När lugnet infann sig

Dag 08,

Beroende på hur pass trötta mina ben skulle känna sig efter gårdagens löpning, hade jag både en och två planer för idag. Om allt kändes bra tänkte jag ta mig till Kohata för att återbesöka det område där jag bodde för 1½ år sedan. Om jag däremot skulle känna mig trött så var reservplanen att istället ägna dagen åt studier.

När jag vaknade och tog mig ned från våningssängen föll domen lika snabbt och skoningslöst som klingan på en giljotin. Mina vader var nämligen dödligt snabba med att påminna mig om vad fullständigt hade glömt bort igår: att stretcha. För när jag väl hade gjort mitt springpass var kroppen så pass varm och svettig att min enda tanke var "dusch". Efter den befriande duschen var jag så inställd på att ta itu med min cykel att jag egentligen redan vid tröskeln in till duschrummet hade lyckats förtränga alla tankar på stretching.

Så, ja. Vaderna skrek alltså på mig och jag bad om ursäkt genom att lägga alla större utflyktsplaner på hyllan. Istället rullade jag iväg på cykeln och intog en plats på ett av de många Starbucks som finns i centrum. Här spenderade jag 3 timmar innan jag slutligen kom fram till att eftermiddagsvädret inte var det mest lovande, så därför borde jag istället ta mig hemåt och kanske plocka upp någon matbit på vägen - istället för att spisa middag på Starbucks och därefter ta mig hem senare på kvällen.

Tur var det, för det hann bli riktigt svalt denna kväll så att cykla hem sent i t-shirt hade nog inte varit särskilt sunt. När jag var hemma tog jag därför på mig en macka, drog till Fresco och handlade ett par småsaker inklusive en boxad sushi - min första sedan ankomsten. Efter denna goda matbit blev det till att skriva en recension åt DigitalEcsape, som publiceras imorgon, och nu sitter jag alltså här och skriver blogginlägg.

Men längre än så här blir inte dagens uppdatering. Inga oförutsägbara händelser, inga spännande möten, inga konstigheter. Dagen har rullat på lika lätt och enkelt som cykeln under den korta transportsträckan fram och åter mellan såväl gästhus och centrum, som gästhus och Fresco. Ni ska dock självfallet inte bli bildlösa utan nedan följer ett par foton från idag, även om de kanske inte är så jättespännande :)

Nu ser jag faktiskt fram emot att få sova! Bara lite, lite mer plugg först ^^

2015-11-05 21:00

TITELSteker en potatisomelett med skinka och shitakesvamp till lunch

TITELBara en hel vanlig vy av Kyoto när jag tar mig in till centrum :)

TITELAlldeles snart framme - befinner mig på andra sidan floden Kamo nu!

TITELLite fräckt scenario inne på Yodobashi - där jag parkerar cykeln billigt ^^

TITELVyn från där jag sitter inne på Starbucks, med min sojalatte som var riktigt fyllig och rund i smaken! :)

TITELBlev bjuden på ett smakprov av te med smak av ros som var väldigt fräsch ^^

TITELBlä, böjningar av verb som man kan bli tokig på att försöka hålla reda på >< Det är så lite som skiljer ibland... ska gå igenom det här lite snabbt någon gång när jag inte har något annat att rapportera om.

TITELFikade en uppvärmd kanelscones med en helt suveränt välsmakande chailatte! Uj så god kombo detta var :D

TITELFågel! Juh :P

TITELOj så vacker himlen blir om kvällen! :D

TITELMiddagen ^^ Sushibrickan kostade 28kr och de extra risbitarna 10kr :) Detta är alltså tillagat på Fresco och smaken är verkligen superbra för priset!

TITELBild tagen främst till Martin och Agnetha: detta är en "manjuu", en typ av "bulle" vars deg är gjord av mjöl, ris och bovete med en fyllning av sötad röd bönmassa. Det som ligger ovanpå är en valnöt, eller "kurumi".

Loading Google+ Comments ...