Slutspurten inför slutprovet!

Dag 148,

Dag 148

Åh herregud, vart tog veckan vägen?! Det var den 25:e april när jag skrev mitt senaste inlägg och plötsligt har vi nu avslutat februari månad samt gått in på mars... Utan att jag har tänkt på hur pass många dagar som hunnit fortflyta däremellan.

Från dag 143 till dag 148, jisses...

Och gissa om jag har varit nå fokuserad på studierna den senaste tiden?? Ni vet, med tanke på att slutprovet börjar IMORGON! Det här är helt overkligt, jag har ju praktiskt taget färdigställt mina studier här. Det är liksom bara min "final exam" kvar och den är ju som sagt uppdelad på två dagar: måndag och tisdag (se förra inlägget. Därefter är det över, finito, 終わり. Bara att göra sig redo för examensdagen nästa söndag kl 13.

Men en sak i sänder va. Först och främst ska vi gå igenom veckan som varit och den här helgen som börjar närma sig sitt slut för min del! Vilket är rätt skönt med alla de timmar som jag på ett eller annat vis har ägnat åt språkstudier :P

Dag 148

Det kommer väl knappast som någon överraskning att dessa två bilder som ni nu har fått se, representerar hur såväl veckan som helgen har sett ut. Faktum är att från och med i torsdags har jag inte gjort mycket annat än sitta vid antingen köksbordet eller uppe på mitt rum och läst i såväl läroböcker som mangan Yotsubato - för att öva upp språkförståelse, kanji och ordförrådet. Insjuknade nämligen en smula i början av veckan när jag kände av både halsont, allmän trötthet, snuva och värk i kroppen. Kämpade mig igenom skoldagarna mån-ons men därefter fick det räcka. Stannade hemma på torsdagen och även om jag kände mig riktigt frisk och pigg på fredagen, så valde jag att vara frånvarande även då - till förmån för repetitioner hemmavid. Att spendera 2 timmar på att resa fram och åter mellan skolan för 3 timmars lektion kändes nämligen inte vidare effektivt i det här slutskedet av studierna :P

Och för att se till så att såväl kroppen som huvudet håller ångan uppe, har jag matat mig själv med energi i form av både socker, koffein och god mat under dessa sista dagar:

Så här såg lunchen respektive middagen ut i fredags :) För cirka 25kr får man en sådan där sushirulle på 8 bitar av antingen blandat eller specifikt innehåll. Den här som jag valde ut hade tonkatsu i sig: friterad kotlett. Det håller man sig riktigt bra på vill jag lova, även om de 6 bitarna på middagstallriken kanske ser lite ut ^^

Promenera i det fina vårvädret och hämtat frisk luft har jag också gjort en hel del emellanåt, för nu är våren verkligen kommen på riktigt! Det känns i luften, det märks på doften, det hörs på fågelkvittren :D Och så har det förstås blivit allmänt varmare här också - både under dagen och natten. Fryser inte alls lika mycket som tidigare när jag vistas i badrummet eller när jag ligger och sover, så AC:n på rummet behöver inte längre gå lika varm :)

Fredagskväll var det dessutom extra roligt då min vän Danny borta i Skåne äntligen hade mottagit det paket som jag skickade till honom för ungefär en månad sedan! Vi hade räknat med en betydligt tidigare leverans än så här, men bättre sent än aldrig tänkte vi och andades båda ut när paketavin äntligen dök upp :) Anledningen till varför vi båda hade gått och väntat på detta var för att få spela in ett specialavsitt av En Gaijins Vardag, där vi provsmakar en del av japansk godisläckerheter!

För bortsett från att ha fått ett par roliga figurer och annat pyssel, så hade jag även packat ner en hel del godsaker för Danny att tugga på och få uppleva några av de nya smaker som jag hittat här :D Så kunde vi dessutom bygga ett avsnitt kring detta ^^ Och det avsnittet går nu att lyssna på!

En Gaijins Vardag #16

Här är ett annat paket som jag har väntat länge på, cirka en månad, från Bodybuilding.com. Lite i senaste laget med tanke på att jag snart flyttar ut från huset och dessutom åker hem, men vad tusan - jag får väl ligga i och tugga ordentligt med piller samt dricka protein oftare än vad jag brukar! ;P Dessutom var den där väskan/bagen sjukt behövlig och extremt praktisk. Tidigare har jag alltid använt mig av Chiaras som hon ändå inte använder, men blixtlåset pajade för typ 1½ månad sedan och det tappade den en hel del stadga samt bekvämlighet av. Den här nya väskan är helt perfekt - väldigt rymlig och riktigt stadig, samt med perfekt längd på remmen och ett ordentlig handtag också! Blir suveränt att få använda under min kvarvarande period här och även när jag är tillbaka i Sverige :)

Men jag har ju även tryckt i mig lite socker helt på egen hand under den här helgen ;) Som sagt: matat kroppen med energi för att orka med alla studier! Här på bild ser ni två helt normala brödbullar, som alltså inte ens är sötade! Fantastiskt eller hur? Med tanke på hur japanerna annars inte tycks baka någonting annat än just sötsaker och till och med tenderar fylla vanligt, hederligt bröd med allt möjligt sött å gott:

Ja, ni ser ju. Grädde i vad som ser ut som korvbröd. Jag säger då bara det X) Men brödet på den förra bilden var som sagt helt normalt, vitt bakat. Gott till såväl kaffe som mat :) Köpte 4st för knappt 14kr och då har jag sparat en till tisdagen - när det ändå är fettisdag och jag har grädde över från gårdagens middag:

Jag har med andra ord planer på att göra en egen variant av en semla, med vad jag kan få tag på :D Som sagt, att få tag på bröd med grädde i sig är då absolut inga problem, även om det kanske inte kommer att smaka just semla. Men nu när jag ändå har både bröd och grädde till övers så ^^

Och det blev faktiskt en hel del godsaker igår ska erkännas. För bortsett från de smaskiga pannkakorna så tog jag mig även en fika efter att ha gått och tränat på gymmet - eftersom min kropp kändes redo för den fysiska påfrestningen och jag dessutom började känna viljan att klättra på väggarna efter allt stillasittande ;P Jag pluggad dessutom ombord på tåget dit, så ingen tid gick till spillo!

Så här såg det ut på ett intill gymmet närliggande bageri där man även har ett par sittplatser att erbjuda. Så jag tog mig en bit rågbröd och två godsaker för totalt 24kr och satte mig att läsa ^^ Först blev det Yotsubato och därefter lite kanjirepetitioner!

Fullkomligt normala situationer i den här mangan XD Satt och fnissade högt för mig själv på bageriet och gladdes åt att faktiskt kunna förstå de roliga situationerna och vad som stod :) Läste även en del hemmavid på eftermiddagen efter att ha ätit middag, men det slutade snabbt på det här viset:

Så pass trött var jag efter allt pluggande X) För både igår och idag (ja faktiskt även torsdag samt fredag, för den delen) har jag stigit upp strax innan 8 och påbörjat dagen med frukost, därefter satt mig för att plugga! Och ibland rinner ju orken bara ur en, så är det. Men en kort tupplur på 20-30 minuter och en kopp kaffe direkt efteråt brukar lösa det problemet ;D

Några fler tupplurar behöver jag ju ändå inte tänka på att ta nu, för snart är det ju över! Endast någon timme kvarstår av den här söndagen och när måndag samt tisdag väl är över så ska jag verkligen pusta ut, oavsett hur det egentligen gick på provet. Bara att kunna lägga all skola bakom sig (bortsett då från repetitionerna som jag kommer att pyssla med på egen hand även därefter).

Men mer om det då, nu har jag suttit här och skrivit tillräckligt länge ;)

Saynoara och ha en fortsatt fin söndag allesammans!

2014-03-02 21:10
Loading Google+ Comments ...