Läkarundersökning och delleverans!

Dag 28,

Helg! Äntligen! Långhelg dessutom eftersom det är någon form av helgdag här på måndag, så det blir ingen skola förrän på tisdag :)) Och vi fick heller inte mer läxor är vad som är normalt, så det blir en riktigt skön helg - med absolut ingenting inplanerat utöver träningen, som jag verkligen längtar efter att få utsätta kroppen för ^^ Har funkar bra den här veckan att koncentrera sig på skolan hela dagen lång - bortsett från två snabba löpningar - och istället spara träningen tills nu. Känns som att tiden blir mer effektivt spenderad och jag slipper känna mig stressad med såväl studierna som träningen.

I skolan idag skedde en läkarundersökning direkt efter i lunchtimman, som ingen kunde utnyttja då vi inte fick äta någonting två timmar innan undersökningen pga urinprovet som skulle lämnas. Men det här är ju någonting som vi har vetat om hela veckan, så jag tog med mig en "obento" (matlåda) hemifrån att äta direkt efteråt och under en av förmiddagsrasterna så smaskade jag i mig lite sushi samt en onigiri - från det närliggande snabbköpet :)

Matdags 1

Matdags 2

Undersökningen i sig var sjukt effektivt upplagd; först gick hela klassen i ett rakt led till en servicedisk på campus för att få en stämpel i ett formulär och avprickad att man var där. Så gick vi vidare en och en till en slags läkarbuss för att bli röntgad, något som tog typ 20 sekunder per person. Vidare till nästa "station" en våning upp i huvudbyggnaden för att få en kopp till urinprovet och härnäst väntade mätning, vikt, syntest, blodtrycksprov och en allmän utvärdering. All data fylldes i på respektive station i formuläret som vi fått med oss. Snabbt och effektivt gick det :)

Det enda som kändes väldigt märkligt och lite "off" var platsen där man hade ställt röntgenbussen, för där såg det ut så här:

Röntgenbuss 1

Röntgenbuss 2

Men men, vad ska man väl med en ren omgivning till vid lite röntgen? 8)

Jag är för övrigt skeptisk till deras automatiska mätsticka som sa att jag bara var 183,5cm lång istället för de 186 som jag vet att jag är ;P Men så var den som sagt också automatiserad och hade därför både en och två synliga brister, om man studerade hur den mätte elevernas längd.

Jaja, nog om det - nu till kvällens (för mig) stora höjdpunkt: leverans från Amazon!! :D Beställde ett par grejer från den japanska nätbutiken i förrgår och fick hälften av allting idag, med ytterligare två grejer på ingående - kanske redan imorgon och annars hoppas jag då åtminstone på att få leveransen innan tisdag, eftersom risken är stor att jag i så fall missar att lösa ut paketen och således tvingas boka in en tid för det.
Vad var det då för någonting som kom idag? Jo, ett par fina möbler som har gjort att mitt rum känns mera personligt och praktiskt ^____^

Delleverans Amazon

Här har jag allting redo att packas upp och skruvas ihop :D Tyvärr saknades mejsel i förpackningen och så visade sig fallet även vara här i, så jag får köpa en imorgon och låta er alla hållas på tå fram till dess ;) Faktum är ju att ännu fler möbler är på väg, däribland en riktigt fin grej som jag har velat ha även i Sverige sedan ett par år tillbaka och som här i Japan känns som en obligatorisk möbel! Så kanske hinner den då hit imorgon och får göra bildspelet sällskap, eftersom posten delas ut även på helger i det här landet :)

Ha en fortsatt fin dag och kväll allesammans så skrivs vi igen imorgon :D

PS. Herregud det är redan november, vilket innebär en ny budget och att jag dessutom väldigt snart får fira en hel månad i det här fantastiska landet!

Dagens bild

Dagens bild

Dagens bild

Dagens bild

Dagens bild

Dagens bild

Dagens bild

Dagens bild

Dagens bild

Dagens bild

2013-11-02 00:10
Loading Google+ Comments ...