Den sista tiden

Dag 26 och 27,

Puh! Nu blir det en liten sammanfattning och återblick här i och med att jag faktiskt sitter i min lägenhet i Umeå när detta inlägg skrivs! Men så kan det ju råka bli när man har dagarna fulla av sånt som ska göras 8) Och i och med att dessa var just mina sista dagar av denna långa semester i Kyoto, så hade jag förstås fullbokat - så till den grad att jag kom hem väldigt sent såväl lördagen den 24:e som söndagen den 25:e!

Nu hittade jag förvisso på så pass mycket under de här dagarna och hade det helt fantastiskt trevligt, så att försöka "sammanfatta" en helg i ett och samma inlägg kanske kan tyckas lite dumt egentligen ^^ Men till saken hör den att hela lördagen spenderas i Osaka (jepp, igen!!) och söndagen ägnades dels åt ett par timmars studier och därefter ett par timmar i AEON-gallerian, allt tillsammans med Rebecca. Och det här med studier samt AEON är ju sånt som ni redan har fått höra så pass mycket om så jag tänker att vi bara skippar hela den dagen ;) Resterande timmar av dagen, när jag väl kom hem, ägnades endast åt att packa väskorna, städa upp på rummet och säga farväl till alla i gästhuset - vilket förstås var sorgligt för samtliga parter och jag fick känna mig väldigt uppskattad och omtyckt!

Men nu ska vi inte ha sorgetid, även om det givetvis känns väldigt märkligt att sitta och skriva dessa rader i mitt kök i Umeå istället för gästhuset i Kyoto. Jag har inte ens fått i mig någon kaffe latte ännu, pass omtumlad är jag! ;D Å andra sidan, att dricka kaffe efter drygt 9 timmars sömn tycker jag känns lite onödigt, så den första kaffekoppen ska få vänta lite! Hade däremot inte haft någonting emot lite mjölkté men de påsarna anländer inte förrän om 2-3 månader med post, så för stunden nöjer jag mig med vanligt vatten från min japanska PET-flaska ^^

TITELOsaka! Den stora staden nära lantidyllen

Lördagen spenderades som sagt i Osaka och anledningen till varför jag tog mig hit igen var helt enkelt Manabu samt Andrew! :D De ville träffa mig, jag ville träffa dem och självklart hade jag ju heller inte någonting emot att få se ännu mer av Osaka ^^

Det finns nu förresten ett podcastavsnitt som avhandlar mitt första besök i staden! Ni hittar avsnittet på DigitalEscape.se, tillsammans med de två tidigare avsnitten som jag bara har glömt bort att nämna när de blev publicerade (förlåt mig, Danny!) X)

Jag var faktiskt så pass flitig med dokumenterandet av det här andra besöket att jag inte bara fotade mycket utan också spelade in ett par videos med mobilen! För jag tänkte att det vore ett bra komplement till min förra video eftersom jag då inte fick med så mycket av just storstadslivet utan mer spatserade runt i små gränder och gator efter slottsbesöket. Men nu kan jag alltså få visa er alla hur otroligt levande denna storstad verkligen är, där man trängs bland gator och torg tillsammans med närmare 2.7 miljoner andra människor!

Men innan jag låter er kastas in i sagda video samt även få ta del av mitt fotoalbum från besöket, så tänker jag börja med att visa upp ett par utvalda bilder som jag känner att jag måste få kommentera :)

TITELGodis godis godis!

Det bara slog mig helt plötsligt hur dålig jag har varit på att visa upp utbudet av sötsaker och annat som går att tugga på, men också dricka! Så jag har tagit tre bilder på vad man hittar för typiska chokladkakor, snacks samt livsmedel inne på en helt vanlig "kiosk" (typ som 7-Eleven) och här har ni den första bilden :) Fotade även en dryckesautomat men det var mest för den söta skylten som satt ovanpå automaten ^^ Resterande bilder finner ni alltså lite längre ned, men här ovanför dessa rader så ser ni en massa olika sötsaker som är fyllda med allt från jordgubbskräm till kex, nötter, ren choklad och även grönt te!

TITELNinjas sneak up on you and then you die!

Här ser ni ett ställe som man ju bara måste gå ned till när de har ordnat med ingången på det här viset!! XD Nu gjorde dock inte jag det utan nöjde mig med att få fota eftersom stället såg ut att vara en bar/pub, men åh så roligt man hade gjort det ^^

TITELFiska inomhus?

Hit ned tog jag mig däremot lite snabbt för att fånga detta på bild. Ytterligare en plats som var belagd i en källare och som jag fattade det så betalade man för att få fiska på det här viset... inomhus ^^ Mycket märkligt, mycket roligt, väldigt Japan ;D

TITELIngen risk för platsbrist här inne??

Ett gigantiskt Starbucks som jag bara var tvungen att få dokumentera. Som jag fattade det så delade man lokal med en bokbutik och tillsammans rymde hela denna lokal drygt 230 platser att sitta och fika på, utspridda på tre våningar!! Men så har ju Osaka också en hel del invånare, så det är väl bara rimligt antar jag 8)

TITEL* I LOHAS ÄR SUGIO! (fantastisk)*

Den här bilden har ju alla med antingen Facebook eller Instagram redan sett eftersom jag postade den där också, men jag tycker bara att bilden blev så bra att jag därför måste få lyfta fram den även här ;D Bara kände för att ta en slags reklambild när jag hade köpt denna vattenflaska i en automat. Jepp, helt vanligt vatten och inget annat ^^

TITELKonst på brunnslock!

Så helt fantastiskt fint målat brunnslock! Så här ska man göra det, då ser de ju klart mer attraktiva ut - till och med så att man vill stanna upp och fota :D

TITELSÅ ska reklam göras!

På tal om reklam så gjorde den här killen mig så himla glad! Där stod han, mitt på gatan, iförd en svart kattdräkt med en halloweenslips och delade ut pappersnäsdukar med lite reklam på sig. Jag gick fram och frågade om jag kunde få ta en bild och han blev hur glad som helst av detta! :D

TITELEn del mat är värd att köa för!

Ser ni kön här som jag har fotat? Den är dessutom ungefär tre gånger längre än vad som är synligt! Allt för att få gå in och kunna köpa ohagi; en mochi-sötsak av sötat ris och sötade azukibönor. Antar att stället gör jävligt goda sådana bakverk med tanke på hur många som prompt skulle ha det just härifrån ^^

TITELHoot hoot

Ett ugglecafé på andra våningen i denna byggnad! Faktiskt det första jag ser men jag är ju väl medveten om att de finns här i Japan ^^

TITELFrankenmunk!

Jag och Andrew köpte oss varsin sådan här Frankenstein-inspirerad munk eftersom det nu ändå närmar sig Halloween och just den här kedjan ska tydligen göra extremt goda munkar! :D Och gott var det också, det ska sägas! Men så var också fyllningen "maple cream" och vid det här laget torde alla mina läsare ha koll å hur pass mycket jag tycker om den smaken ;)

TITELNakanoshima Park på kvällen

På kvällskvisten anslöt sig Manabu till mig och Andrew och vi började med att ta en fika på ett Starbucks för att därefter gå hit: till Nakanoshima Park, som var väldigt fin och trevlig att vistas i! Här fanns det många familjer och par på området bakom mig som helt enkelt hade slagit sig ned i gräset för att fika, prata och leka :) Det fanns även en uteservering som erbjöd såväl mat som alkoholhaltiga drycker, men vi nöjde oss med att bara koppla av på gräsmattan och prata ^^ Här på bild har jag däremot fångat ett par trevliga promenadvägar längsmed vilka man kunde få se och lukta på vackra blommor från olika delar av världen :)

Och där avslutades även denna dag. För efter parkbesöket tog vi oss till en närliggande tågstation så att vi alla kunde ta oss hemåt på egen hand. Det var förstås ett lite sorligt farväl eftersom jag nu inte kommer att kunna träffa Manabu igen förrän nästa år när jag med all säkerhet återvänder till Kyoto, medan jag och Andrew får fortsätta hålla kontakt via Facebook då han åker tillbaka till England vid nyårsskiftet. Men vi lovade varandra att absolut lyckas träffas igen, om inte i Japan så kanske rent utav Sverige - eftersom ju Manabu ändå är här med jämna mellanrum och Andrew var väldigt nyfiken på det svenska landskapet! :)

Som avslut på detta inlägg kommer nu alla de videoklipp som jag filmade med mobilen under dagen och jag hoppas verkligen att det ska vara roligt för er att få se storstaden Osaka i rörelse!

Vi hörs snart igen, när jag väl har packat upp mina resväskor och därmed tänker få visa upp vad jag egentligen handlade under min nästan 1 månad långa vistelse i det fantastiska landet Japan :D

På återseende!

View post on imgur.com

2015-10-27 10:45
Loading Google+ Comments ...