En helg senare!

Dag 92,

Jamen tusan också, jag hade ju egentligen som plan att uppdatera bloggen igår men så stängde jag datorn för snabbt och kom inte på vad det var jag hade glömt förrän jag låg nedbäddad i sängen ><' Jaja, det senaste inlägget var ju på ett sätt viktigt att få synas så länge som möjligt, men det känns också lite trist att just det skulle få ligga högst upp under så pass många dagar :P

Idag blir det i varje fall en kommenterad bilduppdatering med en tillhörande video! Helgen har varit väldigt händelselös, såhär inför skolan som ju börjar igen imorgon. Har bara pysslat med sånt som jag vill få gjort innan ledigheten tar slut, främst nött den grammatik som jag har mest svårt för att minnas.

Men på tre dagar hinner det förstås hända nånting som är värt att fotografera och säga någonting extra om! Så nu kör vi :)

Komma ikapp 1

Go'fika på sötfat :D Det här hittade jag av en ren slump här i huset är jag letade ett fat att ta kakor på! Urmysigt, vill ta med mig hem till våren ;)

Bortsett från mina sedvanliga, goda Maple Leaf-kakor så ser ni även en "chokopie"! 9st sådana kostade bara 300 Yen (knappt 20kr) och var hur goda som helst; med en ganska sockerkakig konsistens samt smak och ett tunt lager vanilj i mitten :)

Komma ikapp 2

Mer godis, eftersom det trots allt har varit helg 8) Kul grej det här med Japan och behovet av att förpacka allting i småpåsar; jag har för mig att jag redan nämnt nötpåsarna som innehåller mindre nötpåsar med nötter i sig? Här hade jag köpt en liten påse med chokladtryffel och självklart visade sig varje tryffelbit vara förpackad 8)

De gillar liksom att begränsa hur mycket som ska ätas och att det man inte äter upp fortsätter att hålla sig färskt!

Komma ikapp 3

Julklappsdags igen!! Jag fick ju pengar av mamma i julklapp, som bland annat spenderades på skor, och nu har jag även handlat för resterande summa! Idag anlände det första av totalt tre paket från Amazon, innehållandes först och främst vol. 1 av denna underbara serie: Kimi ni Todoke, eller From Me To You som man har översatt det (jag skulle snarare säga "Reaching You", men men). Animen blev jag helt förälskad i 2010 och 2011 bloggade jag om säsong 2. Nu tänkte jag kika på originalet och se om jag lyckas läsa den, bara för att det är mys :3

Komma ikapp 4

Ett litet utdrag från denna hjärtvärmande och fullkomligt underbara historia :)

Men jag fick även någonting mer i dagens leverans och här får min mobilkamera samt röst ta vid! :D

Det var alla bilder som jag hade att erbjuda! I övrigt ska det även tilläggas att jag sprang (snarare joggade, höll nere på tempot) en liten runda i området igår - upp mot bergen som ligger i närheten, där jag fann en golfbana. Kul att se, jobbigt att springa på grund av hur mycket uppförsbacke det blev (klättrade totalt 149m enligt min mobilapp). Men det är lugnt för jag kommer inte att kunna komma tillbaka eftersom jag blev informerad i efterhand av personal på golfklubben att jag inte fick vistas på området XP Inget konstigt med det heller, jag trodde bara inte att jag "var i vägen" där jag sprang - vilket självklart inte var mitt ute på greenen eller någonting sådant! :P

Husets ägare har också hunnit besöka oss i dagarna som passerat! Mycket, mycket trevlig kvinna som även talade engelska, fast hon körde stenhårt på japanskan med mig eftersom jag trots allt förväntas kunna en del X) Kul men jobbigt var det - svårt att uttrycka exakt vad man vill få sagt, desto lättare att förstå vad som sägs.

Det var det! Nu ska jag äta kvällsmat och om 2 timmar är det sovdags :D Förväntar mig en hel del läxor imorgon eftersom det är så den här skolan fungerar, blir inte förvånad om man rent utav har förberett ett prov för att kontrollera hur mycket eller lite vi pluggat under lovet ^^'

2014-01-05 19:55
Loading Google+ Comments ...