En vacker röst och vacker framtid!

Dag 110,

Jahapp, så fick man det bekräftat även här i Japan: att man har en bra, klar och ren röst. I åratal har jag nämligen fått höra från såväl lärare som arbetsgivare, arbetskamrater som vänner att jag skulle ha en röst passande allt ifrån en radiopratare till sagoberättare. Och det känns ju väldigt roligt att få höra, speciellt när man ändå 1) driver en YouTube-kanal där min röst faktiskt tar mer plats än vad min kropp gör och 2) pratar i såväl en som två podcasts. Det var dessutom väldigt praktiskt och användbart under skolgången när man skulle hålla föredrag, samt på min tre månader långa praktikarbetsplats i Umeå kommuns telefonväxel för typ 10 år sedan.

Men att den även skulle bli uppmärksammad här i Japan... det trodde jag verkligen inte. Mest på grund av hur otroligt trevande jag tar mig igenom läroböckernas texter vid högläsning i klassen.
Men så har vi även både en och två gånger fått hålla förberedda tal där det som ska läsas upp har övats in i förväg - för att låta just så rent och mjukt som möjligt.

Och dessa tillfällen har nu tydligen burit frukt, om jag verkligen kan uttrycka mig på det viset. För idag blev jag kallad på av Nagashima, vår klassföreståndare, som ville berätta om ett evenemang som skulle äga rum i februari. Tydligen kommer samtliga klasser att samlas för att på scen prata högt om de grupparbeten som ju har skett under de senaste 3 månaderna. Detta inför en publik som jag är osäker på riktigt vilka de är, men jag gissar på hela skolan och potentiellt även elever från det närliggande campusområdet. Varje klass ska då ha en representant som håller en presentation på en minut...

Ser ni vart det här barkar hän?

Min knaggliga japanska och många osäkra uppläsningar till trots, anser man tydligen att min röst är "kirei": vacker/ren. Så jag blev helt enkelt tillfrågad om det här talet/presentationen på en minut var någonting som jag skulle klara av att hålla.

Jag svarade givetvis "muri!" med uppspärrade ögon och vilda handgester, det vill säga "omöjligt/otänkbart". Men jag gick självfallet också med på det hela till sist, eftersom det nu ändå känns roligt att man blivit uppmärksammad och utvald. För enligt mig så existerar det absolut både en och två andra personer i vår klass som vore mer lämpade för ändamålet - eftersom de behärskar språket bättre.

Så, ja. Jag får väl helt enkelt försöka se ljuset i den här sitsen som jag på något sätt har lyckats placera mig själv i och vara glad för bekräftelsen av min fina röst... Tjoho ;P

Från det ena till det andra har jag även blivit erbjuden någonting helt annat som jag ser på med betydligt positivare ögon: en heltidsanställning under sommaren, på WorldofBoardGames i Umeå, med möjlighet till halvtidsjobb under våren samt hösten och därefter ytterligare heltid i december.

Och det är verkligen värt hur mycket som helst :))

Så, nu har jag någonting roligt att se fram emot till våren och fram till dess ska jag oroa mig över såväl slutprov som mitt japanska tal ><

Men en sak i taget! Imorgon är det kanjiprov! XD

2014-01-23 21:00
Loading Google+ Comments ...