En studie i rött

Dag 65,

Glögg!

Glögga

Jepp! Fin etikett va? Synd bara att glöggen i sig inte var fullt lika fin i sin smak :P Men så låg den också på 8% i alkoholhalt och de som verkligen känner mig vet ju vad jag tycker om sådant... Kokade glöggen ordentligt på gasolspisen för att få ner alkoholhalten och slängde även i en liten skvätt vatten efteråt. Blev helt okej, men jag hoppas kunna hitta någonting bättre innan december är slut. Om inte annat var den då smaksatt korrekt och kostade "bara" 680 Yen (45kr). Passade även gott till kakor ^^

Annars har jag nu även denna vintriga dryck att unna mig om dagarna utöver mjölktéet som jag annars häller i mig:

Chokladdryck

Gott! Riktigt gott, faktiskt :D Det är någonting speciellt med varm choklad här borta i Japan, det ska erkännas. Allt jag har druckit - på såväl café som från burkmaskiner - har smakat fantastiskt bra såväl varmt som nedkylt. Någonting är det dem gör helt rätt här, japanerna. Och den här påsen var inget undantag heller :)

Och all denna goda dryck (samt kakor och sötebröd) behövdes verkligen denna helg eftersom den gick i studiernas tecken, precis som jag skrev i förrgår. Under lördagen pluggade jag 8 timmar och idag blev det någonstans runt 6. Tog det något lugnare eftersom det ändå är söndag och jag fick dessutom det mesta gjort igår: samtliga läxor färdigställdes tidigt och därefter läste jag mig igenom nästan hela den första läroboken, vars sista kapitel avslutades idag.
Men söndagar innebär ju även städning av huset, så den sysslan har också fått uppta en del tid.

Plugget

Men det var allt jag ville få sagt och visat! Finns inte så mycket mer att tillägga då det som sagt har varit en studiehelg och jag aldrig tagit mig längre utomhus än till närbutikerna (bortsett då från löprundan som gjordes tidigare idag). Jag avslutar därför detta korta inlägg med en kul (?) bild från när jag satt i min golvstol, lade ifrån mig läroboken och lutade mig bakåt för att sträcka på nacken och armarna - och hade denna utsikt som jag tyckte kunde få fastna på bild (observera dessutom flygplanet som jag fångade i vänsterkanten) ^^

Himmel

Jo förresten, det ett nytt avsnitt av podcasten existerar nu - där jag och Danny diskuterar manga och jag pratar om hur det egentligen ser ut när man handlar sådant här, vad som erbjuds och hur :)

Serier

2013-12-08 22:00

PS. Bonusbilder då det blev pannkaka idag också (till lunch), samt att jag satt och spelade 3DS för första gången på 3 veckor (4 för Animal Crossing - något som djuren snabbt påpekade när jag pratade med dem) :3 Ägnade inte mycket tid åt detta men det blev kanske cirka 40 min speltid sammanlagt i helgen.

Bonus 1

Bonus 2

Loading Google+ Comments ...