Tillbaka i skolan

Dag 40,

40 Dagar i Japan, woohoo! Och hur ska nu detta firas? Eeh ja om jag bara hade tänkt på detta tidigare så hade det kanske firats på något vis istället för med den här klena blogguppdateringen ^^' Men jag gick då till skolan om inte annat! Pigg och kry, mestadels åtminstone - kroppen ryckte nämligen upp sig ordentligt under natten till idag, så det var inga problem alls att stiga upp på morgonen och bege sig iväg :) Men på grund av fortsatt snuva valde jag att bära munskydd hela dagen.

Insåg där i klassrummet hur mycket jag faktiskt hade hunnit sakna att få prata och lyssna till japanska. Roliga lektioner med mycket prat och lärdom, och nu är vi mycket riktigt färdiga med bok #1 så från och med imorgon kan man kalla sig lite mer avancerad! Nu förväntar jag mig faktiskt beträda helt okänd mark; grammatik jag aldrig tidigare studerat ens på egen hand, eftersom jag hemma i Sverige inte gick längre än den första Genki-läroboken och Minna no Nihongo som vi använder har haft ett ytterst snarlikt innehåll.

Bok #2

Och mycket riktigt så stämmer detta, för jag öppnade nämligen upp boken redan idag efter att ha kommit hem - eftersom morgondagens ena hemläxa berörde det första kapitlet av andra boken. Trevligt nog var detta den enda hemläxan för mig personligen, för i övrigt gav läraren oss precis de uppgifter som jag satt och skrev ned svaren till igår samt förrgår - helt övertygad om att detta skulle vara dagens läxa med tanke på vilket tempo som vi ändå kör i 8) Men inte det nej, kapitel 24 och 25 (de sista två från bok 1) var istället vad vi fick i läxa tills imorgon, så jag lämnade in mina färdiga sidor redan idag med ett förnöjt leende ;D

Hösten är här

På tal om absolut ingenting alls, här är en fin höstbild! Eller, höst/vinter, för nu är ju ändå kylan som sagt kommen och i morse såg jag - hör och häpna - någon form av snöflingor som så sakteliga singlade ned från himlen likt trötta små blomflugor ^^ Men det var typ lika mycket snö som vatten över dem och faktum är att det föll just en del regn mitt på dagen, eftersom temperaturen fortfarande är för hög för att det komma mycket annat fallandes.

Hursomhelst, jag ville bara att ni skulle uppmärksamma att träden här har bytt färg nu :P Ska dock se till att fånga en bättre bild på detta.

Nudlar

Ytterligare en slumpmässig bild från ingenstans! Vilken fantastisk 40:nde uppdatering detta blev, som sagt 8) Men det här är trots allt mina absolut första nudlar - som jag köper i butik! 5-pack för 20kr, det är billigt och bra det ;D Perfekt kvällsmellanmål vilket är precis vad det blev av ett av paketen ikväll, med tillhörande Knorr-soppa som ni ser där i bakgrunden! Istället för att bara koka upp nudlarna tillsammans med sin kryddpåse så hällde jag även på en form av varma-koppen-motsvarighet för att det skulle smaka mer och även bli lite fylligare :) Gott gott, speciellt med en rostad fralla till ^^ Kokar man dessutom upp ett ägg och lägger någon form av skivad skinka ovanpå alltsammans så har man ju värsta måltiden! ;D

That's all, folks! Nu ska jag faktiskt knyta mig så att jag får så många timmars sömn som möjligt, för på fredag vill jag banne mig vara frisk nog att kunna träna efter skolan XD

2013-11-13 22:40
Loading Google+ Comments ...