En (nästan) bortspolad födelsedag

Dag 9,

Ok ok, ursäkta den väldigt dramatiska rubriken men det som står är ändå delvis sant!

Så här var min dag tänkt att se ut: springa på morgonen, äta frukost, göra sig fin (”centrumsnygg”, ni som känner mig närmast vet vad jag menar då ^^), cykla in till centrum och där unna mig såväl någonting roligt rent prylmässigt, som en och annan tårtbit. Alltså riktig tårta, eller ”keeki” (cake) som det heter här. Tårta må vara ganska dyrt här i Japan, men är samtidigt också en väldigt lyxig grej som folk här liksom ”unnar sig” när man verkligen vill fira någonting eller någon! Och... jag har nog faktiskt aldrig ätit just en tårtbit här i Japan. Det finns ju liksom så sjukt mycket annat gott som de har här när det kommer till sötsaker! Så mycket att jag är förvånad över att de har kvar sina tänder, lol ;P Så nu, nu tänkte jag att jag skulle gå in på ett fint konditori och betala typ 40-50kr för en faktisk tårtbit! Jag hade ju ändå ett träningspass med Yuki inplanerat på kvällen, så då försvinner ju de kalorierna, typ ;)

...sååå vad hände istället för allt detta? Regn. Regn hände ._. Stiga upp klockan 7, check. Dricka kaffe, check. Ut och löpa 7km, check! Ställa sig i duschen och inse att trots att vattnet är avstängt, är det ändå något som forsar... Mmmkaaay. Det här är ju potentiellt inte bra alls. Tacksamt nog forsar ingenting i duschen, så jag har med andra ord inte råkat paja någonting X)

Blir färdig, klär på mig, tittar ut och ser hur det vräker ner från himlen. Meh! Så jag slängde mig själv på sängen med min 3DS istället. Tänkte att det kanske kan bli en lucka lite senare – där det åtminstone går att ta sig ner på stan, även om jag inte kan promenera runt hursomhelst.

pling säger då mobilen och jag mottar gratulationer från Rebecca som bjuder in mig till fika, när hon ändå sitter på ett café och pluggar!

TITEL Arakawa Under The Bridge, månne? :P

Så jag trampar glatt iväg med cykeln eftersom det råkar vara ett uppehåll precis då :D Behöver dock ta skydd under en bro vid ett tillfälle när det kommer en ordentlig skur och tvingas även gömma mig under ett träd när jag bara har 200 meter kvar till caféet. Smiter därför först in på en 100 Yen-shop och införskaffar en liten handduk att torka mig om håret och ryggen med, samtidigt som jag gör mig av med min blöta träningsjacka (tack och lov för den!), innan jag slutligen mottar mitt födelsefika från världens bästaste och snällaste Rebecca :D <3

Drygt 2 timmar hinner passera när vi sitter och pratar om Japan, språket, hur pass bra det har gått för henne med studierna, framtidsplaner och en himla massa annat. Tiden bara flyger iväg för att allting är så sjukt trevligt och bra, men till sist bestämmer jag mig ändå för att röra mig hemåt så att jag kan äta en sen lunch (klockan är typ 14:30) inför träningen med Yuki, och låta Rebecca faktiskt få plugga som planerat XD

TITEL Itadakimasu! ^^

Utomhus droppar det för tillfället bara litegrann, men innan jag tar mig fram till cykelparkeringen en bit bort så hinner ett till skyfall komma. Så jag går in på samma 100 Yen-butik, köper ett par rejäla regnkläder och inser hur pass hungrig jag verkligen är!

Bestämmer mig således för att äta där och då istället, så kanske regnet dessutom kan hinna avta lite. Handlar lunchen inne i en livsmedelsbutik och frossar glatt i mig allting vid ett par bord och stolar som butiken, tacksamt nog, har placerat ut ^^ Ute har skyfallet nu avtagit och blivit ett svagt duggregn, som dessutom givetvis upphör helt när jag väl har fått på mig mina fantastiskt vackra regnkläder :P Kläder som jag tror kan vara återanvända från en läkarutbildning, men det är bara en ren och skär gissning! X’D

TITEL ”I am mad scientist!” XD

Tacksamt nog regnade det inte alls under den nästan 30 minuter långa cykelfärden hem, så jag behövde egentligen aldrig några regnkläder – som dock hjälpte till att skydda en del från blåsten, när jag nu endast hade mitt linne (den tunna jackan var för blöt för att bära)! Väl hemma känner jag av en orolig känsla i halsen och inser att det kanske inte var jättesmart att, efter en löptur på 7km, cykla 7km i ett ostabilt väder och stå alldeles genomblöt under ett träd ett par minuter, för att sedan sitta inomhus ifört ett linne och därefter cykla samma sträcka på 7km hem igen ^^’

TITEL Kurering pågår, peppar peppar att ingenting händer!

Så jag plockar snabbt fram mitt förkylningskit som jag packade ned i resväskan, eftersom jag var fullt beredd på att en förkylning skulle kunna hända när det ändå är höst! Och det blev förstås ingen träning ikväll, vilket var helt okej även för Yukis del då han dels behövde få plugga lite extra, dels inte heller var helt sugen på att cykla 1,5 mil för att ta sig fram och tillbaka till gymmet – i vad som förväntades bli ännu mer regn.

Och ja, utöver att komma ännu mer regn så har det nu även åskat och blixtrat under kvällen! Så, det blev kanske inte världens roligaste födelsedag detta eftersom de flesta av planerna gick helt i stöpet >.> Men att då istället kunna bli bjuden på födelsedagsfika och få prata med en av de personer som jag verkligen trivs allra bäst med, det gör ändå att den här dagen blev mycket bättre än väntat och tillräckligt perfekt för att jag ska känna mig nöjd ^^

TITEL Kvällsfikat är inte tårta, men gott ändå ^^

Nu när middagen också är avklarad ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen; lyssna på regnet som forsar (även om det inte är riktigt lika rogivande som ett porlande), spela lite Monster Hunter Generations och äta fikabröd – som jag passade på att köpa i samband med lunchen. Det blir förvisso inte någon tårtbit, men väl såväl ett melonbröd som en chocolate roll och bägge två är ju högst ikoniska sötsaker för det här landet! ^^

Trevlig dag, eftermiddag, kväll och natt på er alla :)

2016-09-28 19:00
Loading Google+ Comments ...