Tråkigt väder, tråkig hals...

Dag 4,

Tvi, jag har egentligen ingenting emot att det regnar här i Japan eftersom jag fortfarande befinner mig i just Japan och det dessutom är oerhört varmt. Nästan ännu lite varmare eftersom luftfuktigheten lyckas stiga ytterligare och därmed uppnå en känsla av bastu vart man än befinner sig. Men just idag har det dels varit ännu tråkigare än normalt, fast samtidigt ändå lite passande - eftersom jag vaknade med en viss otrygg känsla i halsen... Därför blev det ingen träning idag utan jag håller ut tills imorgon. Istället har dagen mestadels spenderats inomhus, på mitt rum, i sällskap av C-vitaminrika frukter och diverse halstabletter :P

TITELDet regniga Kyoto

Men jag har ändå "vågat" mig ut en liten sväng, eftersom jag tänkte att all denna tid skulle kunna spenderas på att plugga extra mycket - när jag nu dessutom inte har lyckats lägga ned riktigt lika mycket tid på det som hemma i Sverige. Dels har jag ju haft svårt för att sova och dels har jag bara känt för att bege mig ut i staden istället för att sitta med näsan i mina läxböcker ;P Så, varför då inte ta med sig sagda böcker och leta efter ett trevligt café att plugga på?? :D

Detta visade sig ju dock vara betydligt lättare sagt än gjort, för vartenda café som jag passerade var antingen stängt, hade inget vidare caféutbud på menyn (vissa missbrukar verkligen namnet istället för att kalla sig "restaurang") eller var helt enkelt bara inte tillräckligt mysigt för min smak :P Så jag tog vad vi väl får kalla för den näst värsta av nödlösningar (att köpa med sig fika hem)...

TITELDet finns åtminstone fikabröd och sittplatser här inne...

Cirkle K är en av många närbutikskedjor där man kan finna både apoteksgrejer, färdigmat, dryck, småprylar och en hel del fikabröd. Den här butiken visste jag även hade sittplatser att erbjuda, så det fick helt enkelt bli som så att jag placerade mig här - efter typ 40-50 minuters spatserande i halvregnet. Som sagt, det må fortfarande vara varmt ute men det gör ju kanske inte saken så mycket bättre - speciellt om man känner sig lite sisådär i halsen :P Ville ju helst inte behöva anstränga mig mer än nödvändigt.
Nu var det dock mycket av tiden som föll bort på hur jag behövde hämta ut pengar också, och den platsen låg åt motsatt håll som alla caféer jag hade googlat fram. Om jag bara hade kunnat cykla så skulle hela denna utflykt ha gått mycket snabbare, men jag ville verkligen inte försöka balansera paraplyet i handen samtidigt som jag rullar framåt - även om nu oerhört många japaner gör på det viset, trots att det ska vara olagligt!

TITELLönnsirapsmorda bröd och en varm cafe au lait

Det blev således inte bättre än så här: ett paket väldigt tjocka brödskivor som hade lönnsirap på sig. Goda om än något torra. En varm kaffedryck köpte jag också, så blev det nästan som att sitta på café och fortfarande bättre än att vara på rummet :P Men därför spenderade jag heller inte mer än typ 20-25min här inne och höll mig till att påbörja Yotsubato #9. Kändes inte helt värt att dra fram läxböckerna och försöka göra någonting alltför produktivt här, jag får helt enkelt göra ett nytt försök framöver när det är finare väder - så ska jag dels utforska ett annat område och dels hoppas jag på att de caféer som nu var stängda då har öppet!

TITELHimlen sluter sig äntligen

Positivt var i alla fall att det slutade regna medan jag satt här inne, så då kunde jag få promenera hem utan att behöva känna mer fukt än nödvändigt som tränger sig in genom kläderna XP Notera även de två små söta djuren som hänger på tjejens väska - nere till höger i bild ^^ En panda och en... någonting! Jag tror bestämt att ni får en större och bättre bild av att högerklicka på den och välja "visa i ny flik/fönster". Men det var förstås först och främst allt det fina gröna som jag ville fota! X)

TITELIntressant smak, högst intressant...

Två avslutande bilder med mat ska ni också få se! I morse när jag satt och åt min havregrynsgröt så blev jag bjuden på detta av en av de två personer som sköter huset och har hand om alla gäster :D Detta är "umeboshi"; en typ av plommon som har torkats och även blivit saltat. Oerhört mycket surare än vad ett "vanligt" plommon smakar, med ett sting av salt. Den var inte dålig men heller inte jättegod och jag fick förklarat för mig att när man har ätit typ 10st, börjar man verkligen att vänja sig vid smaken och tycka om dem. Det var då roligt att få prova, men jag kommer kanske inte att sätta i mig riktigt många fler som 10st ;)

TITELMitt skafferi finns det inga galler i

Sista bilden blir på mitt skafferi, som jag har inrett i rummet - eftersom jag verkligen behöver utrymmet här! Kylen som jag har är ganska liten och det finns inget ställe att förvara torrvaror m.m på, så det här skåpet får duga - vilket passande nog är ganska kallt av sig också :) Maple Syrup Cookies köpte jag idag när jag promenerade förbi ett Liquor Mountain, vilket var otroligt att jag råkade hitta här i området! När jag bodde i Kohata så behövde jag promenera lite drygt en kvart för att komma till en sådan och de är verkligen suveräna att gå till för viss importerad mat och även billiga livsmedel! Tenderar nämligen ha väldigt låga priser överlag, även på just importerade grejer såsom bönor på burk och ostar. Bäst av allt är just dessa kakor med lönnsirap mellan sig, som jag ju åt ganska friskt av på i synnerhet lördagar under studieperioden. Det kommer mao att bli samma sak nu när de finns så nära tillhands XD

Så, där har ni hela denna relativt händelselösa dag! Imorgon ska vädret bli riktigt fint igen så jag hoppas att halsen känns åtminstone 95% bra då, så lär jag såväl träna som utforska mer av staden :) Vad som framförallt vore finfint att få göra är att sätta sig på Colorado Café i närheten av gymmet (se min (https://www.youtube.com/watch?v=LUvvMcPQCkg Kyoto-shi video)) och ta en liten lunchfika med studieböckerna och Yotsubato! ^_^

Plugga ska jag även ta och göra nu istället för att sitta mer framför datorn, så blir det nog lättare att sova sedan och jag får ett bättre samvete efter det misslyckade café-letandet!

Ashita mata ne! Hörs imorgon igen!

2015-10-01 20:20
Loading Google+ Comments ...