Ett nytt hopp <3

Dag X,

För tre dagar sedan satt jag här i lägenheten i Umeå och kunde inte riktigt förstå vad som hade hänt med drömresan som varit planerad sedan april månad. Trött i huvudet, sorgsen i hjärtat, förstörd inombords. Nu sitter jag här, fortfarande väldigt oförstående, men med en inkapslad upprymdhet istället – en känsla av lycka och förväntan som inte vet vart den ska ta vägen.

Jag har alltid ansett mig varit lyckligt lottad när det kommer till mitt arbete. För den som inte vet så jobbar jag nämligen, sedan 1½ år tillbaka, med en av mina stora hobbys: sällskapsspel. Jag får dagligen prata om sällskapsspel, packa upp sällskapsspel och rekommendera sällskapsspel till såväl debutanter som oldtimers i den butik där jag även omges av LEGO (jippi!), figurspel (coolt!) och pussel (snyggt!). Mina arbetsgivare och tillika kollegor samt vänner har alltid varit de bästa jag kunnat önska, som låter mig få jobba precis som jag själv vill med flexibla arbetstider för att schemat ska kunna passa in med mitt andra stora fritidsintresse: fitnessträning. Kort sagt har jag extremt roligt och trevligt på jobbet varje dag, till och med när kilovis med spel, byggleksaker, figurer och/eller pussel anländer och man behöver få allting såväl inburet som avprickat samt uppackat ;)

Nu har dessa personer inte bara visat sig vara bra arbetsgivare och kollegor utan även helt fantastiska människor, nästan bortom vad som känns rimligt och förnuftigt ;D

TITEL Den mest trivsamma av arbetsplatser

Redan i torsdags när jag med tunga steg lunkade in på jobbet för att göra min närvaro och berätta vad som hade hänt, var man redan i fullt sjå med att titta på ersättningsflyg till Japan. "Pengar är inget problem, låna av oss på obestämd tid – det viktiga är att du får din resa" sa man och jag undrade om det verkligen var okej att tänka så. Jag har ju redan en avbetalning på den förstörda resan och dessutom hade 5500kr just försvunnit i såväl returbiljett som boendekostnader, eftersom min hyresvärdinna Riko hade den typen av avbokningspolicy på Airbnb.se. Kunde jag verkligen ligga ute med mer pengar?

Kanske... om jag kunde lyckas få kontakt med Riko och höra om det fortfarande var okej att jag bodde hos henne – men anlände ett par dagar senare.

Men tyvärr. Mitt boende var redan till större delen uppbokad av andra. Vilket jag också förstår då hennes hus med det hyrbara loftet var otroligt fint, sjukt prisvärt och hon dessutom hade ett extremt gott omdöme från fler än 200 personer på Airbnb.

"Kan du fixa ett nytt boende?" undrade mina kollegor dagen därpå, när jag gick tillbaka till jobbet för att arbeta och därmed få tänka på någonting annat än mitt misslyckande. Kanske. Det lär inte vara tvärenkelt och framförallt inte lika billigt. "Det kostar inget att titta", tyckte kollegorna så därför satte man mig för att göra just detta – undersöka vilka möjligheter som fanns.

TITEL Ett möjligt andrahandsval till boende

Där fanns en möjlighet – ett andrahandsval som poppade upp och såg intressant ut. Eget rum på 10kvm i ett hus med tillgång till delat kök, toalett, dusch och en tvättmaskin där man för 10kr kan få tvätta. Trådlöst internet, extremt nära till såväl en stormarknad som ett postkontor (för att ta ut pengar), bara 2 minuter till en busshållplats för de där längre resorna (gymmet!) och dessutom oerhört mycket närmare centrum än mitt tidigare val av boende. Men därför låg hyran på detta boende också högre. Dock så var det hela åtminstone en möjlig utväg ifall jag nu skulle vilja försöka ta mig iväg på nytt.

Möte på jobbet. Diskussioner inför flytten till ny lokal om ett par veckor. Sista punkten på dagordningen gäller min resa – där man undrar om jag har kommit fram till någonting och skrattar gott när jag säger att jag ju även har försökt jobba så gott jag går, utan att spendera alltför mycket tid med nöjen på arbetet. Boendförslaget läggs fram och biljetter går absolut att få tag på till den 28:e när jag fyller år.

"Vi vill nämligen ge dig det här som en tidig födelsedagspresent och julbonus. Vi vill att du får din resa som du har längtat efter så länge."

Bestört förvåning. Omedelbar förvirring. Euforisk lycka.

Jag har nu detta sagda boende bokat och klart, godkänd av den person som hyr ut det. Nya flygbiljetter är också ordnade med avresa den 27:e september så anländer jag den 28:e, på min födelsedag. Returresa den 26:e oktober.

TITEL
8 dagar kvar till en ny chans

En hel månads semester i drömlandet och favoritstaden. Som det hela tiden har varit planerat.

Nu är jag lycklig ända in i själen och för evigt tacksam mina fantastiska arbetsgivare, kollegor och tillika vänner :)

Vi hörs här snart igen. Nu ska jag ta plocka fram resväskan igen ^^

2015-09-19 17:15
Loading Google+ Comments ...