Tomas är förtjust, Kyoto förtjusande

Dag 173,

Ååh! Jag är glad! Kyoto är vackert och jag är glad, men inte bara för att Kyoto är vackert - för det har jag ju ändå tyckt och glatts åt sedan jag kom hit för 173 dagar sedan :D Nej den här glädjen råkar vara den där speciella materiella och har med följande lilla trippelbildspel att göra:

Förtjusande

Förtjusande

Förtjusande

Så blev det att jag köpte mig en japansk Nintendo 3DS till slut och självklart då med Monster Hunter-tema! Denna utgåva släpptes idag och som jag har gått och väntat på detta i nu två månader :D Ett japanskt spel har jag redan köpt sedan tidigare, som heter Fantasy Life och är en form av livssimulator i en fantasivärld, så nu är förstås grundtanken här att jag ska kunna praktisera min japanska på det här viset :)

För 3DS är ju nämligen regionslåst: det vill säga konsolen tar endast emot de spel som är tillverkade i samma landsregion som själva konsolen. Alltså har jag ingen möjlighet att "fuska" här och plötsligt börja köpa spel i vare sig Sverige eller från USA, utan det är J-märkta endast!

Utöver Fantasy Life som jag nu alltså redan har, så står även Animal Crossing samt Kirby Triple Deluxe på önskelistan. Samtliga tre spel har nämligen tämligen enkel dialog, så att spela dessa borde inte vara ett alltför stort problem utan tvärtom erbjuda lagom mycket utmaning :) Men det får bli någonting för framtiden - ett spel åt gången räcker!

Förtjusande

Efter att ha hämtat ut min förhandsbokning så cyklade jag vidare till gymmet och gjorde mitt sista pass för två dagar framöver. Därefter fick det bli lunch på det närliggande Colorado Café där jag åt följande supergoda kyckling- och baconmackor (för att de hade bacon i allt, till och med den "vegetariska" modellen som skulle grillas med just grönsaker):

Förtjusande

Precis lika god som den ser ut att vara. Mitt val av dryck blev en kall chokladlatte:

Förtjusande

Fick pröjsa runt 70kr för allt detta, alltså ett väldigt normalt svenskt men högt japanskt pris ;) Men det var det värt för att få sitta i en väldigt skön soffa på en plats som var både lugn och fin. Och som sagt, det smakade dessutom himla bra :) Mackorna fanns för övrigt med på en "set"-meny där man kunde få köpa till en helt vanlig kaffe för bara typ 10kr extra, men det ju dög inte för mig utan jag var istället villig att betala 30kr för enbart den här kalla, stora chokladlatten ;D

Förtjusande

Snabb bild på ytterligare en sån här grej som jag tycker är smart att det finns här i Japan och gärna skulle se i Sverige. Kan tänka mig att det dessutom redan existerar i större städer än Umeå :)

Rulla in cykeln i stället och ett automatiskt lås går igen vid framhjulet. När du är redo att dra vidare är det bara att gå till den närliggande biljettautomaten, knappa in de siffror som är kopplade till din stallplats och betala för den tid som du har stått här (vanligtvis 100 Yen/timme) - så blir cykeln upplåst :)

Finns hela cykelgarage som fungerar så här, bland annat inuti Yodobashi där man då har flera våningar för varuhusets besökare att parkera sina cyklar.

Förtjusande

Här, vid Kyoto Gyoen National Garden, stannade jag till på väg hem från gymmet bara för att solen plötsligt hade kommit fram och när jag ändå var där på plats just då! För den här jättelika trädgården/parken som sträcker sig ungefär 1300x700 meter (!), var fantastisk redan i höstas när jag lite snabbt drog igenom den. Så att få se den nu på vårkanten misstänkte jag skulle vara en särdeles fin upplevelse :D

Och jodå, visst hade jag rätt i det antagandet ^^ Alla bilder från mitt korta besök här finner ni i slutet av inlägget!

Förtjusande

På väg hem igen fascineras jag av hur folk sliter för att underhålla muren som omger den här parken. Här rensas det dels löv från marken, men också ogräs från mellan stenarna!

Tur med vädret har dem i varje fall, om det nu kanske inte är just detta som styr exakt när man ställer sig och börjar rensa 8)

Förtjusande

På bron över floden Imadegawa, alldeles vid Demachiyanagi :)

Förtjusande

Mellanmål innan middagen, eftersom jag var riktigt hungrig igen när jag kom hem där runt kl 15! Särskilt efter att först ha dragit iväg till en närliggande 100 Yen-shop för att införskaffa tvättmedel:

Förtjusande

Jepp, massor av varor även utanför butiken men alla tycks faktiskt hålla sina fingrar i styr - inte sett till några snattare någon gång :) Och så här är det faktiskt lite överallt, inte bara vid dessa lågprisbutiker.

Förtjusande

Tvättmaskin och torktumlare bara ett par steg från lägenheten. Det blir ju en del smutstvätt av att man tränar 3-4 dagar i veckan 8) Roligt nog tog jag fel på maskinerna, så jag spenderade 100 Yen på att torka mina kläder i 30 min XD
200 Yen för att tvätta 4.5kg - som maskinen tog! Klart överkomligt :) Annars finns det ju även gott om företag som tvättar åt en i det här landet! Väldigt vanligt.

Men nu sätter jag punkt för vad jag har att säga om dagen och så ska ni få se alla vackra bilder från det vackra Kyoto Gyoen National Garden! Och imorgon, då ska Tomas göra stan - heeela dagen lång från tidig morgon till sen kväll - vilket inkluderar att äta både frukost, lunch samt middag ute och förmodlige blir det även en och annan fika :D Tjoho!

2014-03-27 18:05

Förtjusande

Förtjusande

Förtjusande

Förtjusande

Förtjusande

Förtjusande

Förtjusande

Förtjusande

Förtjusande

Förtjusande

Förtjusande

Förtjusande

Förtjusande

Loading Google+ Comments ...