Stor i Japan

Dag 165,

Tokyo-resan

Ja jösses hörni, Tokyo - en sådan stad... Fast ändå inte. Sista dagen som spenderades där kunde jag faktiskt inte låta bli att sakna mitt hem i Kyoto.

Tokyo är precis sådär som jag trodde att det skulle vara: löjligt stort med fantastiska butiker och fler människor än jag någonsin har sett på ett och samma ställe. Byggnaderna var så höga att jag blev yr bara av att titta upp på dem och samma känsla infann sig i vilken butik jag än gick in i - för att där fanns metervis med fullproppade hyllor.

Tokyo-resan

Men Tokyo är ju just detta: en storstad. Och jag är ingen storstadspojke. Såhär i efterhand skulle jag ju aldrig kunna tänka mig att flytta till Tokyo, däremot skulle jag inte ha några som helst problem att vilken dag som helst bosätta mig i Göteborg.

Men så är ju också Göteborg självklart inte likt Tokyo. På något sätt eller vis. Jag menar bara att även om Tokyo har sina mastodontiska byggnader med tillhörande neonskyltar som skriker bling-bling, så är det lite för mycket för att jag ska känna att "Här vill jag gå var eviga dag". En känsla som förmodligen bottnar i att jag är något av en småstadspojke som dessutom vuxit upp en bra bit utanför stan :) Som sagt, jag skulle lätt kunna byta ut Umeå mot Göteborg och vara nöjd med det, men det är också delvis för att göteborgare är så himla trevliga ^^ Därmed inte något ont sagt om Tokyoborna! Tvärtom fanns där flertalet enormt trevliga personligheter som man kommer att minnas och jag misstänker starkt hur mina fyra vänner från Geisha Robot Sushi Time, som jag nu slöt upp med där borta, kommer att träffa många fler under sin kvarstående tid :D

Tokyo-resan

Hursomhelst, om man nu bortser från att jag alltså trivs bättre som invånare i Kyoto, vad gjordes egentligen i denna huvudstädernas stad? Vad såg jag? Vad åt jag? Vad köpte jag? Ja alltså... om jag 1) skulle försöka skriva ner allt som sågs och upplevdes eller 2) lite snabbt kommentera på alla de bilder som togs där borta, så skulle jag behöva sitta här i timmar och fila på detta inlägg. Förmodligen skulle ni som läser detta då också behöva sitta och läsa samt scrolla lika länge :P Därför gör jag det hemskt enkelt för mig och bara slänger upp ett par väl utvalda bilder här som jag känner att jag vill få just kommenterade, medan resterande foton hamnar i ett virtuellt album som ni kan besöka genom att klicka här. På det viset slipper jag dessutom sitta och utföra 204st kopiera/klistra in-kommandon för att få upp bilderna här på bloggen XP

Men för att ni inte helt ska gå miste om att få höra min historia om Tokyo så har jag även en annan lurig idé: podcast. Nu till helgen kommer det nämligen att publiceras ett avsnitt där jag helt enkelt berättar om just Tokyo-resan, så på det viset kan ni alltså få höra precis hur det var där borta och vad jag tyckte samt tänkte. För det är ju så mycket enklare och bekvämare att faktiskt prata om upplevelsen än sitta och försöka författa ner allting, hur roligt jag nu än tycker att skrivande är.

Win win, helt enkelt! ^^

Och med det sagt så är det väl bara att tuta och köra:

Tokyo-resan

Ett uttryck som dels säger "Hej jag är lite kvällstrött" och dels "Gud vad omständigt att jag måste in till Osaka bara för att kunna hoppa ombord på bussen". För så var det; jag behövde ta mig till grannregionen och grannstaden eftersom bussen, av någon anledning, inte ville stanna i Kyoto. På tillbakavägen var det däremot inga problem att hoppa av här i Kyoto. Jaja.

Tokyo-resan

Frukost på tåget från stationen - där jag hoppade av bussen och istället klev ombord på det tåg som skulle föra mig till Asakusa och hotellet, vilket låg typ bara 50-100 meter därifrån. Det blev en äggsmörgås till mat och kaffe till dryck, bara så att jag höll mig tillräckligt fungerande i en timme innan det var dags att träffa mitt sällskap :P

Tokyo-resan

Adam <3 Gud vad bra det kändes att få träffa såväl honom igen som Josefin, Sofia och Joel :D Och det roliga är ju att när vi väl liksom "kom igång" och strosade runt i Akihabara - som var vårat första resmål tillsammans - så kändes det ungefär som att tiden hade stått stilla och vi helt enkelt umgicks som om det vore i Umeå :)

Tokyo-resan

Vi gick aldrig in i något sådant här café men jag tyckte att denna gatuskylt var väldigt sött gjord och roligt nog så fanns det här stället bara 3 meter (jag skämtar inte) från mitt hotell ^^

Tokyo-resan

En bar som vi gick till efter att ha slutit upp med Adams bekantskap från sin senaste vistelse i staden - för 7 år sedan. Vad jag håller i handen är en form av soda som smakade lite som 7 Up eller Sockerdricka :) Med andra ord sjukt gott!

Tokyo-resan

Karaoke den första kvällen, för att det hör till ett Japan-besök ^^ Här har vi såväl Adams vän Yoshiko som en god vän till henne - som slöt upp med oss på baren och därefter följde med till denna mycket underhållande plats!

Mer om detta i podden :)

Tokyo-resan

Dag 2 inleddes med frukost på KFC, vilket blev mitt första besök här på denna kedja! Valde ut en fiskbaguette som jag misstog för kyckling, men det var gott ändå 8)

Tokyo-resan

En fantastiskt stor och vacker park som fick mig att känna mig som hemma i Kyoto :D Yoyogi var namnet på parken.

Tokyo-resan

En av många bilder från de två bröllop som hölls på detta tempelområde just som vi dök upp :) Vi befinner oss för övrigt alltså fortfarande i Yoyogi.

Tokyo-resan

Folk, någon? Den här gatan är, liksom Teramachi här i Kyoto, känd för sina butiker och väldiga folkmängder ^^ Väldigt, väldigt söta och speciella butiker dessutom, många av dem åtminstone.

Återigen, mer om detta i helgens avsnitt av podcasten :D

Tokyo-resan

Crepes är verkligen sanslöst jäkla gott att äta :3

Tokyo-resan

Rullbandssushi! Sätta sig till bords vid en disk med ett rullband på sig och se tallrikar med sushi komma åkandes :D Bara att plocka det man vill ha och betala därefter: tallrikarna (rättare sagt maten) kostar allt från 13kr upp till 35kr styck beroende på färg!

Tokyo-resan

Jag garvade när jag såg det sista förslaget på användningsområden som fanns tryckt på baksidan till denna pekskärmspenna XD

Tokyo-resan

Alltså, Japan... Varför? Vad är grejen? Vad håller de på med?? X)

Tokyo-resan

Tvi vad här var mycket kärlek!! ;D Kunde inte låta bli att ta den här bilden när Jossan började med att omfamna Adam och Sofia därefter gjorde samma sak - mest för att de var så trötta i benen efter såväl gårdagen som denna dag ^^

Tokyo-resan

En bild från det avkopplingsområde/vardagsrum som fanns på kapselhotellet där jag bodde. Här sitter jag med mitt kvällsmål innan det var dags att sova :)

Tokyo-resan

Nya äventyr den tredje och sista dagen för min egen del! Iväg mot en helt annan park än igår - för att leta efter folk som uppträder eller bara klär ut sig :)

Tokyo-resan

En av många skickliga artister i parken. Den här killen dansade runt till asiatisk musik och bytte med jämna mellanrum ut sin ansiktsmask på en hundradels sekund :D Vi såg även en tjej som låg bakåtlutandes på rygg och snurrade/jonglerade såväl tyger som bord med sina fötter.

Tokyo-resan

Inte ett körsbärsträd men väl ett plommonträd! Förklaras lite mer i podcasten ^^

Tokyo-resan

Provade på en kinesisk ångbakad "bulle" med kött i sig, som jag länge har velat prova på och nu när de ändå såldes färska i parkområdet så slog jag till :) Inte så tokigt, jag har varit lite orolig över hur såväl brödet/degen som innehållet ska smaka. Inget jag direkt längtar efter att få äta igen men det var då en väldigt mättande och lagom god lunch för bara 30kr.

Tokyo-resan

Fick mig att vilja börja åka skateboard ;D

Tokyo-resan

Lustigt nog firade an Saint Patrick's Day med pompa och ståt här i staden. Underhållande var det då att se på, med såväl säckpipor som riverdance :)

Tokyo-resan

En fantastisk Tintin-butik där det gick lite pengar av att vi snubblade över 8)

Tokyo-resan

Ja ni vet, det var ju inte helt rätt för T-rex på sin tid - med rävar och ekorrar som jämt och ständigt skulle upp på dess rygg XD

Tokyo-resan

Fyndigt, en spaghetteria ^^

Tokyo-resan

Mat på Friday's, vilket också blev mitt första besök på denna kedja. Smakade himla bra här, tog en grillad focaccia med kött, champinjoner, lök, paprika och mozzarella :D

Tokyo-resan

Ett av många raststopp som gjordes under bussfärden på väg hem och här ser man varför jag älskar mitt Kyoto: landskapet, omgivningen, atmosfären :)

Det var det! Som sagt, för många fler bilder ska man besöka det här albumet.

Tack för idag! :D

2014-03-19 21:00
Loading Google+ Comments ...