Hejsan gymmet, hejdå förkylning

Dag5,

SÅDÄR JA! Nu har man äntligen fått sig ett ordentligt sjujäklans gympass och sablar så bra det känns! ;D Det ska erkännas att halsen först bara "vänta nu här wtf?!" medan jag höll på som bäst och tog i med pull-ups, hantelrodd samt bicep curls, men så här i efterhand är jag extremt nöjd! Näsan ska sägas är lite snuvig, så jag blir inte förvånad ifall jag får spendera delar av morgondagen med att spraya (tog med mig för säkerhets skull!). Men så länge som jag har blivit av med halsontet så! Jag tror faktiskt att det är lika stor sannolikhet att hela "förkylningen" försvinner bara rakt av, för när det inte har brutit ut mer än så här så tenderar mina träningspass faktiskt göra mycket mer nytta än skada när jag får anstränga kroppen ordentligt ^^

TITELUtanför Gold's Gym i Nijo där nostalgin verkligen kickade in

Och roligt var det att få kliva in på gymmet igen också! Möttes först av en kvinna i receptionen som jag inte alls kände igen, men strax därefter - när hon behövde lite assistans från en kollega - så dök ett välbekant ansikte upp! Och man såg verkligen förvåningen i hennes uttryck när hon kände igen mig :'D Så det var skoj, då fick jag säga "hisashiburi desu ne" som är ett uttryck för när det var länge sedan man senast sågs ^^
Överlag så fick jag språka väldigt mycket på japanska här och det kändes verkligen bra, speciellt som jag innan gympasset även mötte upp med en japansk vän till min kompis Fei men då endast pratade på engelska eftersom det var så otroligt mycket bekvämare så. Nu återfick jag ett gott samvete efter allt språkutbyte på gymmet, när det skulle diskuteras priser och träningsvillkor osv 8) Man smickrade mig även med att säga "nihongo ga jouzu desu" vilket är "din japanska är bra", men jag vinkade såklart lite blygsamt bort komplimangen och kände mig inte alls i form ännu ^^

Det blev för övrigt inte som planerat att jag ska träna 2 dagar i veckan (nedtrappning från 3) utan endast 1 dag, för ett månadskort var riktigt svindyrt nu när de plockat bort möjligheten till dagskort (träna från öppning fram till 14:30) så jag betalar nu istället cirka 700kr för att få gå dit 4ggr totalt. Dyrt det också, javisst, men alltså jag bara måste få träna och det här vet ju ni som känner mig väl! ;P Kommer nu istället att dryga ut varje pass till typ 1½-2 timmar med en helkroppsrutin och därmed bygga om mitt tidigare uppdelade schema på ~1 timme.

Slitsamt var det, roligt var det, nostalgiskt kände det! Fick även bekräftat vad jag redan befarade: vågen i omklädningsrummet visade på en 2 kilos viktminskning... inte helt optimalt, när man tränar aktivt och redan väger så pass lite som jag ändå gör med tanke på längd. Försöker hålla samma matschema, ordentliga måltider och fasta tider som hemma i Sverige men det har varit svårt! Ska försöka ta igen det - äta mer och så ofta som jag ska göra (har varit svårt ibland, tiden springer ju iväg om dagarna).

TITELCafé Colorado i en galleria intill Nijo Station

TITELIskall latte med vaniljsmak satt inte dumt efter träningen!

Efter gymmet så gick jag som planerat (se gårdagens inlägg) till det närliggande caféet Colorado! Åh så trevligt det är här inne och gud så goda saker de serverar! Jag måste verkligen göra som för 1½ år sedan och åka in hit tidigt på förmiddagen bara för att kunna ta en av deras frukosttallrikar :D Nu blev det en panini med skinka samt potatissallad och så drack jag först en islatte, därefter en ischoklad! Och jäklar alltså, smaken på de japanska dryckerna är så oerhört mycket starkare än hemma i Sverige. Det här är choklad med kakao vill jag lova!

TITELInledde fikat med att skratta till Yotsubato

Satte mig först och läste Yotsubato i godan ro medan jag smörjde kråset och drack upp min latte ^^ Yotsuba är så sjukt söt och rolig att jag skrattade till fler än en gång där jag satt; här till vänster i denna bild testar hon olika teddybjörnar genom att krama dem - eftersom hon ska få sitt allra första mjukisdjur, så det gäller ju att det blir rätt! ;D På sidan till höger har hon krupit långt in mellan två bord för att få tag på en nalle som liksom tycks ha ropat på henne! Till sin fars stora förskräckelse när han väl ser sig om efter sin henne XD

TITELEn chokladig choklad och partikelnötning

Och så var det ju de här fördömda partiklarna ;P Men boken är fantastisk, både för att den lär ut så många olika typer av partiklar och varianter å dem, men främst för sina många grymt bra exempel på i vilka sammanhang de används! Läste något kapitel medan jag smuttade på den supergoda chokladdrycken ^^

TITELUtbudet av manga i det här landet går inte att förstå O_O

Manga. Manga manga manga. Det är helt ofattbart hur mycket manga det finns i det här landet!! Alltså... alla typer, alla genres, alla möjliga och omöjliga intriger och med huvudpersoner i alla åldrar, av samtliga kön, olika raser och både med samt utan superkrafter :P Marknaden är helt enorm och det känns ärligt talat som att man missar hur mycket som helst av att inte kunna förstå allting, då det är så komplicerad kanji i vissa men framförallt används uttryck som du absolut inte lär dig av att bara plugga språket. För där är ju mycket slang, till och med sådant som kan vara påkommet av författaren/illustratören.

Befinner mig för övrigt fortfarande i Nijo och den galleria där även Café Colorado ligger :)

2015-10-XX 21:XX

TITELEkorrar med mössor och koppar, som äter nötter? Varöfr inte! XD

Det här kan vara en av de bästa kapselmaskiner jag har sett X'D Gissa om jag var tvungen att lägga in nå pengar? ;))

TITELStudio Ghibli har typ den finaste av varor <3

Vad kan jag säga? Det här är bland det bästa med landet <3 ^^ Men som jag ju redan har skrivit och förklarat en gång så är de här maskinerna helt hopplösa att ha och göra med, eftersom vinsterna aldrig ligger lösa utan har preparerats så att de sitter fast - antingen i varandra eller i den yta som de ligger på. Så ska det tydligen vara, tror jag, men för mig känns det som rena fusket och att oddsen för att man ska lyckas få någonting är ännu mindre än när maskinerna istället bara är så proppfulla att produkterna klämmer fast varandra.

Gick en sväng här inne bara för att se vad som har hänt sedan senast, vad som är nytt, men avlägsnade mig därefter då jag behövde få göra ett stop på Yodobashi och handla lite godsaker inför helgen! :) Få tag på Ghibli-produkter vet jag ett bättre ställe för ^^

TITELJättegallerior finns det ett par stycken av och oj alltså...

Jag orkade inte ens försöka fota någonting här inne... :P Gick förbi, tog en liten titt på kartan över byggnaden innan jag gick in, fick nästan huvudvärk av alla butiker som jag ville gå till XD Typ som när jag http://conradargo.me/kuzuha-mall/ dag 179 förra året! Här skulle jag kunna spendera en hel dag. Faktiskt. Skojar inte :P Mat i mängder, caféer i mängder, butiker i mängder, shopping tills man har blivit helt utfattig ;D Så långt kommer jag ju självfallet aldrig att gå men kanske, kanske går jag in hit igen i framtiden och spenderar iaf 3-4 timmar och bara ser vad som erbjuds samt tar en matbit! :)

Men det är någonting för framtiden det, som sagt! Nu är det riktigt mörkt ute och cikadorna spelar sitt ganska mysiga, rogivande ljud som påminner en hel del som hur syrsor låter. Det är med andra ord dags att börja tänka på refrängen - och även en liten kvällsmåltid (som jag just har mumsat i mig), så att jag inte tappar mer i vikt ;P

Imorgon blir det intressant att se hur kroppen känner sig efter träningen och jag både hoppas, tror samt vet av tidigare erfarenhet att ett så här pass hårt träningspass brukar resultera i en god natts sömn! Annars är det inte mycket som står på schemat utöver att stoppa i sig godsaker (lördag!!), tvätta kläder och försöka att inte förgås av den värmebölja som ska skölja över oss just imorgon - med upp till 27 grader och stekande sol XD

Tack för idag och för att ni följer med mig på resan! Jättejätteroligt att se så många som kommenterat tidigare inlägg och ni får ursäkta om jag är långsam på att svara ibland, men den här bloggsidan har ju tyvärr inte den mest optimala lösningen till gästbok! Även om ni kan logga in på antingen Facebook eller genom Google så måste man alltså ha konto på endera plats för att kunna kommentera. Jag får heller aldrig någon notis om när detta sker utan det är bara att gå in på sidan och läsa varje enskilt inlägg med jämna mellanrum för att stämma av om någonting har hänt >_<'

Det var allt, imorgon lovar jag för övrigt att ni ska få se den där videon från Yasaka tempelgård som jag spelade in i tisdags, men fortfarande inte har hunnit med eller ens kommit ihåg att fixa i ordning och ladda upp! XP

2015-10-02 21:45
Loading Google+ Comments ...