här t-shirten tyckte jag var sådär lagom diskret med sitt märke från serien Full Metal Alchemist och dessutom är det aldrig fel med en t-shirt i vitt, med alla de mörka som jag har hängandes i garderoben :)

TITELTransformers! Robot-fishes in disguise!?

De här två gamla Transformers-figurerna innebär väldigt mycket nostalgi för mig, då jag vet med mig att jag hade dem som liten. Frågan är var de befinner sig nu, så därför köpte jag dessa - när de ändå bara kostade 20kr (!?) styck! Blir fina att få ställa upp någonstans :D

Det var allt av vad jag köpte till mig själv! Totalt landade utgifterna för dessa prylar på 500kr och resten är därmed alltså presenter till såväl familj som vänner ^^

Ni får både en och tre bilder extra här nedan som jag också tog under dagen :)

2015-10-15 21:40

TITELTar igen mig lite på Starbucks längsmed Shijo

TITELDen underbara utsikten från bron över floden Kamo

TITELSolnedgång på G

TITELGlad i hågen på hemvägen efter allt shoppande 8)

Loading Google+ Comments ...