Vadå helg: Återkomsten

Dag 63,

Det känns ärligt talat ganska bra att inte sitta med bloggen varje dag. Har liksom sjunkit in i någon form av bekvämlighet, känner jag. Det var inte direkt medvetet att låta luckorna komma allt tätare - som det ju har varit de senaste två veckorna. Men nu när jag ändå är där så tänker jag faktiskt fortsätta med detta, dock aldrig låta fler än tre dagar fortlöpa mellan varje uppdatering såvida jag inte har en riktigt god anledning - det är ett löfte :) För mycket har jag ändå inte att göra (eller lite att skriva om) att jag inte kan unna mina vänner, kära och bekanta en fortsatt frekvent uppdatering av livet här borta! Om än så bara för att ni ska veta att jag fortfarande lever och mår väl.

Även om jag synnerligen har att göra... Det kommer inte att kunna existera riktigt så mycket ledighet i helgen som jag hade planerat och hoppats på, framförallt inte fullt så fokuserade studier. Vi har ju nämligen mitterminsprov nästa vecka - uppdelat på två hela dagar. Inte hela som i 6-8 timmar, däremot ska det tydligen äta upp två förmiddagar samt att man då även ställer in de frivilliga eftermiddagslektionerna (något jag själv aldrig tar mig tid till att närvara på). Men det är inte provet i sig som är något problem, detta är tvärtom vad jag hade tänkt fokusera helgen på och avsätta 7-8 timmar per helgdag för att plugga inför. Jag tycker mig ändå ha tillräckligt med fritid till övers för att till exempel starta upp min Nintendo 3DS - som nu har samlat damm i 3 (om inte 4??) veckor - eller bara läsa ut Yotsubato! (1) och blanda nytta med nöje. Men så glömde jag för en stund också bort att det är KICL jag går på: skolan som struntar i hur man har lagt upp proven, läxor ska alltid finnas och särskilt i samma tider som just de större proven.

För vad gjorde man idag? Jo, dumpade allt detta på oss:

Satan

Jahopp. Tack, då vet jag vad jag behöver avsätta ytterligare åtminstone 4-5 timmar på då. Jag som redan hade en läxuppgift till övers som egentligen skulle lämnas in idag, men jag tyckte det var tillräckligt med fyra sidor grammatik samma dag som man även förväntas skriva ett prov på veckans 30 nya kanji och således lät jag bli att färdigställa den uppgiften - eftersom jag ändå torde slippa läxor över helgen med tanke på mitterminsprovet... -_-

Gnäll gnäll, gör jag ingenting roligt? Njuter jag inte av livet? :P Jodå det är klart att jag gör! Varje dag är fortfarande sjukt härlig här bara för att jag kan gå längsmed Kyotos gator, se de fantastiska höstfärgerna på träden och framförallt inte frysa röven av mig bara för att jag kliver genom ytterdörren ;) Å andra sidan får bakdelen frysa tillräckligt mycket när jag springer på toaletten, eftersom temperaturen här i huset numera ligger mellan 12-15 grader då det bara är köket samt våra egna rum som faktiskt kan värmas upp (AC) o_O Hutter hutter.

Höstfärgerna 1

Höstfärgerna 2

Vad mer jag kunde få njuta av var de första pannkakorna - som jag gräddade idag! Om man nu gräddar pannkakor... kanske snarare steker dem? Eller är det bara pannkaksrester som man faktiskt steker? Våfflor gräddar man då åtminstone, men så tillagas de ju också i ett järn istället för en stekpanna. Just därför känns det för mig lite mer som att pannkakor just blir stekta.

...

Hursomhelst!! Detta var inte vad jag hade för avsikt att börja diskutera med mig själv när jag påbörjade det förra stycket X) Vad jag ville få sagt och även visa upp var min första pannkaka här i landet, efter att ha köpt en förpackning med pulversmet för bara 6kr!

Pannkakssmet

Hemma i Sverige tillreder jag förvisso alltid min egen smet, men här orkade jag inte leta efter mjöl :P Inte för att det är sällsynt, men. Färdigmat (om man så kan kalla detta) är ju väldigt populärt här och för det priset kunde jag inte motstå att prova. Handen på hjärtat så gjorde ju givetvis förpackningen också sitt ;)

Tillsatte dessutom såväl ägg och smör som mjölk samt lite salt och då blev det riktigt bra vill jag lova! Förvånansvärt bra, till och med, så jag misstänker ju starkt hur den här pulversmeten har något preparat i sig ;P

Pannkaka

Det blev yoghurt istället för grädde eftersom det var vad jag hade hemma. Samma med den skivade bananen: ett överskott som visade sig passa extremt bra på det här viset :) Riktigt gott blev det som sagt, så nu har jag en bra maträtt här att unna mig på helgerna ^^

Nu ska jag däremot unna mig sömn så jag lämnar er här med en klättrade tomte och invalid hund!

Tomtehund

2013-12-06 23:15
Loading Google+ Comments ...