Komma online och ikapp!

Dag 97,

Här är jag! Nu kan ni känna er lugna igen för jag är inte död, bortsprungen eller fängslad - har bara haft lite serverproblem ^^ Det hela började med hur DigitalOcean, varifrån jag hyr serverutrymme för domänen, mailade mig för ett par dagar sedan och sa "hoppsan, serverkrasch, det var ju dumt!" och att man jobbade för fullt med att felsöka. Så hittade man problemet, åtgärdade detta och började starta upp servrar en efter en igen. Toppen, inget att bekymra sig över då med andra ord - jag bara låter sidan vara en dag eller två och fokuserar istället på plugget.

Men så påpekade en gammal vän till mig att bloggen var nere... märkligt tyckte jag efter DigitalOcean fått ordning på allting - och de delade min förvirring eftersom allting såg bra ut på deras sida.

"Hur försöker du komma åt sidan? Via SSH eller en webbaserad konsol?" frågade supporten mig...

...eh?

Vad för rapparkalja pratar den här personen?

...jomen just ja, heh, jag måste ju förmodligen logga in på min domän och starta om det program som faktiskt gör att hemsidan går att nå ^^' Tänkte inte så långt eftersom jag verkligen inte är van vid att äga en hel sida, med namn och allt.

Så, detta är vad jag har suttit med den senaste timmen: försökt förstå mig på hur tusan jag bar mig åt första gången som jag gick igenom samma process för att komma igång med bloggen.

Som synes gav all läsning på internet och allt testande av kommandon och djävulskap, slutligen resultat, och således kan ni nu läsa dessa tråkiga meningar av tekniskt bortförklarande :P

Om jag skulle försöka komma ikapp med bilder och inlägg istället, såhär 5 dagar efter det senaste? Det vore nog en bra idé, men klockan är efter midnatt å ja är trött... Så vad sägs om att vi tar det imorgon istället? ;P

Bilder ska åtminstone levereras! Bara så att faktiskt ni får se någonting också - speciellt efter den utdragna genomgången av mumbojumbo som inledde detta inlägg. Jag ger er därför bilder av hur Kyoto har sett ut idag: snö på morgonen, kvällsmörker på kvällen!

Vi hörs igen imorgon :) Natti!

Dagens bilder

Dagens bilder

Dagens bilder

Dagens bilder

Dagens bilder

Dagens bilder

Dagens bilder

Dagens bilder

2014-01-11 00:38
Loading Google+ Comments ...