Läxor och tester

Dag 13,

Tredje skoldagen är över och jag börjar få trötta fötter av att promenera 45 min varje dag fram och åter mellan skolan å stationen, så nu har jag verkligen bestämt mig för att köpa en cykel i helgen - som jag kan ha mellan just denna sträcka i synnerhet, men också använda till annat (gymmet t.ex). Finns massor av cykelbutiker i området där skolan är så det är bara att välja och vraka, men ungefär en tusenlapp får jag vara beredd att lägga ut - för en cykel som har växlar, och med tanke på hur länge jag ska vara här så spenderar jag hellre 1000-1500kr på en mer ordentlig cykel än 500-700kr på någonting halvdant, kanske rent utav begagnat.

Ny skoldag idag och denna gick såå mycket bättre än igår! Nu hade vi Tsuno-san igen och hon är som sagt så himla pedagogisk av sig :) En del repetition blev det även idag, med mycket tal- och läsövningar. Det gick väldigt bra och var kul, just eftersom jag kunde känna hur jag hängde med ordentligt!

Tsuno lär ut 1

Tsuno lär ut 2

När vi sedan hade fått lunch kl 12.30 så blev det övningar som har med JLPT-provet att göra, alltså Japanese Language P Test: ett internationellt prov som mäter ens kunskaper och alltså är ett bevis på vad hur mycket man kan, världen över.

JLTP 1

Det finns fem nivåer totalt och jag hoppade in på den näst lättaste. Nu är detta alltså inte själva provet i sig, utan bara övningar inför det. Om jag sedan verkligen tar något prov... Vi får väl se :) Efter ett år här på KICL kan man klara allt från bara två upp till fyra av nivåer a beroende på hur bra man gör ifrån sig och hur mycket man lyckas lära sig. Klart lärorikt att sitta med på den här lektionen i varje fall och jag fick anteckna ett par ord och uttryck i mitt nya anteckningsblock som jag köpte igår - vilket var en klok investering för jag satt även och antecknade lite under Tsunos lektion :)

JLTP 2

Men utöver detta så har jag idag äntligen en vilodag! Inga ärenden, ingen träning... men givetvis fler läxor X) Sista kanji-provet imorgon, ytterligare cirka 30 kanji som man ska kunna tyda och skriva. Men det handlar även nu om väldigt grundläggande sådana - de första 100-150st som man lär sig är enklast att memorera pga hur olika de ser ut. Men sedan börjar man blanda ihop saker å ting ;P

På tal om prov och tester så fick jag tillbaka ett par uppgifter idag:

Provresultat

Som synes väldigt blandat - allt från 80% ner till 50% rätt. Men nu är det här också inga egentliga prov utan "bara" tester för att se var man står någonstans. Hade kunnat få 10% mer på kanji-förhöret om jag bara hade orkat med att lära mig hur man uttrycker sig när man ska säga en specifik dag: 20:e, 5:e, 28:e osv -- Det här _är ju faktiskt baskunskaper och någonting som min Genki-lärobok dessutom lärde ut, men jag hoppade ändå över det eftersom det vid den tidpunkten kändes som så onödigt att försöka lära sig. Här i Japan antar jag att det kan finnas en större poäng i att känna till systemet, så jag får plugga den saken i efterhand bara.

Men nu följer i alla fall ett helt vanligt bildspel från dagens lektioner (och sedvanliga morgonpromenad) och därefter ska jag sätta mig med mina läxor, så man kanske faktiskt hinner med lite Pokémon eller/och helt vanlig läsning (Warhammer-roman) också 8)

Ha en bra dag, ni som ännu har den framför er!

Dagens bilder 1

Dagens bilder 2

Dagens bilder 3

Dagens bilder 4

2013-10-17 19:30
Loading Google+ Comments ...