Konsten att chilla runt!

Dag 5,

Som jag skrev igår som avslut så hade jag absolut inga som helst planer för idag. Bortsett från att springa, och sprang gjorde jag också – kl 8 på morgonen (sov bra i natt!) under tiden som tvättmaskinen tog hand om min första last med smutstvätt! Man svettas en hel del här, kan jag avslöja, när det är typ 21-24 grader utan solsken (än så länge) varje dag och därmed väldigt kvavt ute! Utan att gå in mer i detalj på det ämnet, så vill jag... huh, det där var märkligt. Ungefär lika märkligt som den urgamla japanen som stannade mig på gatan för cirka 1 timme sedan och tog mig i hand och sa ”have a good evening!” (f.ö en sjukt rolig slumpartad händelse!). Det märkliga som hände nyss var att det stänkte vatten på mitt ben, men det finns verkligen inget ställe som det vattnet kan ha kommit ifrån – annat än min ordentligt åtskruvade vattenflaska o_O Ändå finns där två små men tydliga vattendroppar på min högra vad... mycket märkligt.

Hursomhelst! Vad jag egentligen ville fortsätta att säga var att min morgon som sagt började med en springtur på 6km längsmed floden Kawabata, vilket är smått fantastiskt att kunna göra ^^ Därefter fixade jag med tvätten, åt frukost, tog en kort tupplur och handlade lite livsmedel. Efter att ha ätit en nyttig lunch här hemma i gästhuset bar det slutligen iväg ned på stan, för att softa och chilla! Såldes omvandlar jag nu detta inlägg till en bilddagbok med korta bildbeskrivningar, sådär som jag brukar göra när jag har fotat en del under dagen men ingenting särskilt värt att skriva en uppsats om :)

TITEL Cykelbild förbi ett megastort tempelområde som jag glömt namnet på, för att jag ju inte har det minnet X)

TITEL Vad jag letar efter är en BOOK-OFF där jag kan få tag på Flying Witch #2, nu när jag redan har fått tag på nya Yotsubato! Finns fyra sådana butiker här i stan, så någonstans ska det väl gå att få tag på (även om jag bommade på en i förrgår).

TITEL Panorama vid Horikawa Gojo där jag gick in i den första butiken och letade, men de hade endast bok #1 – som jag ju redan äger ><

TITEL På väg till nästa BOOK-OFF, stannar vid ett rödljus och tar en bild ^^

TITEL I vad jag tror är Kyotos _största_ BO-butik lyckas jag faktiskt få tag på #2, som dessutom är det enda de har!! :D Sneglar även på den sjuka mängden figurer och dylikt som också erbjuds!

TITEL Badrumsspegel-selfie ^^

TITEL _Tre_ helikoptrar ovanför Gion-Shijo, men jag har ingen aning om varför

TITEL Cyklar vidare mot Yodobashi för att jag är fikasugen, och det _är_ ju faktiskt lördag idag så då kan jag fika precis vad jag vill! ;)

TITEL Stannar upp vid Kiyomizu-Gojo för en bild :)

TITEL Mycket cykeltrafik idag! Överlag var det gott om folk överallt, eftersom det ändå är lördag

TITEL Ville egentligen till Starbucks för att testa en lönnsirapsfrappe som de serverar just nu, men det var fullsatt och då är Dèlifrance mitt naturliga andrahandsval! ^^

TITEL Melonbröd, typ smördegsbulle med choklad i, iskaffe latte ^^

TITEL Handlar även lördagsgodis! Låtsas-Oreos för att det var så länge sedan, Caramel Corn för att det är mitt favoritgodis här i Japan ^^ Typ som karamelliserade majsbågar, fast otroligt mycket godare än vad majsbågar är!

TITEL På väg hem går jag även in i en kiosk för att handla glass i det här superkvava vädret! Här är ett litet smakprov från urvalet av glassar i Japan :)

TITEL Det blev en sådan här för att jag ätit dem tidigare och de är mums ^^ Fortsätter att läsa i Flying Witch #1 en gång till innan jag tar mig an #2!

TITEL Och dagen avslutas med att jag läser ut FW medan jag äter ramen med gyoza till på ett riktigt bra litet ställe här i närheten som jag upptäckte förra året!

Det var det! Imorgon har jag nog faktiskt först och främst tänkt att bara plugga. Så det blir troligtvis ingen uppdatering alls då, kan ändå behöva vila upp benen mer än så här efter springturen i morse :)

Ha en fortsatt bra helg allesammans!

2016-09-24 20:00
Loading Google+ Comments ...