Tomas <3 iPhone 5S

Dag 12,

Yes! Jag har den! En iPhone 5S! ・゜゚・:.。..。.:・'(゚▽゚)'・:.。. .。.:・゜゚・

Men först och främst, skoldag nummer 2 ^^ Fick stifta bekantskap med ytterligare en lärare idag, som gick igenom lite grammatik man kan sedan tidigare men ändå kunde behöva repeteras - vad gäller hur man formulerar sig när man ska be om någonting samt även klockslag och tidsangivelser. Det gick typ i samma rasande tempo som med Nagashima igår, fast lite värre - ännu lite mindre pedagogiskt. Summa sumarum av den här klassen är att jag känner mig ännu dummare än igår -_-' Men det var tack och lov fler i klassen som kände samma sak (även om nu än fler tycktes förstå det mesta och även kunde ge bra svar på tal), så jag får väl ge henne en chans till nästa gång hon har lektion med klassen.

Dagens lektioner 1

Dagens lektioner 2

Det blev både läs- och talövningar där man såväl läste högt för klassen som två och två, samt genomgång av en av gårdagens läxor. Trist nog hade jag tydligen missat en hel uppgift pga att jag helt enkelt inte hängde med ordentligt när läxorna gavs igår, så det får jag ta igen tills imorgon - vilket dock verkade okej, ingen missnöjd min eller tillsägning.

Dagens övningar

Så vad jag gjorde var helt enkelt att ta fram sagda läxa medan jag satt i klassrum #52 på femte våningen och väntade på att få skriva kontrakt med mobiloperatören :)) Det fanns alltså sådant folk på plats idag för de som önskade sig ett abonnemang och det ville jag ju självklart ha. Även om jag självklart inte planerar att ringa några direkta samtal vare sig inom eller utanför Japans gränser, så har det känts enormt begränsande att inte ens kunna komma åt nätet för t.ex ordentlig navigering eller att slå upp hemsidor och komma åt Facebook m.m. Nu kan jag dessutom använda mobilen för att låta koppla upp min laptop samt iPad när jag inte befinner mig i närheten av något trådlöst nätverk!

Mobilmötet

Läxor och mobilmöte

Så efter typ 2,5 timme eller någonting sådant hade jag slutligen en iPhone 5S i handen, komplett med en söt liten presentpåse som innehöll lite småtjaffs och oförståeliga papper X) Givetvis hade man dock en engelsktalande representant på plats, som dessutom var lika tillmötesgående som sjukt duktig på engelska! Så jag har absolut fått all vital information förklarad för mig :)

iPhonen med påse

Efter mötet gjorde jag som så att jag tog mig tillbaka mot tågstationen men stannad till på ett café på vägen dit, ett som hette någonting roligt i stil med Handy Man Café och bara det namnet räckte ju för att jag skulle stanna upp och slänga upp dörren med ett leende X'D Här blev det en kaffe latte och någon form av fikabröd till - där brödet kostade 8kr å kaffet 20. Ägaren var, roligt nog, märkbart imponerad av att jag faktiskt kunde uttrycka mig ("en kaffe latte och även en sådan där, tack", typ) och frågade om jag kunde förstå lite japanska. Så då förklarade jag att jag var studerande å visade upp min väska med läxböcker, vilket fick honom att baxna en del och önska mig lycka tll X)

Fikabrödet

Handy man

Så har dagen alltså sett ut och nu ska, efter en snabb springtur utomhus i den svala kvällsluften, fixa dagens läxa - som inte alls var lika farlig som gårdagens! :D

Mata ashita ne, vi hörs igen imorgon!

Bilder från dagen 1

Bilder från dagen 2

Bilder från dagen 3

Bilder från dagen 4

Bilder från dagen 5

Bilder från dagen 6

Bilder från dagen 7

Bilder från dagen 8

Bilder från dagen 9

Bilder från dagen10

Bilder från dagen 11

Bilder från dagen 12

2013-10-16 21:31
Loading Google+ Comments ...