Packa pappas kappsäck (och Uji-bilder)

Dag 167,

Dagsfärska bilder

Sådääär då var allting iväg - alla mina prylar har såväl paketerats som postats! Här ser ni mig i full sjå med att packa kotatsu-bordet, som jag bara måste få ta med mig hem till Sverige! Har ju velat ha ett sådant här i flera år men att försöka beställa hem något har alltid slutat med hur frakten skulle ruinera mig. Men här på plats i Japan kommer jag att kunna använda mig av markpost och därmed få såväl bordet som allting annat att skeppas via båt, vilket förvisso ger en leveranstid på 1-3 månader men så kostar det också bara en bråkdel av vad till exempel flygpost hade gått på!

Dagsfärska bilder

Och jag behövde verkligen prioritera kostnad framför leveranstid, för det har ju blivit en del prylar under det här halvåret X) Men faktum är att jag hade många fler presenter att paketera än egna saker! Jag har ju nämligen försökt sikta på att inte utelämna någon av alla som jag känner, utan hitta någonting till samtliga. Ett ganska dumt mål egentligen med tanke på hur många jag faktiskt har i min bekantskapskrets XD Därför har jag köpt väldigt mycket som "kan vara bra att ha" - ni vet såna småsaker som passar de flesta, som man kan ge till nästan vem som helst :)

Så, ja, det blev ju ett smärre pusslande att försöka få allting att rymmas och i ärlighetens namn har jag fortfarande både ett och två paket kvar att skicka... Men de får vänta, för jag kommer nog hursomhelst att vilja handla bara lite till under de här sista 14 dagarna innan jag åker hem! Men jag ska givetvis lägga band på mig själv samt min plånboken och istället se till så att mina pengar läggs på upplevelser snarare än materiella ting! :)

Dagsfärska bilder

För den nyfikne så har jag skickat totalt 5 paket av varierande vikt mellan 3kg upp till 6kg och detta har kostat mig ungefär 1000kr. Att skicka bordet kommer att kosta ytterligare 400-600kr - med den stora filten i ett separat paket eftersom det inte gick att lösa på annat vis. Allting går åtminstone iväg i originalförpackning - eftersom jag har tänkt på detta ända sedan jag införskaffade bordet - så jag hoppas verkligen att det håller sig fint hela vägen fram till Sverige.

Just nu är jag bara glad över att ha fått iväg allting utan att det kostade mig mer än så här, för jag har varit lite orolig över hur pass mycket det egentligen skulle bli och framförallt var det skulle landa kostnadsmässigt.

Dagsfärska bilder

Men det finns en sak till som jag har varit tvungen att tänka på såhär i utflyttningstider och det är att avregistrera mitt medborgarskap i Uji! Så idag tog jag mig iväg till stadskontoret och det var ju verkligen inte igår, faktum är att jag fick väldigt nostalgiska återblickar från när jag och Robert var här första månaden för att just bli medborgare :)
Drygt nog visade det sig dock vara någon form av nationell helgdag idag (de vårliga dagutjämningen) så husets alla avdelningar var helt enkelt stängda... "Nåväl" tänkte jag och gick istället på en liten upptäcktsfärd i Uji - eftersom jag aldrig har spenderat mer tid här i staden än för att just registrera medlemskap eller betala in försäkringspengar! Och jag har ju ändå all tid i världen för sådant här nu, så varför inte passa på medan jag fortfarande bor kvar i området :D

Dagsfärska bilder

Spatserade in på ett stort matvaruhus och tänkte stilla för mig själv att det är tur man har den här självdisciplinen som kommer med ett seriöst tränande och fitness-tänk, för annars hade jag verkligen kunnat äta ihjäl mig här 8) Det finns så sjukt mycket gott överallt - från bagerier till just livsmedelsbutikernas färdigmatsavdelningar - att man skulle få magont av att försöka sig på att provsmaka allting som ser intressant ut! Tycker särskilt mycket om de här diskarna med färdigmat som erbjuder allt från fiskfiléer till kycklingspett och allt möjligt som är friterat :) Samt även hela portionsmåltider av både sushi och annat gott - som blivit tillagat!

Dagsfärska bilder

Jag kommer att sakna sånt här hemma i Sverige :'D

Dagsfärska bilder

HAHAHA! På de gula skyltarna med en hund och en katt står det "Voff-Mjau Gatan" XD Det var helt enkelt den avdelning där det såldes hund- och kattartiklar ^^

Kuriosa: i Japan säger man att hundar låter "wan wan" (voff voff) och katter "nyan" eller "nyaa" (mjau) :)

Dagsfärska bilder

Dagsfärska bilder

Lummighet och natur som jag också kommer att sakna <3

Dagsfärska bilder

Nejmen hallååå där du ytterst inbjudande plats! ;)

Dagsfärska bilder

Inte så stort eller mycket att se men ändå mysigt och naggande gott :) Jag må även älska att gå in i kyrkor, eftersom jag finner dem lika imponerande som vackra, men det här är ju så mysigt så att det förslår! Dessutom går det ju att finna tempel lite varstans i det här landet - inte riktigt samma sak med kyrkor hemma i Sverige.

Dagsfärska bilder

Nog ser väl det här ut som en stig? Det tyckte då i varje fall jag - så jag bara drog iväg å lät min myskänsla styra mig ;D

Dagsfärska bilder

Förbannat! >_<'

Dagsfärska bilder

Tillbaka längsmed vägarna igen för att fota ett par fina byggnader och gränder. Alltid när jag ser någonting sådant här, det vill säga rosa hus, så tänker jag på mamman till en mycket nära och god vän till mig som är väldigt förtjust i sagda färg ^^

Fler husbilder från området får dock, för jag har just en sådan bildblogguppdatering inplanerad för framtiden sedan länge tillbaka! :)

Dagsfärska bilder

Våga trycka söta burkar även i Sverige! :'D

"Mama ga tukutte kureta mono wa tottemo oishii!"

Jag tror att det man försöker säger här är ungefär att "Det som mamma har gjort åt mig är väldigt gott!" med den potentiella undertonen av att den här chokladen är jättegod därför att mamma har tillagat den.
För "Mama" är absolut precis vad det låter som: mamma. "Tukutte " borde vara en viss form/böjning av verbet "att göra/tillverka" (tukuru), medan "kureta" är att ha fått någonting från någon - i det här fallet matlagning (eller rättare sagt då choklad som tillagats) . "Mono " är en sak eller ett ting och "wa" understryker att det är den som vi pratar om just nu - för att säga att "just detta". Avslutningsvis är "tottemo oishii" ordagrant översatt "jättegott" (eller "jätte gott" om man nu skulle särskriva det som med japanskan här ovan).

Så, då vet ni ^^

Dagsfärska bilder

...det är när jag ser såna här vyer som det faktiskt skär i hjärtat på mig när jag reflekterar över hur jag snart kommer att åka härifrån och lämna allting :( Men jag lovar och svär att återvända om senast 2 år, så är det bara. Om det sedan blir i form av en liten minisemester, 1-2 månaders boende eller rent utav fortsatta studier får tiden utvisa.

Dagsfärska bilder

Ehm, vad var det nu jag sa i början av det här inlägget om att inte lägga ut mer pengar på materiella ting?? X) Men vadå - den lilla figuren (kartongen) var på extrapris för bara 8kr och dryckesflaskan är speciellt framtagen för att franchisen firar 10 år!!! Dessutom var drycken fylld med C-vitaminer, så det var ju nyttigt att dricka den ;D

Dagsfärska bilder

Avslutar det här inlägget med två spontana mackor till lunch bestående av vad jag har tillgängligt i kylen som måste ätas upp: potatis samt sallad 8) Det här är tredje gången denna vecka som jag äter just detta antingen till lunch eller som ett mellanmål!

Eftersom jag dessutom har tre portioner med nedfryst köttfärssås kvar, lär mina sista middagar se väldigt likadana ut 8)

Dagsfärska bilder

Dagsfärska bilder

Och så en sista matbild på de jordgubbar med sötad, kondenserad mjölk som jag köpte igår :) Jordgubbarna kostade 13kr och den kondenserade mjölken för samma summa pengar... ja, alltså japanerna måste ju söta allting, så är det bara X) Jag kan ju säga att den smakade betydligt mer socker än mjölk, men det var väldigt gott att ha till!

Nu följer här ett bildspel med resterande foton som jag tog idag i Uji, så har ni lite att glo på tills min nästa uppdatering som kommer på söndag - efter utflytten! :D

2014-03-21 14:30

PS. Jag har nu alltså bara två dagar kvar i det här huset, därefter flyttar jag till Jeremies lägenhet - som han är sjukt snäll nog att låta mig få låna under tiden som han själv gör en resa genom Japan!

Dagsfärska bilder

Dagsfärska bilder

Dagsfärska bilder

Dagsfärska bilder

Dagsfärska bilder

Dagsfärska bilder

Dagsfärska bilder

Dagsfärska bilder

Dagsfärska bilder

Dagsfärska bilder

Dagsfärska bilder

Dagsfärska bilder

Loading Google+ Comments ...