"Jag kommer hem igen till jul"

Dag 89,

Istället för att börja prata om idag, tänkte jag istället hoppa ett par månader framåt i tiden - närmare bestämt till våren. Familjemedlemmarna vet redan om detta, ett par av mina vänner likaså och i förrgår när jag publicerade en årsspecial i min YouTube-kanal ConraDargo Recenserar, fick även alla mina tittare veta att precis som hur Jöback sjunger om att komma hem igen till jul, så kommer även jag hem igen - till våren.

Det finns fler än en anledning till varför jag väljer att faktiskt avsluta min vistelse här tidigare än planerat, men den absolut främsta är hur pass mödosamma dock även givande studierna här är. För på 3 månader har man redan tryckt i oss elever samma kunskap som ett halvårs utbildning på en "enklare" språkskola hade gjort och än kvarstår ju 3 månader av den här terminen. Men att gå igenom 3 kapitel per vecka där varje kapitel täcker 15-20st glosor, 10-15st kanji och 3-5 nya former eller sätt att säga saker på, är verkligen inte det lättaste och även om jag absolut lär mig någonting nytt varje vecka, så är det också mycket som inte fastnar på grund av hur man inte hinner med att vare sig ta in eller ens repetera allt. Det finns liksom en anledning till varför jag kliver upp kl 8 på morgonen varje helg och pluggar och har gjort så även nu under vinterlovets dagar...

Således fattade jag beslutet för någon vecka sedan att återvända efter denna termin, som alltså tar slut i mars. Därefter planerar jag att försöka stanna kvar här i allt från bara 1 vecka upp till en månad extra, beroende på hur jag kan bo då det här huset som jag nu hyr ett rum i främst är till för studerande. Således håller jag på att överväga alla de alternativ som jag har i form av gästhus, vandrarhem, värdfamiljer och så vidare. Varför jag vill stanna kvar även efter att studierna har avslutats är ju självklart för att få se och uppleva så mycket som möjligt av allt det som landet har att erbjuda - när jag slutligen kan koppla av och inte hela tiden behöver tänka på läxor och repetition :)

Väl hemma igen ser jag väldigt mycket fram emot att få återuppta mina självstudier och repetera allting som skolan har lärt mig in i minsta detalj! För den här skoltiden ska jag givetvis ta väl tillvara på även när jag är tillbaka i Sverige - jag har ju som sagt fortfarande fått lära mig mycket redan och har flera månader kvar att försöka trycka in än fler ord, kanji och uttryck på som jag absolut inte har för avsikt att bara försaka :D För att inte tala om allt som jag ska få se och uppleva!

Så även om det givetvis känns tråkigt att komma hem tidigare än planerat, vill jag inte att någon hänger läpp för det eftersom jag inte gör det själv! Kul har det varit och än roligare ska jag ha det under de här sista månaderna :) Ser som sagt fram emot att fortsätta lära mig nya saker även på egen hand och nu när jag dessutom har varit här i landet en gång, så känner jag mig väldigt bekväm med att återvända hit i framtiden - oavsett hur långa eller korta dessa besök (i plural!) blir :D Det finns ju trots allt mycket med det här landet att sakna när man väl har lämnat det, så är det ju.

Och på tal om att sakna så blir det självklart jätteroligt att få träffa familjen samt alla mina fina vänner igen <3

Nu blev ju dagens inlägg kanske inte det muntraste att läsa, så därför lämnar jag er med åtminstone två bilder: den ena med en söt-ilsken kanin som pryder ett litet fotoalbum och den andra med två otroligt mysfina Studio Ghibli-tygpåsar ^^

Ninen

Påsar

2014-01-02 22:40
Loading Google+ Comments ...