Händelselöst värre *snörvel*

Dag 39,

Ja hörni, det var inte mycket att skriva om idag inte. Jag stannade givetvis hemma istället för att delta i skolans utomhusaktiviteter, hur roliga de än förmodligen var (vilket Robert också kunde bekräfta när han kom hem), och här blev det inte mycket "action". Uppe tidigt idag också eftersom jag hade fått sova så pass länge när klockan slog 8:30, men det känns tyvärr lite sämre än igår :/ Någonting som har satt sig i halsen nu också, plus extra mycket snuva. Fortsatte att kurera mig med Chiaras mediciner (som ju läser till apotekare) och fortsatte även att läsa på i läroboken - med tillhörande skrivövningar för att grammatiken skulle fästa sig bättre i minnet.

Skrivövningar

Men annars har jag idag, till skillnad från igår, inte rört mycket på mig. Inte alls, faktiskt, utan jag parkerade mig helt enkelt i köket mellan kl 9 och 15 och ägnade tiden åt kanjiplugg, lite surfande på nätet, repetitioner av grammatik och att färdigställa pusslet som jag påbörjade igår:

Pussel!

Pussel inramat

Se så fint det blev, va? :D Nu ska jag bara fix upp några fler på väggen också. Tog bara knappt 50 minuter totalt att lägga detta, så nästa gång blir det lätt ytterligare ett i samma storlek samt även en eller två större. Ska sprida ut kostnaderna och pysseltiden på de kommande månaderna, tänkte att det vore skoj att få hänga upp åtminstone 4-5st. Ha ett litet Ghibli-kollage, mest troligt :) Så får eventuella Monster Hunter- tavlor hamna någon annanstans.

Efter att ha hängt upp tavlan blev det en tupplur under min kotatsu samt värmefilt. Riktigt behagligt, låg och slumrade en timme innan det blev dags för middag. Vintern är ju verkligen kommen nu, det kunde jag tydligt känna på morgonen när jag öppnade ytterdörren för att placera påsarna med sparade plastflaskor och glasburkar på sin upphämtningsplats runt hörnet. Det var någonting speciellt med kylan och framförallt även doften som hängde i luften. Blev nog aldrig varmare än 13 grader idag, tror jag bestämt, och även om det fortfarande är långt ifrån den kyla som många av er har hemma i Sverige så gör det verkligen sitt i ett hus som man kan tro är papier mâché XP Iskallt i hallen, på toaletterna samt i trappen eftersom här inte finns några element eller form av isolering. Just därför rör man sig sällan utanför det egna rummet eller köket - där det finns en AC som man kan låta fylla rummet med varmluft.

Nej, jag är rädd för att jag inte har så mycket mer att säga här idag. Imorgon blir det till att återse sina klasskamrater och lärare, för oavsett hur jag mår då är det bara att pallra sig iväg - så man får delta i lektioner och höra vad som vankas härnäst. För nu är den första läroboken faktiskt redan avklarad, så jag antar att vi påbörjar bok #2 om inte nu i veckan så senast nästa. 11 kapitel har alltså avverkats på bara 4 veckor, så pass högt tempo har vi. Misstänker och hoppas att det ägnas mer tid till varje kapitel i nästa lärobok för härifrån blir det bara mer och mer avancerad grammatik, samt fler kanji som liknar sånt man redan har försökt lära sig -_-

Farväl för idag!

2013-11-12 21:30
Loading Google+ Comments ...