Att komma hem!

Dag 28 och Sverige,

Oj vad snabbt dagarna går, till och med här hemma i Sverige! Fort var denna första vardagsvecka i Sverige över och helgen står inför dörren, vilket ändå känns rätt trevligt även om jag nu inte kan spendera min lediga tid på att utforska Kyoto eller ta en fika på 大垣書店&cafe. Men jag har ju istället mitt Wayne’s här i Umeå – som jag faktiskt besökte igår och fick lite pluggat samtidigt som jag även givetvis läste en del Yotsubato :)

Men just idag så tänkte jag att vi alla skulle blicka tillbaka lite på hur måndagen såg ut när jag reste hem, även om det förstås är ett lite tråkigt minne, och därefter dels få se hur min nygamla arbetsplats ser ut, dels vad jag faktiskt köpte för någonting i soluppgångens land!

TITELPackat och klart!

Så här såg det ut såväl söndagskväll som måndag morgon, när jag behövde stiga upp kl 4:10 (!) för att börja med frukost och packa de allra sista småpryttlarna innan det var dags för upphämtning av Yasaka Shuttle, vars taxibuss skulle ta mig till Kansai Airport!

TITELSkytteln mellan flygplatsen och gaten

Resan till flygplatsen var en lika bekväm som händelselös sådan och jag försökte att helt enkelt vila kroppen och huvudet så mycket som möjligt under denna timslånga bilfärd. För att sova på flygplan är inte riktigt min grej, även om jag hoppades på att det nu skulle kunna bli det då jag trots allt bara fick knappt 5 timmars sömn natten till idag! ><

TITELEn sista titt över landet...

På flygplatsen var det förstås ganska tungt och tråkigt :/ Jag kände vemodet redan på morgonen när jag åt frukost, men hade där åtminstone sällskap av Nico som också bodde i gästhuset och var uppe lika tidigt som mig eftersom han hade aikido-träning att närvara på. Men här på Kansai Airport stod jag inte bara utan några vänner eller bekanta, utan också helt ensam eftersom det vid den här tidpunkten var alldeles tomt i vänterummet vid gaten. Och det kändes ledsamt. Dock kunde jag småprata lite på Facebook genom mobilen vilket gjorde saken något bättre.

TITELGammal cash mot ny cash!

Flygplansresan i sig gick extremt smärtfritt och tacksamt nog så lyckades jag sova ungefär 2 timmar, men väl på plats i Sverige kände sig huvudet och kroppen både segt och nedtyngt. Kaffe blev förstås en given räddning när jag väl hade tagit mig till Arlanda och inväntade flyget mot Umeå. På den kalla flygplatsen i Umeå väntade både storebror och mamma för att ge mig skjuts hem och mamma hade – i sedvanlig ordning – såväl bakat lite fikabröd som förberett både en och annan matlåda som hon tänkte kunde komma väl till hands ^^

En annan rolig grej, som jag blev förvånad över på Arlanda, var när jag växlade in mina kvarvarande Yen och fick en ny, svensk tjugosedel! Hade ingen aning om att de nya sedlarna nu trätt i kraft och det kändes först som att jag hade blivit lurat med en utländsk sedel :P

TITELUmeå by night ;)

Umeå kan ju ändå också se riktigt fint ut när det är sent och mörkt ute :) Och mörkt blir det ju ganska snabbt här nu, speciellt som vi nyligen vred klockan bakåt igen! Kallt och mörkt, vilket ju beskriver den annalkande vintern väldigt väl ;P Lustigt hur man nyss gick omkring i t-shirt och vissa dagar rent utav ett linne...

TITELPocky att äta tills jag storknar! X)

En av de bästa grejerna med att komma hem igen är förstås för att få träffa alla vänner och en av dessa, Martin, gjorde sin bekantskap redan på tisdagen när jag just hade hunnit genomföra mitt första träningspass i Sverige! Där stod han med ett helt megapack av Pocky-godis (kexpinnar som doppats i någonting sött och gott) som ju är så oerhört typiskt för Japan och sa att det var en tröst till mig eftersom han misstänkte att jag kanske saknade landet redan :D

Fantastiskt fint gjort. Och gott – jag satte i mig ett av paketen samma kväll ;)

TITELFlest prylar när man dör vinner!

Men om vi skulle ta och gå vidare till själva huvudrätten efter alla dessa tilltugg och förrätter! Här ser ni nu nästintill allt som jag köpte på mig där borta och tog med mig hem! Det enda som saknas är ytterligare en figur av mellanstorlek samt en till Star Wars-byggmodell, vilka anländer per post om 2-3 månader.

Men ja, det blev ju en del som ni ser! Men ändå inte så himla farligt, tycker jag ;D Det är ju väldigt mycket småpryttlar också – som inte har kostat mig knappt någonting! Det dyraste här är nog faktiskt Figma-figuren högst upp i mitten som gick på 370kr med frakt. Och då ska det tilläggas att priset nu har stigit till 400kr exklusive frakt från samma sida!

TITELPresenter für alle!

Här har vi slutligen en förvrängd bild på de 46 presenter som jag har inhandlat till diverse personer! :D Så det blev ju en del av detta också, men oj så roligt det är att försöka hitta roliga prylar som kan passa folk man känner! Min vän Ingmar har redan mottagit två glasunderlägg med motiv från den fantastiska mangan GANGSTA. och imorgon anländer förhoppningsvis ett paket till Danny och hans flickvän Anna – som inte bara innehåller specialbeställningar från landet utan också en och annan liten överraskning från mig ^^ Mer presentutdelning blir det även ikväll när jag ska träffa Evelina, Josefin och Adam för en riktigt fin återträff!

Och det här är ju som sagt bland det allra bästa med att få komma hem igen: att kunna träffa alla sina fina vänner samt även familjen – som jag ska ta en fika med någon dag nästa vecka :)

TITELEn ny lokal att jobba i

Men i mitt fall har jag ju dessutom turen att jobba med min hobby och därför älskar jag förstås min arbetsplats, som nu dessutom är belagd i helt nya stora och fina lokaler! Första arbetsdagen var i onsdags och jag har hunnit med att såväl återvända till gymmet som jobbet ytterligare en gång sedan dess - vilket kändes riktigt bra :D

Med detta avrundar jag dagens inlägg men säger ändå inte ”sayonara”, vilket är ett mer långsiktigt japanskt farväl som innebär att man inte planerar ses på väldigt länge. Nej, jag ska istället se till att inom kort komma med en uppdatering om hur mina framtida planer för Japan och japanskan går – med en ny ansökan till en helt annan språkskola än senast!

Således använder jag mig inte av ”sayonara” utan nöjer mig med ett ”mata ne”: vi hörs snart igen!

2015-11-01 16:45
Loading Google+ Comments ...